Baš super nešto interesno se gleda na ova video. Koga devojkata gi vadi filtrite ubavo se gleda deka senzorot za merenje na T na ambientot ili vleznata T na vozduhot e izvlečen za 40-45 mm od ivicata na kućišteto. Se raboti za potpolno ista klima kako i mojata i koga ja kupiv senzorot beše izvlečen edvaj 10mm i vo on/ off režim praveše ogromni pauzi do slednoto vklučuvanje pa T vo prostorot pađaše i do 2 C .So probuvanje ustanoviv deka ako e izvlečen za 45mm si raboti najdobro i nema poveće šetanje na T gore dolu poveće od 0.2 C. Interesno e ako go izvlečete malce poveće će se pali na 3 min kolku što e i zaštitata na kompresorot od pregrevanje što sekako ne e dobro. Inače probuvav i da go izvadam nadvor od kućišteto i podolu za 10- tina cm, no pri toa se dobiva samo gluposti. Zošto? Od ednostavna pričina što senzorot MORA da e vo vleznata struja na vozduhot.....![]()
Self Trouble shooting guide tutorial : Haier Air conditioner
05 - how to solved Running noise of wall mountedyoutu.be
Не мислам дека би сакал да купам Haier клима после гледање на ова видео. Премотајте го видеото до 2:23 и слушнете го звукот кој излегува од надворешната единица. Мене тоа ми звучи повеќе како расипана ON/OFF клима од колку на инвертер клима. Мислам дека не треба така да бучи.
Zošto ovaa klima od videovo i mojatata nemaat ista pozicija na senzorot e prašanje za sebe.
Inače vakov zvuk kako prikažanovo nemam zabeležano, obično prede tivko kako mačka.
Da se razbereme instalacija so dolgi cevki, jas imam 5 m instalacija e dobra da se ne čue klokotenje na freonot, koe će se slučuva nadvor i nema ama nikakva vrska so zvukot, brčenjeto i rezonancija na nadv. edinica.
Moj sovet držačite da se štrafat isklučivo vo betonski nosači, a nikako vo cigla ili sl. materijali poradi koi se javuvaat razni rezonancii koi se prenesuvaat vnatre.Ako ne može poinaku neka bide vo zid koj ne e del od prostorijata.
So klimata odat gumeni amortizeri i ako se pricvrsti na beton kako kaj mene ne ni znaete deka kompresorot raboti.....