Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Абе спиев до 1 денес....
Шу ќе прам, вака ќе ви пуштам клипчиња....
Еехее имам снимено секоја вечер по 5 различни да ви пуштам.
Да ви потсеќам меморија.

Вие продожете филмови за јамболии да си праите....
Ke ti naracam db meter od ali uste toa ti fali od oprema a ponatamu zavisi od gledanosta na klipcinjata i edna termalna kamera kako poklon za trudot i togas ke si kompleten

P.s filmovi ne si pravime kako sto se sekavam neznam moze gresam od pred nekolku meseci vo spalna imase jambolii na krevet, aj bar spremen decko si ti za sekakov stud od oktomvri navamu heheh

Nego iam naracano takov termometar kako tvojot go cekam da mi stigne negde e zaglaven veke mesec i kusur da mi bese tuka ke se nakanev edno klipce ke ti snimev specijalno za tebe deka amberot vadi nad 60 stepeni nego yi definitivno i fabrikata si ja zaebal cim 7kw stavas na youtube vo naslov a japonecot vika 6.3......

Вчера гледав филм по подолг пост и не ми се гледаше нешто депресивно/тажно, а прочитав таков е Sound of Metal, па го пуштив Synonyms, победникот на Берлинале во 2019 г.

Подолго време ми беше на листата и очекував добар филм по големи фалби, ама изгледа џабе фалбите.

Би продолжил со спојлери, па кој не го гледал, а има во план, стоп.

Филмов почнува со сцена во која главниов лик израелски мигрант во Франција оди во некоја зграда, влегува во голем простор што личи на напуштен стан, преспива таму на подот во вреќа за спиење, утрото ја соблекува вреќата за спиење, се капе во бањата и кога се враќа во собата му ја нема ни вреќата ни алиштата.
Очекувано ќе речеш, нели мигрант ликов, за покасно да дознаеш дека ликов бил 7 месеци во Франција и веќе има станче во кое живее. За кој кур тогаш почетната сцена и што кур бара во зградата, останува мистерија.

Друго, ликов цело време раскажува некои приказни кои не знаеш дали се вистински или ги измислува.

Трето, седум месеци бил во Франција и секојдневно јадел по двеста грама шпагети со патлиџан и две лажици павлака по цена од евро и дваесет.

Кого ебат не знам. Само 200 грама храна да внесуваш 7 месеци и тоа истата храна, гарант ќе го наруши здравјето, а не ко ликов во топ форма. :D

Четврто, збори скоро перфектно француски, а нема никакви пријатели?? Научил француски од продавачите на шпагети?

Од технички аспект исто не ме бендиса што 95 посто од филмот е сниман со камера во место или стедикем, оди ваму, таму ликот, камерата е мирна, и одеднаш им текнува кога главниов лик оди и камерманот оди и цела камера мрда, ликов оди во диско и камерманов почна да скока, ми идеше да го изгасам.

Доста нереален филм. Му дадов 3ка чисто зашто бев добро расположен, иначе и 2ка ќе му беше доволна.

Вчера гледав филм по подолг пост и не ми се гледаше нешто депресивно/тажно, а прочитав таков е Sound of Metal, па го пуштив Synonyms, победникот на Берлинале во 2019 г.

Подолго време ми беше на листата и очекував добар филм по големи фалби, ама изгледа џабе фалбите.

Би продолжил со спојлери, па кој не го гледал, а има во план, стоп.

Филмов почнува со сцена во која главниов лик израелски мигрант во Франција оди во некоја зграда, влегува во голем простор што личи на напуштен стан, преспива таму на подот во вреќа за спиење, утрото ја соблекува вреќата за спиење, се капе во бањата и кога се враќа во собата му ја нема ни вреќата ни алиштата.
Очекувано ќе речеш, нели мигрант ликов, за покасно да дознаеш дека ликов бил 7 месеци во Франција и веќе има станче во кое живее. За кој кур тогаш почетната сцена и што кур бара во зградата, останува мистерија.

Друго, ликов цело време раскажува некои приказни кои не знаеш дали се вистински или ги измислува.

Трето, седум месеци бил во Франција и секојдневно јадел по двеста грама шпагети со патлиџан и две лажици павлака по цена од евро и дваесет.

Кого ебат не знам. Само 200 грама храна да внесуваш 7 месеци и тоа истата храна, гарант ќе го наруши здравјето, а не ко ликов во топ форма. :D

Четврто, збори скоро перфектно француски, а нема никакви пријатели?? Научил француски од продавачите на шпагети?

Од технички аспект исто не ме бендиса што 95 посто од филмот е сниман со камера во место или стедикем, оди ваму, таму ликот, камерата е мирна, и одеднаш им текнува кога главниов лик оди и камерманот оди и цела камера мрда, ликов оди во диско и камерманов почна да скока, ми идеше да го изгасам.

Доста нереален филм. Му дадов 3ка чисто зашто бев добро расположен, иначе и 2ка ќе му беше доволна.
Пак да гледаш Synonyms место Sound of Metal. :icon_lol:

Ja procitav Solaris i za vecerva u plan mi e filmot.
Na tarkovsky mi e gledan pred 15 godini a na soderberg od 2002 ne mi e gledan
Sto vredi poveke vecerva? Napomena ke go gledam so zenska mi koja uvek "insistira" na ponovo

@џимеј maybe

Sto vredi poveke vecerva? Napomena ke go gledam so zenska mi koja uvek "insistira" na ponovo

@џимеј maybe
Ти се бендиса книгата, така? :) Сај фај не е мај кап оф ти, ама Соларис е исклучок.

10:30 е дур се спремиш пред тв 11, јас не би ти препорачал сега да го гледаш Тарковски, ќе те заспие комотно :) Подобро со свежи очи некој друг ден, затоа што филмот е артси фартси и многу долг.

Од друга страна, Содерберг е ок режисер ама би рекол дека таа верзија нема врска со естетиката на книгата, типична холивудска приказна е и чим не ми останала многу во сеќавање, не вреди баш. Мислам дека беше со Џорџ Клуни така да чим си со женска, ќе мораш да направиш компромис и да го гледаш тоа :D

@џимеј maybe
Сум ги глеал и двата и рускиот е далеку бољи.
Гледај го со Џорџ Клуни.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Содерберг vs Тарковски нема ни споредба. Али му го знаеш стилот на Тарковски, ако девојка ти не е филмски "сноб", ништо од филмот, ќе го изгасите за 15 минути.

• Ми се допаѓа
Ти се бендиса книгата, така? :) Сај фај не е мај кап оф ти, ама Соларис е исклучок.

10:30 е дур се спремиш пред тв 11, јас не би ти препорачал сега да го гледаш Тарковски, ќе те заспие комотно :) Подобро со свежи очи некој друг ден, затоа што филмот е артси фартси и многу долг.

Од друга страна, Содерберг е ок режисер ама би рекол дека таа верзија нема врска со естетиката на книгата, типична холивудска приказна е и чим не ми останала многу во сеќавање, не вреди баш. Мислам дека беше со Џорџ Клуни така да чим си со женска, ќе мораш да направиш компромис и да го гледаш тоа :D

Da, premnogu mi se dopadna knigata. Ke pisam utre kaj sto ja zborevme ama preku kur od morinja okeani mesecov. Theme mi e izgleda. :D

Inace katastrofalna greska, Solaris od 2002 e film sto ne treba da postoi. Ne e ni za contact ni za redemption. Nema tezina celata prikazna, izgleda kako klasicen imposter sci fi. No redeeming quality whatsoever.

Django Unchained (2012)

Normalno, po default e remek delo stom e od Tarantino, go znaete Tarantino, vrven OST, (ponekogas nevoobicaena) smisla za humor, pojava na Tarantino vo barem edna scena, i bloodbath sceni kaj sto se praat masakr. Sekako, ne izostanuva ni zelbata za odmazda kaj glavniot protagonist i neverojatniot presvrt. Mene bas me trogna filmot, a si davam zamerka kako sum mozel da go propustam i duri sega da go gledam. Ljubov, robovi, crn kauboec, toa retko koj bi mozel taka umesno da gi smesa i smesti vo edna western drama site tie raboti. Sekako, tuka DiCaprio gazi, izuva, vadi od koza so svojata fenomenalna gluma.

Christoph Waltz беше феноменален во филмов.

Inace katastrofalna greska, Solaris od 2002 e film sto ne treba da postoi. Ne e ni za contact ni za redemption. Nema tezina celata prikazna, izgleda kako klasicen imposter sci fi. No redeeming quality whatsoever.
Така е, ама ние ти го препорачавме пошто ќе го гледаш со женско.
Нема ваљда да ја малтертираш со тие сцените на Тарковски. На пример, у тунелот колата кога вози.

Да, ги потценуваме сите жени.

• Хаха
Акронимот е fixed that for you, ако за тоа прашуваше.
А поентата е дека знаејќи ги филмските преференци на вот, од кои први што ми текнуваат се Џим Џармуш и Гаспар Ное, не би претпоставила дека женска му нешто особено сака лоши римејци на култни филмови.

Инаку и јас го немам гледано Соларис на Содерберг, ама баш ми е криво што не успеал филмот зашто Содерберг ми е океј режисер и знае да ме ентертејна.
Соларисот на Тарковски не ми се допадна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom