- Член од
- 16 јануари 2013
- Мислења
- 4.021
- Поени од реакции
- 8.346
Ide na 120w ama korne ladno decata se zalat od taa modulacija. Gree Hansol 12ka
За Хансолот порано беше кажано дека има грејач во внатрешната единица. Тоа 120W не е модулација туку греење на грејачот, барем така се зборуваше.
Еве штом ја имаш таа клима, кога ќе забележиш 120W види дали надвор компресорот работи.
Greshka si
So ukluceni greaci a stand by troshi okolu 80w
I isklucena klima a nadvor ako e recimo -5 greacite si rabotat I pak troshi 70-80w
Znaci ako ne ja koristis a nadvor e - minus treba da ja odshtekash od struja. Zboram za Gree Hansol.
Kineska logika batka.
Кај Хансол, покрај грејачите на надворешна единица постои и грејач во внатрешната. Разгледај, светни со телефон ќе го најдеш.
Е сеа кога ќе има 120W потрошувачка тоа значи дека внатрешниот грејач е пуштен, вентилаторот врти и дува ладно, а компресорот не е вклучен воопшто.
Хансол немам за да потврдам, но овој муабет беше пред две години кога манипулираа дека може да модулира со толку малку се додека не беа откриени.
Затоа ти викам, доколку забележиш ниска модулација, а дува ладно, излези, види дали компресорот работи и така ќе потврдиме дека нема никаква модулација туку грејачите буфтаат.