- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.259
- Поени од реакции
- 3.006
Стрелчо сними едно видевце, барем 20тина минути... море за нискава модулација не мора ни толку, 10 доста се.Незнам дали е лада али помалку троши од твојата
Mojata nad 600 cel den nekaci i toa NORDIC
a Tvojata si ja snimil u isti uslovi AMA babacko sve nad 600 edno vreme inad 700diga a i ste smrznale vnatre edvaj 18C a zadadena 24
Vidi vikajte servis nesto senzorot moze ne e ko sto treba
Знаеме дека имаш и термометри со сонди и све потребно... само уште муда ти фалат.
И прикачи ко што знаеш на youtube па сподели тука... да видиме модулација, да пресметаме COP.
За мојата добро си заприметил, цел ден модулираше околу 300 поставена на 22С.
Кога покачив на 24С крена накај 700w и тогаш е снимано.
Значи при оптеретување поради крената барана температура а не при одржување.
Термометарот што вика 18С е залепен на надворешниот ладен ѕид и секогаш кажува неколку степени пониска температура од реалната во собата.
Треба да барам некое стиропорче да ставам бар позади термометарот, да не лаже вака дека смрзнувам по дома со 18 степени
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Еве како изгледа денешната модулација на Мицу LN35, да си ја споредиш со твојата Амбер 3,5ка и да си видиш што значи 50% поекономично.
https://streamable.com/3l1lmj
Одчично друже, па ти си ги имал сите потребни гаџети за достојно да споделиш искуство.![]()
VID_20201206_215203_copress - Copy
Watch "VID_20201206_215203_copress - Copy" on Streamable.streamable.com
Еве едно кратко видео ако на некој му врши работа како информација. Температурата од 22 степени на климата е зададена на 1.3м од под со помош на жичаниот контролер
Ајде не се устручавај.... деновиве земи постави камерата на нешто кај што стоеше денес, постави на телефонот да не му се гасне екранот и стави го горе до сензорите и тој да се гледа колку е моменталната потрошувачка.... и сними бар 15-20 минути.
btw. што беше толку страшно што го скри телефонот да не се види целодневната потрошувачка на бродлинк апликацијата на 2:37 од твоето видевце?
Се забележува 0, не знам дали не е лоадирано или ептен тазе ти е приклучен Broadlink SP3S мерачот па од 0 почнал да брои пред да снимаш.....
![ibb.co](https://i.ibb.co/34Py8R5/broadlink.png)
Како и да е, добро е да споделиш подолго искуство, ова денес као за старт е добро али можеш и подобро штом ја имаш опремата.