Eve mojava klima spored Strelec treba na -6 nokeska i momentalno -3da ne me zgree i da dogrevam ama kazuva sprotivno.Nokeska od 22 do 05 stavena na 21cod 05 do 07 na 24 a od 07 do vecer do 22 ke bide na 23 stepeni.Termometarot e 3.5 podaleku od klimata vo ist pravec na 1.8 visina so toa sto klimata e stavena da duva nadole.Ako go odnesam na najdalecnoto mesto od klimata toa e nekoi 7 m na 1 m visina bi pokazuvala 23 1 stepen ponisko od mestoto kade e momentalno.
Momak, tebe sum ti odgovoril odamna....
Ja tuka se boram tokmu protiv vakvi manipultori sto prodavaat *uda za bubrezi zadskrieni pod reklamite za navodni Japanci od Made in Thailadnd i China, sto prodavaat navodni 5,5ki od 3,8Kw i slicno !!
Realnosta e deka tebe "negde" te izlazale...a site znaeme i kade TE IZLAZALE..i ti rekle deka kupuvas 5,5ka koja matematicki treba da ima 18.000 btu a ne 16.000....samo sto si ja kupil si go napisal ova:
ja sum ti repliciral so ova
Za da ovaa godina otkako ti se razbistruvaat brojkite go postavuvas ova prasanje ....so mislis ti na koja T se dimenzioniraat radijatori kaj nas i nasive zimi? na +7 ?
Ajde sega ti lepi naucniku odgovori ni dali tvojata Suzumi16ka platena 65.000 e 5,5Kka ili e 4,5ka ili e 3,8kw na greenje i sto znaci toa 3,36 na -7 a sto znaci 3,80Kw?
I tie 3,80Kw se na -10 kolku sto mi e poznato, ili vazat i za zimi so -20 ?
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Momak....tvojata klima ima Bivalentna temperatura od -7, sto znaci na Temperaturi pod -7 ti treba da dogrevas so kalorifer za da dobies 3,8KW, a togas klimata ti stanuva bivalentna(od monovalentna)....ili poinaku kazano od monovalentno greenje samo so Kima preagjas vo bivalentno greenje so Klima+Kalorifer.
I toa sve samo za da se postignat tie 3,80Kw, sto e daleku od Lazgata sto ji kazale deka si kupil klima 5,5ka.
Si napisal deka grees kukja od 54m2 pa i 74m2 ili kolku se tocno so ovaa klima(da ako najladnoto za tebe e +7)....sekoja cest, uzivaj vo "toplinata" i kretkite rakavi i vo "najladnoto"...kolku i da e toa
[DOUBLEPOST=1513985389][/DOUBLEPOST]
Батериите смени ги, тие што одат со далјинското не чинат, и мене ми се случи исто со тие батерии, купи си подобри некои алкални...Бајади го гибаш како јас лани сакав се да научам и ојдоа батериите...Мани ресет на далјинското со новите батерии..поздрав
Некогаш расипано даљинско може да те доведе и до 100евра инвестиција ако се работи за Јапанец од Таиланд
Наздравје 100че