- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.327
- Поени од реакции
- 3.108
Ееее абе немој сеа и моделот даму го откриеш....btw што модел Тошиба имаш?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ееее абе немој сеа и моделот даму го откриеш....btw што модел Тошиба имаш?![]()
Епа другарче на форумов прво треба да стаиш слики,бренд,мерења па во зависност од тоа ќе добиеш одговор.ако си кинез ќе бидеш будала што си купил кинеска.ако си јапанац си будала што си дал толку пари.ако си нормален клима корисник ко 99.9% од лугето и не се замараш со форум и мерачи најдобро ќе поминеш.врти сучи ебана странка си како и да еали интересно е тука, јас од летово сум тука си ги мериме и уште ги немаме измерено.
btw што модел Тошиба имаш?
![]()
Што типуваш што модел е?Ееее абе немој сеа и моделот даму го откриеш....
Woow Грееш 65м2 на +7 so 60w беше нели?....ама нема да снимиш видевце на -7 нели ?Вака сеа да се разбериме, пишав "сеуште" затоа што не планирам цела зима да греам (65м2)
Таман за 29м2 ти си си решил дека клима од 100к ти треба(со субвенција или без?)....ама за останатите 35м2 бар уште една таква ке ти треба до -10 ако мислиш да е грееш или на +7 ке завршимеКако и да е, мене ми е многу, воглавно затоа што реално немам потреба да го греам цел спрат пошто живеам сам на спратот па доволно ми е дневниот простор и салонот ~29m2.

Што ти треба на макс Фан да ги малтретираш дома да им дува, да не отвараш Еуровент лабораторија?Вчера вечер така и направив, затворив врата кон трпезарија и оставив врата кон спална.... климата на макс фан и 22С...
Би го шернал броадлинкот нек гледа кој го интерсира мерење ама у најава ќе ми ја изгасат навечерКолку е поладно толку повеќе се намалува капацитетот, па само оние што веруваат во себе уствари во климите ќе се одлучат на мерење.

Епа другарче на форумов прво треба да стаиш слики,бренд,мерења па во зависност од тоа ќе добиеш одговор.ако си кинез ќе бидеш будала што си купил кинеска.ако си јапанац си будала што си дал толку пари.ако си нормален клима корисник ко 99.9% од лугето и не се замараш со форум и мерачи најдобро ќе поминеш.врти сучи ебана странка си како и да еали интересно е тука, јас од летово сум тука си ги мериме и уште ги немаме измерено.
btw што
Vaka jas ne stavam brend ime i slicno bidejki sekoj kolku imal pari i sprema potrebai moznost toa i kupil. Mene me interesirase od ovie dve sliki sto gi staviv sto moze da ja predizvikuva korozijata na izmenuvacot i dali moze da ima loso vlijanie na zivotniot vek na klimata

nejkes hahaha ja slucajno za izgasiv vcera vecerta dalinskoto na dushek go ostaviv kako sum go stisnal neznam ama znam bajagi ladnicko bese sabajle a ona ne rabotela hahahhaБи го шернал броадлинкот нек гледа кој го интерсира мерење ама у најава ќе ми ја изгасат навечер![]()
Malce ti e gresna sporedbata so AndroidОхх ти ко начитан па PdesignH на -10 кај Мицу LN споредуваш.... или ај ти пиши си ионака ретко кој има прочитано од другите па ќе си мислат во право си.
Инаку да ќе затворам, сакам со 1000ка за струја да го поминам Декември....
Да сакав со 4000 и кон WC-то ќе ја отворев вратата и ќе ги згрееше сите 68m2...
Па добро си прошол..си можел на ладење да ја стаиш па да се разбудиш тек на пролетnejkes hahaha ja slucajno za izgasiv vcera vecerta dalinskoto na dushek go ostaviv kako sum go stisnal neznam ama znam bajagi ladnicko bese sabajle a ona ne rabotela hahahha

Инаку да ќе затворам, сакам со 1000ка за струја да го поминам Декември....
Да сакав со 4000 и кон WC-то ќе ја отворев вратата и ќе ги згрееше сите 68m2...
Таман за 29м2 ти си си решил дека клима од 100к ти треба(со субвенција или без?)....ама за останатите 35м2 бар уште една таква ке ти треба до -10 ако мислиш да е грееш или на +7 ке завршиме![]()
Zamaras so edno isto sto pati kazano....88kw struja si potrosil za Oktomvri...toa se elektricni Kw/h....toplinski kolku se isporacani?А тоа што е поголемо е подобро според тебе @Strelec
Јас па верувам дека со струјата тој што ја потрошил од 1ви до 7ми Октомври, јас се имам греено цел Октомври xD
![]()
Ajde be i @mdeni gree 80m2 so edna mitsu 3.5ka i toa postariot model.- sum se prasuval i samiot kako nie kako da sme operisani od mozokot.Zamaras so edno isto sto pati kazano....88kw struja si potrosil za Oktomvri...toa se elektricni Kw/h....toplinski kolku se isporacani?
Koga ke gi presmetas toplinskte po tvojot COP=5 ke vidis deka vo Januar ke ti trebaat 2-3 grealki vo objekt kako sto si napisal... citiram: (без изолација и со стара дрвена дограма со вградени ролетни во дограмата кои имаат по 1цм луфта од надвор навнатре покрај ролетната)

Пак си извртуваш изјави.... тоа што се фалев дека ладам 29м2 летно ноќно време со 60w го извртуваш дека сум греел 65м2...Woow Грееш 65м2 на +7 so 60w беше нели?....ама нема да снимиш видевце на -7 нели ?
Еве ти од греење на -2 на цели 65m2, со таа една...Таман за 29м2 ти си си решил дека клима од 100к ти треба(со субвенција или без?)....ама за останатите 35м2 бар уште една таква ке ти треба до -10 ако мислиш да е грееш или на +7 ке завршиме![]()
И ти со Амберот на Silent дан го грееш цел стан од 80 квадрата?Што ти треба на макс Фан да ги малтретираш дома да им дува, да не отвараш Еуровент лабораторија?
Zamaras so edno isto sto pati kazano....88kw struja si potrosil za Oktomvri...toa se elektricni Kw/h....toplinski kolku se isporacani?
Ја уствари ништо не мерев, само снимив и споделив искуство....
@micko88 бара од @Androit да сподели нешто слично ако може.... некое мерење... некое видевце... било што освен само муабет.
Односно колку таа клима со 23.000бту дава топлина со потрошен 1.1kw на Silent фан мод - како што опишува дека ја работи.
Ај сеа почна да плачеш и викаш помош мицко цицко...9 vs 23...што е поголемо?
А за кај мене.... еве ти 40 минутно видео.... што сум снимил ниска модулација при греење крај Октомври.Zamaras so edno isto sto pati kazano....88kw struja si potrosil za Oktomvri...toa se elektricni Kw/h....toplinski kolku se isporacani?
Malce ti e gresna sporedbata so Android
Vo 60m2
Na Android klimata 7kw mozebi ke potrosi poveke od tvojata nad 0stepeni
Ama pod 0 tvojata ke bide primer optovarena poveke da ne recam na maksimum a negovata na polovina.
Togas negovata klima ke bide poekonomicna zatoa sto ke bide pomalce opteretena.
Percata se aluminium ,cevkite se bakarni od drugo nesto e korozijata.
Aj vaka da probam![]()
Автоматски споено мислење: