- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
Ако после саат и пол направила дефрост а се работи за истите 20м2 значи дека климата се измачила да ја постигне зададената и неуспеала во тоа...што може да значи повеќе работи, пред се мислам дека собата била преладна а си задал превисока зададена температура(пример 30Ц што е погрешно) за да побрзо згрее и реално сам си ја довел до дефрост. Треба постепено да ја покачуваш температурата со чекор од 2 степена ако собата е ладна....колку била ладна или топла немаме податок и ке ти треба некој собен термометар.Вчера ја пуштив климата да стопли малку и се си работеше нормално како и секогаш ама после саат и пол ми влезе во дефрост. Ми падна чудно каде се видело клима на 8°C да прави дефрости и отидов на балкон да видам што се случува и кога гледам цела клима се замрнзала како да е -5°C надвор а беше 8°C. Мислам дека климава не ми работи правилно, дали мислите дека нешто е расипано или не?
Битна е и влажноста, сега пример е 8Ц надвор ама има голема влага од 82% и секакво силење на климата да постигне голема разлика на температура зададена/внатрешна ке резултира со дефдрост, ако е +8Ц надвор. Климите најчесто дефростираат на голема влага и на +2, на -5 помалку зашто е посув воздухот.
Ако е па Он/Офф климата сосема е нормално во тие услови да дефростира.