Vespertine
The Ugly Duckling
- Член од
- 22 септември 2009
- Мислења
- 2.934
- Поени од реакции
- 3.396
Rutger Hauer died in the same year as his character Roy Batty
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kadija te tuzi kadija te sudi, zazal problemov nee samo kaj tebe xx korisnici i xx vreme se vrtat istite raboti ,sakaat samo da okubat kolku sto moze povejke*Од ЕВН доајѓаат и ни го менуваат струјомерот
( на 10 год се менувал )
И по една недела ни стига сметка 500 ЕВРА
зошто прашуваме ЗОШТО ни рекоа дека струјомерот ни затајувал струја
а плаќаме 3-4000 денари месечно ПОМОШ ИДЕИ ...
Извинете знам дека не е темата таа тука но неможев да најдам таква тема
ви благодарам
Kadija te tuzi kadija te sudi, zazal problemov nee samo kaj tebe xx korisnici i xx vreme se vrtat istite raboti ,sakaat samo da okubat kolku sto moze povejke*
da si se obratis do advokat za pocetok, na moj drugar mu vodeja slucaj od 2010 nekoja smetka kako ne platena na osnov toa 2 pati mu isklucija struja a toj ja ima smetkata plateno crno na belo / a toj ja platil vo posta a postata ne prefrlila pari na evn / i taka fati dobar advokat i gi iskuba evn okolu 50k,za isklucuvajnata za pretrpen stres itn, i postata ja tuzese 30k. mu isplatija i ednite i drugite ,ne znam kolku % mu zede advokatot
Pred da ti go smenat broiloto ( saatot ) kakvo broilo ( saat ) imase digitalno ili analogno ?Од ЕВН доајѓаат и ни го менуваат струјомерот
( на 10 год се менувал )
И по една недела ни стига сметка 500 ЕВРА
зошто прашуваме ЗОШТО ни рекоа дека струјомерот ни затајувал струја
а плаќаме 3-4000 денари месечно ПОМОШ ИДЕИ ...
Извинете знам дека не е темата таа тука но неможев да најдам таква тема
ви благодарам
Dobra klima e Midea ako imas PVC prozori i izolacija ke nemas nikakov problem za greenje.Некој да каже што клими се ова дали се добри ми треба за затоплување на простор некаде 30 кавадрати ? Искуства нека сподели некој ако има . ?![]()
Имам значи све и пвц прозори и изолација, патем ја земам за комбинација пошто кога е поладно т.е кога ќе бидат минус темпратурите си уклучувам парно греење имам централно на пелет, ама ја земам за да комбинирам кога ќе бидат по поповолни денови да ја уклучувам климата, е сега ме интересира како е со потрошувачка на струја од прилика ?Dobra klima e Midea ako imas PVC prozori i izolacija ke nemas nikakov problem za greenje.
Bidejki imas izolacija i ti treba za 30m2 bez problem ke te gree iako imas parno koga ke se uveris vo ekonomicnosta na inverter klimite 90% od zimata ke se grees na inverter klima bidejki e 3.5kw inverter klima potrosuvackata na mesecno nivo samo za klimata bi bila okolu 3.000 denari maksimum 3.500 denari za najekonomicno greenje so klima treba klimata zimno vreme da ne ja gasis odnosno da rabori 24/7 koga si doma peimer na 25°C koga ne si doma na 20°C taka e najekonomicno ako klimata ja rabotis vaka 24/7 poveke od 3.000 denari ( samo za klimata ) na mesecno nivo klimata nema poveke da ti potrosi.Имам значи све и пвц прозори и изолација, патем ја земам за комбинација пошто кога е поладно т.е кога ќе бидат минус темпратурите си уклучувам парно греење имам централно на пелет, ама ја земам за да комбинирам кога ќе бидат по поповолни денови да ја уклучувам климата, е сега ме интересира како е со потрошувачка на струја од прилика ?
Druze ne sum od Sk, ako si od tamu baraj ako si PP,ke ti kazam koj e advokatot...За жал така е
ако можеш да го прашаш кој адвокат
фала
Sto e interesno...??? Ne vide deka ponudata e za on-off klimi...Прегледај го приврзокот 262333интерсена ми делува понуда
Uzivaj tuka sme da spodelime se sto znaeme,i ne znaeme*да бидам искрен не ја отворив, а вака по модел не ги препознавам која е инвертер а која не, ми се појави и ја споделив тука ама ете не било баш добра понуда.
Јас сум човек од збор.
Специјално за @Strelec
![]()
Mitsubishi LN35 cooling with low power consumption ~60w
Surprised by low power consumption while keeping my 29m2 room cool with just 60w of electricity. AC model is Mitsubishi LN35VG installed with a 5m long refri...www.youtube.com
Да и кај мене си доаѓа инкасатор секој месец ,сега со вирусов нели каснеаPred da ti go smenat broiloto ( saatot ) kakvo broilo ( saat ) imase digitalno ili analogno ?
Mene lani mi go smenija digitalniot saat ( strujomer ) za struja pominale 10 godini i mi stavi isto nov digitalen strujomer.
nemav nikakov problem sekoj mesec doaga inkasator si go cita broiloto.