Jas za sto zboram (proveri) a ti za sto!? Na pr. dali se isti klimi onie sto gi sporeduvas? AERI i Samsung... nekako ni po dimenzii (gabarit) ni po tezina ni po karakteristiki ne mi izgledaat isti...
No eve veke koga imas podatoci koj kolku prodal kako i toa deka Vivax bil brend koga bil rebrendiran Gree... pred 10-15 godini. zatoa izgleda na sajtot vo Hrvatska im stoi ova:
Прегледај го приврзокот 258676
mislis deka vo Hr kako pravna drzava i clenka na Unijata smees da upotrebis superlativ NAJPRODAVANA KLIMA!? Pa ke te rascerecat od konkurencija ako lazes! Ili mislis deka Dalmacija gi kupuva Vivaxite za ladenje!? Sto pa bi kupuvale Vivax i za ladenje!? Od dr. strana, Hr 70% e kontinentalna zemja so slicna klima i zimi kako ovde...neka ti prevedat ovie sto te klukaat so podatoci za zalihi .... sto znaci potcrtanoto!?
Na GEXI modelot pretpostavuvam mislis koga velis deka Vivax bea rebrendiran Gree... i golema verojatnost deka se raboti za Hansol model so Sanyo kompresor ili Daikin, no klimata (koga se prodavase pred 7-8 g) kostase kako hansolot +40-50000 Denari... pa odvoi tolku denes i nabavi ja ja AEIY klima A+++ koja moze da isporaca maximalni 7.2kW... pa raskazi mi deka Vivax so Midea ne cinat. A ne da falis OEM klima na Vivax od 21.000!