Počna da mi se povraća od tvoite "greači", aman zaman, ti misliš deka ne treba i sega ne oteče, ama bukvalno ne oteče, kupuvaj klimi bez greači i daj ne smaraj poveće.Porano na inverter klimite nemase greaci pa rabotea bez nikakov problem i na -30°C za kvalitetno greenje klimata treba da ima poteska nadvoresna edinica golem izmenuvac i soodvetna golemina na kompresor na vakvi performansi na niedna klima ne i treba greaci a ke raboti bez nikakov problem
Jakite modeli na Panasonic Fujitsu Daikin Nemaat greaci i great bez nikakov problem
Baška se petljaš, si se vpletkal do guša,demek na dobra i kvalitetna klima ne i e potreben greač, a tvoite se site od najdolna klasa i sega i na niv ne im trebaat greači.
Vtoro ovde se raboti za greač na tacna (na kompresorot i vaka i taka) koj so ništo ne ni pomaga da klimata podobro gree, kako što kažuvaš ti,a i te kako e potreben i na naj top klimi koga so denovi ima magli i T e okolu 0.
Točno deka se potrošuvači na energija,no ako algoritamot e dobro postaven da se vklučuvaat baš koga treba nema ni da potrošat poveće od dve kutii cigari mesečno....
Da te vidam tebe koga će ti zamzne tacnata i trčaš so vrela voda da odmrznuvaš ako e dostapno ako ne će čekaš da zaproleti.
Mojava nema greači i toa go smetam za nedostatok, no mene mi e na balkon pod nos i lesno bi ja rešil taa situacija, da beše poinaku ne bi ni kupil klima bez greači.
Ako prodolžiš da ne gnjaviš i gi teraš luđevo praktično so sila da ne kupuvaat klimi so greači, će me nateraš da ne doađam poveće na ovoj forum!