Zaso se gubi cel internet so visokite oceni?
Los.
zoso blek panter imase 99% fresh? togas ve nemase da iskomentirate
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zaso se gubi cel internet so visokite oceni?
Los.
So termopecka ne e ekonomicnoДаа, ама на клима не моеш да седиш и да сушиш чаршафи. На термо ...
Туку, кај да ги најдам оние гумици кои ги постираше погоре за намалување вибрации? И дали надворешната единица треба да е наместена со либела водоравно или тоа зависи од држачите? Оти кога ќе ја извадам за да ставам гумици, ако не знам да ја вратам назад, че ме убијат дома
се зезав за термото. Страв ќе ти е да го пуштиш да дува оти ќе се испразни ем има едночудо прашина и стаклена волна. Сум пишал пред околу 1500 страни, во куќата имавме 3 терма трииполки плус каминче на дрва. Зимно време плаќавме само за струја најниско 6000 па просек 8 до 10000. Сега со инвертериве навистина е спас за џебот.So termopecka ne e ekonomicno
Во продавница за авто делови така имаше напишано тој што ги фалеше мислам дека некој бафери за автомобил беа
Sent from my Mi Note 2 using TapatalkНајекономично греење (затоплување)
Куќите имаат поголеми загуби затоа што имаат помалку внатрешни ѕидови со околни станови. Затоа кај нив особено се исплати да се оди на поефикасни клими со големи SCOP, а и поголем PDesignh, секако во рамките на побарувањата.forum.kajgana.com
Тоа е колку луѓе срце ставилеМене ме бунеше ова фанс и мислев толку гласале, лол.
А да ја оставиш да работи постојано? Намали ја кога не си дома, поекономично и поудобно отколку да ја сецкаш така со нагли загревања!150kw потрошувачка за точно еден месец. За соба од 15м2 во куќа со изолација 8см стиропор, без изолација на таван, на северна страна, соседните соби не се греат. Климата не работи 6-7 часа во текот на работната недела.
Бидејќи ми е прв месец како се греам на клима што мислите за резултатот, многу е, малку е или ок е?
Дајте резултати за компарација ако имате за слична квадратура.
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Јас лани терав во втора или трета брзина постојано, годинава двете ми се на аутофан и поудобно ми е некако!Bidejki nemam merac... Da prasam kako e podobro... Dali na autofan da se stava brzinata ili na odredena jacina?
Знам тоа, ама не можам со стариве мои да се убедам дека треба нонстоп да работи. Отишле во комшии и им кажале дека они само повремено ја пуштале за греење (а не кажуваат дека им е он/офф клима и дека се греат на ТА печка во зима, а клима за преоден рок). Ќе мора да ги убедамА да ја оставиш да работи постојано? Намали ја кога не си дома, поекономично и поудобно отколку да ја сецкаш така со нагли загревања!
Автоматски споено мислење:
Јас лани терав во втора или трета брзина постојано, годинава двете ми се на аутофан и поудобно ми е некако!
Јас имам две (некогашни) од по 2kWТермопечка е супер за спални каде несакаш да ти дува и бучи клима. Само се отровно скапи. И прејаки.
Инаку има 1KW мали тенки термопечки што се идеални за спални. Ама по 1000еур се.
Нема да се разбереш со старите. Иначе потрошувачката ти изнесува 200W просек спрема оние киловати што е смешно и е примерно за сијалици.Знам тоа, ама не можам со стариве мои да се убедам дека треба нонстоп да работи. Отишле во комшии и им кажале дека они само повремено ја пуштале за греење (а не кажуваат дека им е он/офф клима и дека се греат на ТА печка во зима, а клима за преоден рок). Ќе мора да ги убедам
Јас имам две (некогашни) од по 2kW
Ми загреваат (ионака топли) соби од 10-ина квадрати. Кои не се ни за клима ни без. Ако се влоши зимaвa ќе употребам една да ми го оправа COP-от
Автоматски споено мислење:
Нема да се разбереш со старите. Иначе потрошувачката ти изнесува 200W просек спрема оние киловати што е смешно и е примерно за сијалици.
Кажи им ја математиката па можеби ќе се реазберат некако.
150kW:30дена=5kW дневно200W на час му доаѓа тоа така ?
Па тоа е колку две сјалици што трошат...