- Член од
- 2 јануари 2012
- Мислења
- 237
- Поени од реакции
- 282
koj go busese zidot?Една недела греење со Грее Амбер моделот 3,5'ка еве кратко корисничко искуство, до сега сум презадоволен како затоплува макар што деновиве не беа ладни минимална надворешна забележав на термометар -1° прошлиот понеделник, и повеќе пати работи on/off а греам куќа 70г. стара со камена градба од 60цм дебелина на ѕид без никакви изолации прозори и стиропори, надморска висина околу 900м планински дел (околина Битола).
Ке пратам слики како се монтирани надворешната и внатрешната во нареден пост, мене реално ми е наместена на 23°пошто неподносливо е повеќе од тоа а потрошувачката на мерачот ја имам заприметено константно околу минимум не помалку од 500w видено со око, а нај повеќе околу 1700w запишано на мерачот, во глобала знае со часови да работи на 600w/630w.
На auto-fan не ја работам некогаш слабо дува а реално од главна причина повеќе влече струја, па на втора брзина работи перфектно се стабилизира потрошувачката и го затоплува целиот простор околу 36м2.
Ме инетересира како се штеловани кај вас уредите во ваково време со плус температури и дали тоа on/off работење не е во ред за инвертерот.

Автоматски споено мислење:
inaku so zdravje da si ja koristiskoj go busese zidot?![]()

Автоматски споено мислење:
ne e smesno... zalno eИмало некоја Италијанска фирма ти плаќала за да земеш од нив еколошко гориво и дома да го буташ во ќумбе, значи не што е најевтино туку и ти плаќаат. Кој сака бројче нека пише.