Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу им е различен стилот на Триер и Тарантино, стварно не знам дали можам да ги споредам. Мислам дека Триер не може да го прави тоа што го прави Тарантино и обратно.Дефиниција за style over substance, се повторува, досаден е, се фокусира повеќе на тоа како приказната ќе биде раскажана отколку на пораката што треба да ти ја пренесе, ако нешто изгледа кул не значи и дека е генијално и има вредност, бар од моја гледна точка. Овој ако е генијалец за Триер што треба да се каже?
Лост Хајвеј ме измачи многу. Но од како го изгледав се осетив многу убаво, како подвиг на Монт Еверест. Всушност истото и со Mulholland Dr и Twin Peaks. Највеќе со Twin Peaks т.е, тоа беше брутално.Патем само што почнав да го гледам Лост хајвеј стасав до 27 минута и прекинав,ми солзат очите од ова озрачувањево.Неможам.But I know I'll see you again, this side or the other.
Чувај се.
Подно се става пред да се стави кошулица..Значи над него имаш потоа и стиропор(или камена волна-многу подобра опција од стиропор) и потоа бетон-кошулица..Значи не треба плочки ставаш тоа што сакаш,паркет ламинат бродски.. Топлин со подно е една опција..имаш буџет види си и секако прочитај,топлинските загуби се тие кои се надоместуваат,се друго е гола вода..Ако ова го разбираш ќе се снајдеш..Дечки здраво
Нов сум по форумов а глеам дека дискусијава е одамна па сакам да прашам за совет некој искусен во врска со системи за греење/ладење. Моментално имам куќа во изградба приземје + спрат секој по 110м2. Сега за сега ке се користи само спратот горе па сакам да прашам некој да сподели искуство или да даде совет што е најдобро да се постави за греење/ладење на тој спрат. Јас барав нешто што би ми загреало просторија побрзо. Размислував за подно греење меѓутоа за тоа ќе треба да ставам плочки што некако не ми делува убаво па затоа таа опција отпадна. Парно греење на струја или инвертер (од Daikin) се другите две опции што ги разгледувам. Совет нешто ако има некој да сподели ?
Само инвертери. Заборави на се друго, сепак сме 2020та година веќе следната зима.
На струја е многу скапо. Топлинска пумпа е исто многу скапо. А инвертер и онака ќе ставиш за ладење.
Значи зависи од просторот ти треба една 5.5KW салам инвертер за дневниот престој, а остатокот ќе го решиш или со 3-4 индивидуални инвертери или со еден мултисплит со една надворешна и 3-4 внатрешни. Во тоалетот ќе си ставиш пешкирача на струја со термостат на 21C.
Секако ова е под услов да имаш PVC прозорци добри, и кровот да е изолиран.
Подно се става пред да се стави кошулица..Значи над него имаш потоа и стиропор(или камена волна-многу подобра опција од стиропор) и потоа бетон-кошулица..Значи не треба плочки ставаш тоа што сакаш,паркет ламинат бродски.. Топлин со подно е една опција..имаш буџет види си и секако прочитај,топлинските загуби се тие кои се надоместуваат,се друго е гола вода..Ако ова го разбираш ќе се снајдеш..
Само инвертери. Заборави на се друго, сепак сме 2020та година веќе следната зима.
На струја е многу скапо. Топлинска пумпа е исто многу скапо. А инвертер и онака ќе ставиш за ладење.
Значи зависи од просторот ти треба една 5.5KW салам инвертер за дневниот престој, а остатокот ќе го решиш или со 3-4 индивидуални инвертери или со еден мултисплит со една надворешна и 3-4 внатрешни. Во тоалетот ќе си ставиш пешкирача на струја со термостат на 21C.
Секако ова е под услов да имаш PVC прозорци добри, и кровот да е изолиран.
Stiropor ke stavash?Дечки здраво
Нов сум по форумов а глеам дека дискусијава е одамна па сакам да прашам за совет некој искусен во врска со системи за греење/ладење. Моментално имам куќа во изградба приземје + спрат секој по 110м2. Сега за сега ке се користи само спратот горе па сакам да прашам некој да сподели искуство или да даде совет што е најдобро да се постави за греење/ладење на тој спрат. Јас барав нешто што би ми загреало просторија побрзо. Размислував за подно греење меѓутоа за тоа ќе треба да ставам плочки што некако не ми делува убаво па затоа таа опција отпадна. Парно греење на струја или инвертер (од Daikin) се другите две опции што ги разгледувам. Совет нешто ако има некој да сподели ?