Ne navleguvam vo sto poveke i poopasno zagaduva i dobro sum informiran i sigurno na taa tema ke se slozime vo dosta raboti osobeno so lokacijata na rek bt ama muabetot mi e deka e sepak poubavo e da ne mirisa na paljevina u maalo i da se koristi napredokot na tehnologija u slucajot inverterskava. I ako 90% im e gajle ili se volovi ti bidi Vitez pa povedi prv so primer. Da ne povtarame isti muabeti okolu secenje skladiranje drva pali gasi mkni..Ne se zamaram jas so cad i chemer nisto povekje otkolku sto se zamaras ti kolku cadi REK pa prema toa mozes slobodno da me postedis so tie filozofii. Baska kaminiot mi e na piroliza taka da voziloto sto go imas a veruvam deka imas ne samo sto zagaduva povekje nedelno otkolku jas mesecno tuku i e povekekratno stetno ama ne e toa muabetot. Temata e najekonomicno greenje i e smestena vo podforumot ekonomoja a ne vo podforumot zdravje pa da se zamaram so zdravstvenata sostojba na komsiskite deca i opstata zdravstvena sostojba na komsilukot koj patem receno 90% se great na drva. Za stetnosta na cadot od drva mozes da mi kazuvas koga ke sednime na skara na zar i ke otvorime tema za obnovlivi izvori na energija.
P. S Kola vozenje mi e svedena na tezok min, za mene tocakot e najefikasnoto prevozno sredstvo vo ramen grad ko Sk.