Izolacijata e bitna za bilo kakov tip na greenje, da nemas vlaga vo prostorot kaj sto zivees.....Greska. Temperaturata retko bese nad 21-22 stepeni.
Greska. srednata zimska temperatura e 1 stepen. Ne velam deka nema da ima periodi koga ke moze da bide -10 mozebi i 7 dena po red. I znam deka vo toj slucal nitu Ururi-Sarara nema da pomogne.
Ne velam deka kaj mene izolacijata e odlicna. Megutoa izolacija na tavan, na zidovi i sl. kosta. Samo za fasada na cel objekt (ne moze da se raboti polovicno zaradi pojava na kondenzacija), so 10 cm stiropor mi pobaraa nesto nad 10.000 eur (objektot e ogromen). Nekoj da dade nad 10.000 eur, za da se gree na klima ne e ekonomicno.
Daj ziti majka kazi od kade da go zemam ovaj kup pari. A za prostorot, toa e jas sum zaglaven vo 20 vek. Veruvam i mnogumina ovdeka.
Inace ista presmetka ke napravam i za prostorot kade gree Gree Hansol, pa narednava sezona ke mozam da vi pomognam so dopolnitelni informacii.
Dosega, vo poslednive 5 godini tie 10'000 Evra si gi izarcil na poveke drva/struja... ,kako za greenje, taka I za ladenje.
Imas barem sega Eco krediti pod mnogu dobri uslovi, togas nema da ti treba ni 5kw, ke zavrsis rabota I so 3kw klima.
Ne trosi pari na polovicni raboti t.e. nedovrsuvanje na izolacijat, zemi napravi se od ednas kako sto treba.
Автоматски споено мислење:
Nema veke naivni klienti, vakvite kako tebe gi citaat ko bukvarce.Ми се допаѓа овој маркетинг ……. Тоа сигурно може да направи повеќе - 30 C , - 40 C , доколку е потребно и - 50 C ,до Антарктикот и Сибир. И тоа звучи убаво -- GOLD PLASMA
Ова звучи убаво за наивните клиенти.
Ne mi kaza kade nauci tolku brzo literaturno makedonski?
Автоматски споено мислење:
Nema veke naivni klienti, vakvite kako tebe gi citaat ko bukvarce.Ми се допаѓа овој маркетинг ……. Тоа сигурно може да направи повеќе - 30 C , - 40 C , доколку е потребно и - 50 C ,до Антарктикот и Сибир. И тоа звучи убаво -- GOLD PLASMA
Ова звучи убаво за наивните клиенти.
Ne mi kaza kade nauci tolku brzo literaturno makedonski?