I jas sum na istata idea za tavanot samo sto e podobro....stirodur 2 sm.? ili nesto so knauf ...?Имам две прашања (засега, понатаму ќе има уште):
1) Што мислите за идејата да го обложам плафонот со стиропор или гипсени табли. Топлината се губи најмногу нагоре, па би сакал да ги смалам загубите.
2) Колку вода се кондензира од надворешната единица (онака ориентационо). Надворешната е до терасата, па имам идеја водата да ја собирам во шише или кофа. Се разбира ако не морам секој ден да го празнам. Не ми се допаѓа по слободен пад да капе покрај фасадата. Се работи за стан, па и на соседите од подолните спратови не ќе им се допаѓа.
Inaku na vlazno vreme se sobira mn.kondezaciska voda odnosno pred nekoj den koga vrnese skoro 24h,bez prestan kaj mene okolu 5L na 2 casa otprilika ...pa go ispustiv crevoto kon dvorot slobodno da kape....jas nemam komsii pa nema na kogo damu smeta ...se rzbira toa vo stan e uzasno loso od nad tebe postojano na tvojata terasa da e vodeno ...a od vcera/denes i podmrznato...