Што е толку цепки тоа?
чуден избор малце е, но цел каст им изгледа ко чуден избор.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што е толку цепки тоа?
Da, zadihtuvav, ama seushte imam gubitoci. Sega e ok, ama vo ladnoto znam shto me cheka. Mnogu ladna soba e, neverovatno e. Tezok sever. Idrjava za vnatreshna izolacija mi dojde od eden prijatel snoshti mu bev na vizita, pravi dve sobi vo kukjata i imashe vnatreshna izolacija staveno vo dvete sobi, 2ka ili 3ka stirodur.Ти ја задихтува ли спалната прво? За да дискутираш за изолации?
30000? Brat, da ne ja pretera malku? 350tina kvadrati fasada imam za stavanje, valjda nema 80€ po kvadrat da ms fati 10ka stiropor.Прво да направиш математика даки воопшто ти се исплаќа да ставаш изолација на цела куќа.
Да фукнеш 30.000 евра за изолација па да седиш само во една соба не се исплаќа дефинитивно.
Pa za 350 kvadrata dasi imas 6000 evra na lager pa ako treba ke dodadesDa, zadihtuvav, ama seushte imam gubitoci. Sega e ok, ama vo ladnoto znam shto me cheka. Mnogu ladna soba e, neverovatno e. Tezok sever. Idrjava za vnatreshna izolacija mi dojde od eden prijatel snoshti mu bev na vizita, pravi dve sobi vo kukjata i imashe vnatreshna izolacija staveno vo dvete sobi, 2ka ili 3ka stirodur.
30000? Brat, da ne ja pretera malku? 350tina kvadrati fasada imam za stavanje, valjda nema 80€ po kvadrat da ms fati 10ka stiropor.
Ne znam brat. Se imam kacheno na tavan, ima izolacija, 10ka tervol. Ima eden del, tochno nad klimata, knauf e tavanot i majstorite nad nego ne frlile izolacija. Se kachiv na tavan jas ama mestoto e krajno nepristapno i edvaj uspeav da frlam po nekoe parche tervol. Nema kako da se pristapi. Mnogu se nerviram.2цм стиропор е идеално и често се става внатре на бетонски делови, столбови, греди и баџи. За да се намали губиток и оросување.
Ама кај тебе нели кровот беше проблем? Ако кровот ти дише, а верувам дише џабе. На кровот ти немаш опција за надворешна изолација, или имаш?
Низ ѕид тоооооолаку загуби да имаш е чудно. А и да имаш со 2цм стиропор се решава. И малку гипс. Ама јас се сомневам дека е тоа проблем. Кровот ти пушта од топлината и плус имаш некаде провев. По ивици ли, прозори ли, незнам. Дали кровот зеза.
Јас вака од тепка кај тебе само кровот би го средил со 10-15цм стиропор или тервол. Дали под ќерамида, дали сакаш над гипс под гипс небитно. Ама тука е проблемот. Тоа и едино некој прозор незадихтуван. А тоа не е скапо. И не е за цената конкретно туку за удобноста. Соба со загуби е многу неудобна. И да е со термо печка, е пак неудобна зошто се што е контра од печката ќе е ладничко.
Акрилен силикон НА СИТЕ МОЖНИ СПОЕВИ СЕКАДЕ, СЕКАДЕ, СЕКАДЕ. Значи од ивици, врати, меѓу плочи, прозори, ќошиња, се се се да сд помине. Тоа е прв и најважен чекор. Тек после тоа е изолација. После тоа ако мислиш дека е од ѕидот, стави 3цм стиропор ако е 12ка цигла. Или 2цм ако е 20ка. Најсигурно 3цм. Ако мислиш дека е од кровот 10цм на кровот. И ајт.
Abe zemi so nekoj stap podbutni, jas tavanot koga go pravev se iznalapav staklena volnaNe znam brat. Se imam kacheno na tavan, ima izolacija, 10ka tervol. Ima eden del, tochno nad klimata, knauf e tavanot i majstorite nad nego ne frlile izolacija. Se kachiv na tavan jas ama mestoto e krajno nepristapno i edvaj uspeav da frlam po nekoe parche tervol. Nema kako da se pristapi. Mnogu se nerviram.
Stavaj ic ne se misli i 5ka i 8ca ako mozes ostaj gi filozofite koj filozofirat. Kolku poveke debelina tolku podobro posle i natam koga kje imas pari so 8ca ili 10ka nadvoresna i na tavam stavi 10ka stiropor so tipni ke stegnes ke izmackas ke izgletuvas. Jas sega pred malku samo so staviv 3 i 4ka vo mala soba natam i planiram 8ca vo predsoble i 10ka vo dnevna soba vnatresna izolacija. Posto vikas mnogu bilo ladno zimo 2ka nema da ti pomogne 5ka barem da mozes da staves bi trebalo da imas razlika zimotoDa, zadihtuvav, ama seushte imam gubitoci. Sega e ok, ama vo ladnoto znam shto me cheka. Mnogu ladna soba e, neverovatno e. Tezok sever. Idrjava za vnatreshna izolacija mi dojde od eden prijatel snoshti mu bev na vizita, pravi dve sobi vo kukjata i imashe vnatreshna izolacija staveno vo dvete sobi, 2ka ili 3ka stirodur.
30000? Brat, da ne ja pretera malku? 350tina kvadrati fasada imam za stavanje, valjda nema 80€ po kvadrat da ms fati 10ka stiropor.
Brat, nemozam da ti opisham kolku e nepriatapno. Ko se kachiv na tavam, morav so polzenje na stomak da odam, pa ko stignav nekako tamu, tatko mi mi gi podavashe tablite, jas na stomak legnat, i samo so raceve rabotev pa turkaj nekako, pa so stapot, pa gluposti. Pa za da turkam so stapot, potpren nekako bev na ednata raka za so drugata da rabotam. Da ne bev bilder, nemashe nishto od ova da zavrsham, zs mnogu sila barasheAbe zemi so nekoj stap podbutni, jas tavanot koga go pravev se iznalapav staklena volna
Stirodur stavi na tavanot od dole barem 3cm-5cm, toa valjda ke zavrsi rabota.
Vnatresna izolacija mozes i so tervol i gips karton.
Pocni od nesto koga sekako ne mozes da stavish nadvoresna izolacija.
A kolku m3 ti e prostorot?
Brat, nemozam da ti opisham kolku e nepriatapno. Ko se kachiv na tavam, morav so polzenje na stomak da odam, pa ko stignav nekako tamu, tatko mi mi gi podavashe tablite, jas na stomak legnat, i samo so raceve rabotev pa turkaj nekako, pa so stapot, pa gluposti. Pa za da turkam so stapot, potpren nekako bev na ednata raka za so drugata da rabotam. Da ne bev bilder, nemashe nishto od ova da zavrsham, zs mnogu sila barashe![]()
Zatoa shto ke treba i klimata da ja demontiram :-(А оти пример не викниш мајстори да го извадат кнауфот (рече дека се работи за мал дел од спалната), да си наместиш чоечки изолација и после да стават кнауф наново?
mislam 20kaКолку се дебели надворешните ѕидови? 12ка цигла?
Каква дограма имаш?mislam 20ka
чуден избор малце е, но цел каст им изгледа ко чуден избор.