Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
dodeka cekav ,najdov info za ova sto prasuvav.

T.S.T. klimava e preimenuvana od LOMO ECO,raboti na R410
LOMO LC e istata klima samo so R32

Каде е најдобро да се постави климата, т.е на кој ѕид? Дали над прозор, дали над креветот или негде другде ?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

@canon гледај да буде постављена да не дува никоме у главу, и кад греје па дува на доле и кад хлади па дува право испред себе. Изнад кревета није добра позиција за грејање јер не може да дува на доле, дувала би у кревет. Најбоље да дува у празан простор

ako moze da prasam... kaj i da e ke mi stasa klimata... me zagrizuva montazata posto kukava mi e so stiropor 5sm zalepena na gola cigla pa taka da dali moze nadvoresnata da se montira povisoko od vnatresnata... eve na primer na slikava desno od terasava a vnatresnata ke bide montirana nekade na sredinata na terasataIMG_20191010_172238.jpg pricinata sto sakam da e tamu montirana zatoa sto mislam deka tamu ke e pidobro zacvrstena zatoa sto ima betonski del kaj sto ke drzat diplite za strafovite

Attachments

• IMG_20191010_171432.jpg
    IMG_20191010_171432.jpg
    2,8 MB · Прегледи: 29
Разлика у даљини сигурно може бити 15м а у висини (горе или доле) 10м. Јачи компресори у 12-цама трпе и 20м/15м. Све пише у упутству климе. Који је модел у питању?

Разлика у даљини сигурно може бити 15м а у висини (горе или доле) 10м. Јачи компресори у 12-цама трпе и 20м/15м. Све пише у упутству климе. Који је модел у питању?
daikin ftxt50a

Автоматски споено мислење:

Не могу да нађем ту ознаку, само FTXF50A, та је 18-ца и може 30м далеко и 20м у висину. С тим што је 30м максимална УКУПНА дужина инсталације. Где год да је ставиш нећеш имати проблема.

Последно уредено:
Автоматски споено мислење:

Не могу да нађем ту ознаку, само FTXF50A, та је 18-ца и може 30м далеко и 20м у висину. С тим што је 30м максимална УКУПНА дужина инсталације. Где год да је ставиш нећеш имати проблема.

една корисна информација за оние кој се во план да купат вивакс клима R32
да не лутаат која буква што значи па колку дава топлина...дизајн,боја

AEMI 2.3kw Pdesing (предвидено оптеретување при греење-ова е превод од сајтот на вивакс)
AEQI 2.3kw Pdesing
AULI 2.3kw Pdesing
AEXI 2.3kw Pdesing
AEYI 2.55kw Pdesing
AERI 2.7kw Pdesing
AUJI 2.7kw Pdesing
AEVI 2.7kw Pdesing

исто да ви кажам ,најдов неточни информации на нивниот сајт како А+++ на греење за некоја од климиве со 2,3
Mene pokraj ovie brojki ......me buni i druga rabota .....ako ovie vivax modeli se rebrendirani ili prepakovani Midei.....kako tuka po nekoj clen sto ima midea(povejketo vikaat deka.nese nesto posebno) ne ni pisuva tuka detali .....a site sto imaat vivax deka se ekstra.... Klimi ....toa ke.mu dojde kako nekoj sto ima klima Inventor ili C&H ,da tvrdindeka e super a gree deka.ne cini a niv gi proizveduva Gree.... Kako ova ...??

Ja kupiv novata tundra meefra 5.5ka
Ceka montaza.

Prostorot za nadvoresnata e so kos ke bide problem.
Ako moze da ja iznivelira so nosacite da stavi na ednata pokratka na drugata podolga..
Ja sobira izmegu kjosot i sidot no ke ja zalepi levata strana na nadvoresnata.

Pod prozor tesko ke mi ja fati cela terasa.

A na sidot pozadi moze, ama ke bara baegi podolgi cefki od 3 metra sekako.

Vase mislenje i ideja

Attachments

• 20191010_204203.jpg
    20191010_204203.jpg
    4,8 MB · Прегледи: 37
  • 20191010_204410.jpg
    20191010_204410.jpg
    4,3 MB · Прегледи: 40
Mene pokraj ovie brojki ......me buni i druga rabota .....ako ovie vivax modeli se rebrendirani ili prepakovani Midei.....kako tuka po nekoj clen sto ima midea(povejketo vikaat deka.nese nesto posebno) ne ni pisuva tuka detali .....a site sto imaat vivax deka se ekstra.... Klimi ....toa ke.mu dojde kako nekoj sto ima klima Inventor ili C&H ,da tvrdindeka e super a gree deka.ne cini a niv gi proizveduva Gree.... Kako ova ...??
Мидеа е многу фалена по форумиве во Србија од тоа што сум читал. Посебно мидеа mision

Мидеа е многу фалена по форумиве во Србија од тоа што сум читал. Посебно мидеа mision

Mision ko ke kazes ti e isto kako da kazes Lomo...ama i Lomo i Mision imaat 300 varijacii so nadvoresni i vnatresni edinici.
Kako sto i Daikin Ftxf50 ima varijacija vo oznakite.

30m dužina, 20m visina

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

1570743384061.png

jehova.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom