Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nese subvencii od Evn ....tuku od Elem.i 10 000 psc.e druga brojka samo sto nee na cela drzava.... Ovie 4 gradovi se vo severna.. A ostanative sme.vo juzna.....i zatoa nema za nas ....10.000 се и порано слушнав ко прпат спонмнаа за субвенции од ЕВН. Аеродром (Скопје) имаше сопштение само само 27)))))
Некој експерти заклучиле дека само 4те града се загадени другиве не сеNese subvencii od Evn ....tuku od Elem.i 10 000 psc.e druga brojka samo sto nee na cela drzava.... Ovie 4 gradovi se vo severna.. A ostanative sme.vo juzna.....i zatoa nema za nas ....
Немој така. Јас отсекогаш сум бил од северна Македонија. Ама ете, субвенции не важат ниту за мене.Nese subvencii od Evn ....tuku od Elem.i 10 000 psc.e druga brojka samo sto nee na cela drzava.... Ovie 4 gradovi se vo severna.. A ostanative sme.vo juzna.....i zatoa nema za nas ....
Дечки, ми треба совет за економично затоплување на просторија од 15 метри квадратни со нешто понизок плафон од стандард која ќе се користи 4-5 часа во денот. Гледам пред се клими се препорачуваат ама таа инвестиција во моментот не се исплати, па се мислам за 2 киловатна панелка? Колку е паметна идејата и која панелка би ја препорачале?
Најевтина инвертер од VIVAX, GREE или Haier
Јас би ставил и он-офф клима за толку кратко време на престој.
Сеуште ми е скапа инвестиција особено бидејќи се работи за простор под кирија. Некоја препорака за панелка?
Фала ти. А каде се продаваат Valijant?Ако си под кирија тогаш подобро да си купиш панелка на половно Valijant , но да знаеш сите панелки без оглед на моделот и троши струја освен ако имаш добра изолација тоа пак малку ќе влече струја не е како инвертер.
Јас го користев панелка изминативе три сезони и сметка за струја ми дојде околу 8000 денари (заедно со болјери и ТВ и фрижидер)
Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk
За мене е, ако за тебе не е. Клима од 20000+ денари во моментов и согласно условите е неисплатлива инвестиција. Просторот е под кирија, немам намера да плаќам 3000 денари за инсталација, па за година дена да си ја земам под мишка, па пак да плаќам за инсталација. А ако се зема панелка има дополнителни дилеми како која е најдобра и најефикасна за парите, а притоа нема да рикне за 6 месеци.он оф клима или панелка
Многу јака дилема
Druze za 20 kvadrati 5.5kw- uzasno losa kombinacija ....koja i da e ke raboti kako na prekinuvac pali/gasi ,,, veke 40m2 e dr, rabota ....
a za tundrata neka ti odgovori nekoj sto ja ima .... ako ima nekoj mefraa odnosno tundra plus ...
Gree amber ,neka zaladi vremevo za da spodelime zadovolstvo.na +12 nadvoresna sto bi spodelil..(20.1° e doma pustas a/c na 24 postignuva za 10min.i gasni potoa odmara 10/15min. Nema edfkt raboti on-off.....za ladejne bese odlicen .....Што инвертер користиш? И како си задоволен од истиот?
site rabotat ko on off sega.Gree amber ,neka zaladi vremevo za da spodelime zadovolstvo.na +12 nadvoresna sto bi spodelil..(20.1° e doma pustas a/c na 24 postignuva za 10min.i gasni potoa odmara 10/15min. Nema edfkt raboti on-off.....za ladejne bese odlicen .....
Yes .! toa e....site rabotat ko on off sega.
Фала ти. А каде се продаваат Valijant?