Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vikaat deka za toplejne se podobri od zidnite......А што мислете за парапетни инвертери и дали се исти ефекти како оните горните поставени??
Sent from my iPad using Tapatalk
Tocno taka. Nekade realniot povrat za edna tehnologija e okolu 12-13%, dodeka za dve i poveke e 17-18% dokolku po prvite nekolku rati odnosno po povratot na subvencijata kompletno se zatvori kreditot. E sega imajte vo predvid deka ima poprilicen zastoj za subvencijata. Jas podnesov vo juni i seuste nemam dobieno povrat, a racunajte deka za 1 do 2 meseci ja isplakale subvencijata, po sto slobodno mozelo da se zatvori kreditot.почитувани ред е да кажеме дека има можност за поврат до 20% но сепак треба да бидеме реални и отворено да си кажеме дека тоа е сепак кредит за кој е потребно да се плаќа годишна камата од 6% плус 2% на сумата на име одобрување, трошок за аплицирање, меници... со што процентот на заштеда значително се намалува.
Nie ao kupivme pred edna nedela? [emoji16]Утре ќе има соопштение од влада за субвенциите од државата за инвертерите
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Vikaat deka za toplejne se podobri od zidnite......
Jas se resiv da ja naracam. Malku e skapa no poarno da se resam ednas bidejki uste 2 meseci ke glesam ponudi a vremeto leta. Ai iskreno moze malku ja plakas markata no sigirno e podobra od ovie vtoea treta klasa.Tocno taka. Nekade realniot povrat za edna tehnologija e okolu 12-13%, dodeka za dve i poveke e 17-18% dokolku po prvite nekolku rati odnosno po povratot na subvencijata kompletno se zatvori kreditot. E sega imajte vo predvid deka ima poprilicen zastoj za subvencijata. Jas podnesov vo juni i seuste nemam dobieno povrat, a racunajte deka za 1 do 2 meseci ja isplakale subvencijata, po sto slobodno mozelo da se zatvori kreditot.
Inace togas iako klimite bea izlistani kako prifatlivi tehnologii, se barase A++ klasa, ne podlezea na subvencija.
Inace Daikinot 5.5ka FTXF-A+RXF-B voopsto ne mi izgleda za WOW ponuda, pobrzo bi rekol prosecna ponuda za cenata od 55.000 ili kolku i da e.
Ako ne gresam so deklarirani 4.12KW na -10, i backup greenje od 0.48KW, izleguva deka na -10 Daikinot ke isporaca 3.64KW. Premalku za 5.5ka. Nastrana i SCOP e 4.
Mislam deka duri i starite Toshibi na R410 koi generalno se mnogu poslabi na greenje ke isporacaat slicna toplina.
Za kolkava kvadratura stanuvase zborMalce ve udaviv izborot padna na "Gree Viola" od ona sto citnav e EEV i doaga so greac na nadvoresna edinica,belkim ne zgresivme
Ke zavrsi taa rabota super.. jas imam dnevna 46m2 se resiv za daikin 5.520m2 spalna so hodnik
Kazi druze kaj mozi vo PP da se iscenkame za Daikin i/ili Vivax?Во Прилеп климите се поефтини за разлика од клими.мк има 3-4 продавници даваа поефтини Mitsu/Daikin/Vivax за Gree не даваат оти има овастена продавница таму треба да се ценкаш ако имаш среќа![]()
Ke zavrsi taa rabota super.. jas imam dnevna 46m2 se resiv za daikin 5.5
Kako zabusavaat? I Jas sum od gvg moze se znaeme. Daj sovet kako sto e klimata dali si zadovolenПотполно исто како мене, иста квадратура, иста локација, иста клима. Само што забушаваат со монтажата, засега непрофесионално од нивна страна.
Daikin сега имаш попусти од https://www.icsgroup.mk/ разгледај 3-4 страни наназад... Продавниците се одма до СЕТЕК 20метри накај Нептун .. другата е кaj кафанана "Ај по Една"Kazi druze kaj mozi vo PP da se iscenkame za Daikin i/ili Vivax?