Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Abe vidov deka e od opstina aerodrom ,ama toa ke.bide mn.mala kolicina ....so se zaebavaat so narodot.... Ke pocni grejna sezona ke mestat klima ili peleti koj ke raboti na 0stepeni.....?do sega trebase namesteni da se klimite....
Градоначалникот на Аеродром, Марин ќе го намалува загадувањето со субвенции за 27 инвертери
Аеродром мора да е некое село со 200 жители кога одлучиле да субвенционираат дури 27 инвертери... :tapp:

Не знам кај виде 35 м2 дека имам пишано...тоа што е 28,5 м2 е за трите простории, дневната, кујната и детската... па после ги имав доцртано салонот и спалната. Вкупно, да, идат 50-тина квадрати.
Нејсе, се решив да одам оваа година со 3,5 Gree Fairy LCLH, таа по проспект би греела солидно до -22С па идната зима би ставил уште една во спалната.
Фала на сите за советите, преовладуваа за добра 3,5-ка па мислам дека Fairy LCLH ќе ги исполни очекувањата.
Знам дека Fujitsu, Daikin се класа и се подобри ама буџетот не е толку висок башка до -15С се.
Za budzetot, ok, ako nemash, nemash, ama toa shto se tie do - 15, a Fairy-to do - 22 bukvalno nema nikakva vrska i nishto ne treba da mu znachi na kupuvachot.

So zdravje da si ja koristis klimata, da postirash sliki od montazata i iskustva da spodelis zimovo.

јас живеам во стан и без никакво греење имам во моментов 23-4
Ситуација:
Стан во Аеродром нова градба - 2016 со изолации со све.
Никој не живее(ше) од 15 декември до 15~20 јануари на тоа минусите.
Без греење внатрешната температура беше 15 степени.
Пробај ова истово да го замислиш со куќа.

Па и со добра изолација во куќа е толку ( барем кај мене ). Сега за сега и кај мене држи 23-24 степени без греење.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Сабале ко станав во собава 19/20 беше а надвор во Прилеп +9 истото и вчера беше топло.
@FlegmaFX Кај нас во продавнициве сее поефтино 700 ден модулот WiFi за АЕРИ/АЕВИ.. Среда ќе стасал порачав (нека се најде)

Сабале ко станав во собава 19/20 беше а надвор во Прилеп +9 истото и вчера беше топло.
@FlegmaFX Кај нас во продавнициве сее поефтино 700 ден модулот WiFi за АЕРИ/АЕВИ.. Среда ќе стасал порачав (нека се најде)
Во секој случај добра зделка. А од која продавница го зеде и дали и климите се поевтини, оти како што гледам секаде се исти цени за Gree и Vivax.

Во секој случај добра зделка. А од која продавница го зеде и дали и климите се поевтини, оти како што гледам секаде се исти цени за Gree и Vivax.
Во Прилеп климите се поефтини за разлика од клими.мк има 3-4 продавници даваа поефтини Mitsu/Daikin/Vivax за Gree не даваат оти има овастена продавница таму треба да се ценкаш ако имаш среќа :)

Последно уредено:
Eve WI-FI Modul za Vivax inverter klima
Немаше во Прилеп 1000 е во Технo а ваму од кај што го порачав 700 овастени за Vivax (Tehno Maxs)

Во Прилеп климите се поефтино за разлика од клими.мк има 3-4 продавници даваа поефтини Mitsu/Daikin/Vivax за Gree не даваат оти има овастена продавница таму треба да се ценкаш ако имаш среќа :)
Prilep deka se najevtini klimite a naselenieto najotepano ....zatoa vladata ne go stava vo lista za 100% subvencii....

Тризла се спреми за сезонава :)))
Tie se sekogas spremni....
Автоматски споено мислење:

Cestoto klima dolgo da sluzi i ekonomicno da se ladis grees so klimata
Stavi sliki od montazata koga ke ti ja montiraat klimata.
Ekonomicno greeejne / ladejne uste ovaa sezona tamu do 30.06.2020 posle toa sledi sekoja godina sigurno +5 % pokacuvajne i za 2/3godini ....posle toa koga ke ja krenat cenata na strujata 20/25% sto znam.kolku ke bide ekonomicno# ako e skapa 10denari evtina 5 +ddv.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom