Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde forumdzii ...kaj ste.?? Se krijate od ladnovo....? Ajde kaj se so tundrive i aeri Ve .? Daj kazete kako si pominuvate momentalno kaj mene nadvor e +8.1° ....

Jas sum so Mitsubishi, izvini vaka....
Bratce ne se sekiraj jas nikoj ne spomnav direktno Nema.problem .... Ne mesam babi / zabi znam deka mitsi i toshiba na solarno rabotat...odnosno deka proizveduvaat struja :) vo mejguvreme na 7.3° se spusti temp.

Attachments

• Screenshot_20191004_223619_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20191004_223619_com.android.chrome.jpg
    732 KB · Прегледи: 26
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Zarem pocnavte so greenje kaj mene nema potreba seuste e solidno vnatre a i grejnata sezona uste ne e pocnata pocetok na grejna sezona e na 15.10.2019.

Ajde forumdzii ...kaj ste.?? Se krijate od ladnovo....? Ajde kaj se so tundrive i aeri Ve .? Daj kazete kako si pominuvate momentalno kaj mene nadvor e +8.1° ....
абе каде и во што живеете вие, зар уште сега уклучивте греење?
јас живеам во стан и без никакво греење имам во моментов 23-4 степени, не верувам дека во наредниве две недели ќе има потреба од греење

абе каде и во што живеете вие, зар уште сега уклучивте греење?
јас живеам во стан и без никакво греење имам во моментов 23-4 степени, не верувам дека во наредниве две недели ќе има потреба од греење
Druze mene ne mi studi , ama na 2 mali deca edno 6 dr 2 ne ime kako nas ....
Автоматски споено мислење:

Kazi i go ova na zena mi sabajle vo 7 koga ke stane so bebcheto.....
istiot muabet e i kaj mene .....
za nas ne vazi oficijalnata grejna sezona .....

Druze mene ne mi studi , ama na 2 mali deca edno 6 dr 2 ne ime kako nas ....
и јас сум семеен човек со деца, и заради тоа наведов температура во просторот, плус на децава стално им е жешко што од трчање, борење, скокање... постари лица се по проблематични.

Do mene komsiite ziveat vo kuka i se so 6 mesecno bebence i seuste ne pustaat greenje bas gi prasav vika vnatresnata temperatura im e 24°C ama imaat stiropor fasada.
kaj mene najnisko denes se simna 20.9 / no decava uste od leto se nauceni ne zatvaraat ni vrati od terasa, ni vlezni ... a denes PP duvase cel den studen severen veter .....
Автоматски споено мислење:

Blagoslov od eden do drug klimadzija... "Ajde, da dajt Gospod sho pobrzo da ti pochvit grejnata sezona od 01.10"
:pos:

Brat, ovde ko sho gledam 51m2 ti e vkupnava povrshina na spratov. Ne znam 35m2 od kaj gi vadish?
Не знам кај виде 35 м2 дека имам пишано...тоа што е 28,5 м2 е за трите простории, дневната, кујната и детската... па после ги имав доцртано салонот и спалната. Вкупно, да, идат 50-тина квадрати.
Нејсе, се решив да одам оваа година со 3,5 Gree Fairy LCLH, таа по проспект би греела солидно до -22С па идната зима би ставил уште една во спалната.
Фала на сите за советите, преовладуваа за добра 3,5-ка па мислам дека Fairy LCLH ќе ги исполни очекувањата.
Знам дека Fujitsu, Daikin се класа и се подобри ама буџетот не е толку висок башка до -15С се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom