мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 21.252
- Поени од реакции
- 26.951
Ne mi go otvora linkot taka da vo kratki crti napisi za sto model stanuva zbor. Druga rabota e sto da se raboti za 35 m2 no tavanot e nesto ponizok od standardniot, mislam deka e okolu 2.3 metri, stara gradba so polna tula, pvc dograma i izolacija na tavanite. I najbitniot moment od seto ova sto i se planira da se dogreva za vo naljadnite denovi , ne ni ocekuvam deka cela zima ke se pomini samo so nea. Rabotata bese sto violata ja ima na lager a fairy ne, treba da cekam za nego a taa mi bese vo plan. Razlikata e 3-4000 denari pa ako se tuka nekade da ne cekam , ako ima nesto bitno da si pocekam.За 35м2 освен ако не живееш во Passive house, квалитетно греење со 18ка те 5,5ка... макар и оваа https://klimi.mk/sporedba.php?id1=376 која чини колку Faery 3.5kW... прочитај нешто назад на форумот, постови на корисници кои со инвертери загреваат 35м2... сума сумарум за таа квадратура или јапонска скапа 3,5ка клима која има PdesignH 3,4-3.5 (и тоа со добра иззолација и PVC прозори)... или евтина кинеска 5,5ка. Трета опција е кинеска 3,5ка и догревање со панел во најладните денови. Ти си од Битола ако не се лажам!? Јас би одел на 5,5ка за таа квадратура.
P.s sega mi otvori, vaka ubavo na hartija lici za parite ama iskreno tri cisti od klimi nemam
.