Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
strelco a ona so popustot od 70k na 36k ne znam koja galicka bese kako ke go opravdass na forumov. jas znam kako. kolez za site pari. e zatoa ne vredi kaj galiskite da se frlaat pari, klimice do 300euro peki kolku da proturkas nekoja nedela ama na ladenje, a za seriozno greenje ne prodavaj magla na forumov. niti treba nekoj da se oslonuva na galickite niti pak da investira ne daj boze poseriozen sistem.

Site imaat popusti periodov....samo za Toshiba modelite od Energija cenite im stojat od preklani a najslabi se na greenjeto pa mavtaat so popust na Hajerot, nekoja babicka ako najdat da i prodadat i toa im e.
Momentalno i Gree ima popust na konzolnite edinici...5.5kw od 52k e spustena na 47.990, 3.5kw konzolna od 42 na 37.990.
09kata parapetna dali e na popust?

strelco a ona so popustot od 70k na 36k ne znam koja galicka bese kako ke go opravdass na forumov. jas znam kako. kolez za site pari. e zatoa ne vredi kaj galiskite da se frlaat pari, klimice do 300euro peki kolku da proturkas nekoja nedela ama na ladenje, a za seriozno greenje ne prodavaj magla na forumov. niti treba nekoj da se oslonuva na galickite niti pak da investira ne daj boze poseriozen sistem.
Taka e taka ....nemoj slucajno nekoj da kupil .....oooo......samo Vivax i Haier ,drugite ne cinat .... Mislam ovie japonskive ne gi ni stavam vo ist kos so aeri i tundra ovie 2 se vrv.!
Abe dajte sliki ,videa realni raboti postirajte a ne cinelo / necinelo....sekoj ke vidi sto cini sto ne cini ....

Ah be baterija, ne citas....tuka ti e problemot.
Galickive ve otepaa, i toa seriozno.
Ama da znaes tek sto se sprema.....

• Хаха
Reactions: GT1
А што се спрема и побитно...за кога?
Пошто гледам дека повеќето модели на Грее ги нема на лагер...а јас сум заинтересиран за недела до две да си набавам клима.

abe vie rabotite nesto po salonite ili samo cekate na forumov da se prepicavate. eden komentar i 6dusi reply za galickite. mnogu se nakotivte. a za spremanjeto uste sega sakas da ti kazam sto e. toa sto ne se prodade vo kina zasto prepolni se magacinite radi pad na prodazba ke mora na drugo mesto, megu drugoto i ovde. taka da citaj malku obrazuvaj se i praj se pameten posle.

Davam predlog da sobereme.po 50mkd. Da si smeni baterija ovaa mue 0,02volti...
Автоматски споено мислење:

abe vie rabotite nesto po salonite ili samo cekate na forumov da se prepicavate. eden komentar i 6dusi reply za galickite. mnogu se nakotivte. a za spremanjeto uste sega sakas da ti kazam sto e. toa sto ne se prodade vo kina zasto prepolni se magacinite radi pad na prodazba ke mora na drugo mesto, megu drugoto i ovde. taka da citaj malku obrazuvaj se i praj se pameten posle.
Jas ne sum vo salon....ne ne stavaj site vo ist kotel....

Gree proizveduva samo po naracka, ne pravi lager...200'000 kom na den se narackite.
Zatoa, 100pati ti kazav, citaj...ama baterijata otisla out.

Mislenje za gree viola ili gree fairy 3.5 . Dali ke mi brka rabota za okolu 35 m2 , toest dali da cekam eden mesec za fairy ili da zemam odma viola.
Tocnite oznaki se
Viola gwh12rb k3dna3g green
Fairy lclhgwh12acc k6dna1d
Tolku be nikoj nisto da iskomentira ? Obicno del od sekunda vi treba :cautious:

Последно уредено:
Mislenje za gree viola ili gree fairy 3.5 . Dali ke mi brka rabota za okolu 35 m2 , toest dali da cekam eden mesec za fairy ili da zemam odma viola.
Tocnite oznaki se
За 35м2 освен ако не живееш во Passive house, квалитетно греење со 18ка те 5,5ка... макар и оваа https://klimi.mk/sporedba.php?id1=376 која чини колку Faery 3.5kW... прочитај нешто назад на форумот, постови на корисници кои со инвертери загреваат 35м2... сума сумарум за таа квадратура или јапонска скапа 3,5ка клима која има PdesignH 3,4-3.5 (и тоа со добра иззолација и PVC прозори)... или евтина кинеска 5,5ка. Трета опција е кинеска 3,5ка и догревање со панел во најладните денови. Ти си од Битола ако не се лажам!? Јас би одел на 5,5ка за таа квадратура.

За 35м2 освен ако не живееш во Passive house, квалитетно греење со 18ка те 5,5ка... макар и оваа https://klimi.mk/sporedba.php?id1=376 која чини колку Faery 3.5kW... прочитај нешто назад на форумот, постови на корисници кои со инвертери загреваат 35м2... сума сумарум за таа квадратура или јапонска скапа 3,5ка клима која има PdesignH 3,4-3.5 (и тоа со добра иззолација и PVC прозори)... или евтина кинеска 5,5ка. Трета опција е кинеска 3,5ка и догревање со панел во најладните денови. Ти си од Битола ако не се лажам!? Јас би одел на 5,5ка за таа квадратура.
Ne mi go otvora linkot taka da vo kratki crti napisi za sto model stanuva zbor. Druga rabota e sto da se raboti za 35 m2 no tavanot e nesto ponizok od standardniot, mislam deka e okolu 2.3 metri, stara gradba so polna tula, pvc dograma i izolacija na tavanite. I najbitniot moment od seto ova sto i se planira da se dogreva za vo naljadnite denovi , ne ni ocekuvam deka cela zima ke se pomini samo so nea. Rabotata bese sto violata ja ima na lager a fairy ne, treba da cekam za nego a taa mi bese vo plan. Razlikata e 3-4000 denari pa ako se tuka nekade da ne cekam , ako ima nesto bitno da si pocekam.
P.s sega mi otvori, vaka ubavo na hartija lici za parite ama iskreno tri cisti od klimi nemam :).

Tocnite oznaki se
Tolku be nikoj nisto da iskomentira ? Obicno del od sekunda vi treba :cautious:
35.kvadrati zavisi na sto izolacija imas ...na granica si za jaka 3.5 .ili poslaba 5.5kw

35.kvadrati zavisi na sto izolacija imas ...na granica si za jaka 3.5 .ili poslaba 5.5kw
Napisav vo prethodniot post, polna tula edno pola metro debelina, pvc dograma i izolacija na tavan. Ne mi treba za cela zima komplet da ja pominam so nea, tuku duri mozi., najpovekje za prelazniot period. Budzetot za toa mi e okolu 30000 plus minus nesto a i od X pricini sum ogranicen okolu izborot.

Napisav vo prethodniot post, polna tula edno pola metro debelina, pvc dograma i izolacija na tavan. Ne mi treba za cela zima komplet da ja pominam so nea, tuku duri mozi., najpovekje za prelazniot period. Budzetot za toa mi e okolu 30000 plus minus nesto a i od X pricini sum ogranicen okolu izborot.
Do 30k. Pogore clenot sto ti ja posoci... t.s.t 5.5kw. Tie na dobar popust, druga 18ka nema.za 30k. Toa tie starata gree lomo eco.! Ili pocekaj za fairy lclh. Prasaj dali ke ima ....

Do 30k. Pogore clenot sto ti ja posoci... t.s.t 5.5kw. Tie na dobar popust, druga 18ka nema.za 30k. Toa tie starata gree lomo eco.! Ili pocekaj za fairy lclh. Prasaj dali ke ima ....
Mi rekoja deka za 20tina dena ke ja ima. Ok znaci da si ja pocekam cim bilo takva rabotata. 20 dena kaj bilo kaj ne bilo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom