Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Нема црево на лулето, за ладење мие до терасата нее во тацната за тече преку луле. Како да е че го извадиме че ставам нешто долу за секој случај .

п.с Море не го вадам че го завртам накај комшивее да му моча (оти со дрва се греат)
Извади го лулето и стави нешто. На пример пластична кутија од сладолед (голема)
Направи во неа отвор и спроведи со друго црево. На пример 1 цол црево. Лулето е тесно и ќе замрзни
Опасноста е да натрупа мраз и да ти скрши перка на пример.

Направи во неа отвор и спроведи со друго црево. На пример 1 цол црево. Лулето е тесно и ќе замрзни
Обавезно ќе средам оваа работа пред да почне сезоната за греење. Таква пластична кутија видов негде по форумиме имаше некои направено ќе ја побарам сликата

U-crown e.
Za visinata neznam ne e montirana seuste ovaa slika ja najdov na net. Ko ke ja montiram ke pustam od kaj mene

Што техника ќе е ова ако мораме да импровизираме? Зошто во фабрика не го направат подобро?

Што техника ќе е ова ако мораме да импровизираме? Зошто во фабрика не го направат подобро?
I jas sum za toa ....rabotava ke.mu dojdi kupuvas kola 12/13k€ i da ti recat kupi si stegi za ratkapnite ke ti padnat......
Автоматски споено мислење:

U-crown e.
Za visinata neznam ne e montirana seuste ovaa slika ja najdov na net. Ko ke ja montiram ke pustam od kaj mene
A toa e dr.veke jas mislev kaj tebe e.!

Во фабрика ќе ти речат да нема луле и да е монтирано на земја на 2 греди и доле да капе на камења.

Ама ама нема баш услови секаде за тоа.

Еве гугл слики https://www.google.com/search?q=min...AfkjpHwAQ&client=ms-android-oneplus&prmd=ivmn

Во фабрика ќе ти речат да нема луле и да е монтирано на земја на 2 греди и доле да капе на камења.

Ама ама нема баш услови секаде за тоа.
Ова многу ме изненадува и тоа НЕПРИЈАТНО!
Што правиме со станбените згради? Што правиме со куќите на 2-3 спрата?
Дури и да имам такви услови, јас би се потрудил да биде барем 2 метара над земја. Впрочем да имам такви услови јас не би вградил инвертер туку топлинска пумпа. Далеку е поекономична.

Ова многу ме изненадува и тоа НЕПРИЈАТНО!
Што правиме со станбените згради? Што правиме со куќите на 2-3 спрата?
Дури и да имам такви услови, јас би се потрудил да биде барем 2 метара над земја. Впрочем да имам такви услови јас не би вградил инвертер туку топлинска пумпа. Далеку е поекономична.

Инвертер и топлинска пумпа е едно исто. И ефикасноста на инвертер е обично поголема од топлинска пумпа, или иста еве да речеме.

Во ниеден случај неможе да се каже дека е "далеку поекономична" бидејќи тоа не е точно.

Во ниеден случај неможе да се каже дека е "далеку поекономична" бидејќи тоа не е точно.
Зошто мислиш дека не е точно?
Инвертерот мора да грее на надворешни температури од -10° или дури и -20°. Мора да лади кога надворешната температура е +30° или дури +40°.
Топлинската пумпа има константна „надворешна“ температура од 8-10°. Дополнително, многу полесно се презема/предава топлината од/на водата отколку од воздухот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom