Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Да го извадиш. Цревото секако ќе замрзни.
Стави нешто под климата.
Нема црево на лулето, за ладење мие до терасата нее во тацната за тече преку луле. Како да е че го извадиме че ставам нешто долу за секој случај .

п.с Море не го вадам че го завртам накај комшивее да му моча (оти со дрва се греат)

Последно уредено:
Јас земав tundra green од енергија пред една недела и дојде со вградено wifi, но мислам дека тоа е нивна промоција затоа што во ценовникот стои дека wifi модулот е 2000 и нешто денара за tundra green серијата.
Jas pred nekoj den se javiv vo Energija i mi kazaa deka novata Haier Tundra Green na R32 freon po novo e so fabricko vgradeno WI-FI i site modeli na Haier Tundra Green se so WI-FI bez doplata.

Нема црево на лулето, за ладење мие до терасата нее во тацната за тече преку луле. Како да е че го извадиме че ставам нешто долу за секој случај .

п.с Море не го вадам че го завртам накај комшивее да му моча (оти со дрва се греат)
Извади го лулето и стави нешто. На пример пластична кутија од сладолед (голема)
Направи во неа отвор и спроведи со друго црево. На пример 1 цол црево. Лулето е тесно и ќе замрзни
Опасноста е да натрупа мраз и да ти скрши перка на пример.

Направи во неа отвор и спроведи со друго црево. На пример 1 цол црево. Лулето е тесно и ќе замрзни
Обавезно ќе средам оваа работа пред да почне сезоната за греење. Таква пластична кутија видов негде по форумиме имаше некои направено ќе ја побарам сликата

U-crown e.
Za visinata neznam ne e montirana seuste ovaa slika ja najdov na net. Ko ke ja montiram ke pustam od kaj mene

Што техника ќе е ова ако мораме да импровизираме? Зошто во фабрика не го направат подобро?

Што техника ќе е ова ако мораме да импровизираме? Зошто во фабрика не го направат подобро?
I jas sum za toa ....rabotava ke.mu dojdi kupuvas kola 12/13k€ i da ti recat kupi si stegi za ratkapnite ke ti padnat......
Автоматски споено мислење:

U-crown e.
Za visinata neznam ne e montirana seuste ovaa slika ja najdov na net. Ko ke ja montiram ke pustam od kaj mene
A toa e dr.veke jas mislev kaj tebe e.!

Во фабрика ќе ти речат да нема луле и да е монтирано на земја на 2 греди и доле да капе на камења.

Ама ама нема баш услови секаде за тоа.

Еве гугл слики https://www.google.com/search?q=min...AfkjpHwAQ&client=ms-android-oneplus&prmd=ivmn

Во фабрика ќе ти речат да нема луле и да е монтирано на земја на 2 греди и доле да капе на камења.

Ама ама нема баш услови секаде за тоа.
Ова многу ме изненадува и тоа НЕПРИЈАТНО!
Што правиме со станбените згради? Што правиме со куќите на 2-3 спрата?
Дури и да имам такви услови, јас би се потрудил да биде барем 2 метара над земја. Впрочем да имам такви услови јас не би вградил инвертер туку топлинска пумпа. Далеку е поекономична.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom