Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Vo Energija vikaat deka novata Tundra na R 32 freon ima vgradeno WIFI vo samata klima i od kade i da se zeme e so vgradeno WIFI vo vrska so linkot najverojatno e pecatna greska.
Pozz :)
Јас земав tundra green од енергија пред една недела и дојде со вградено wifi, но мислам дека тоа е нивна промоција затоа што во ценовникот стои дека wifi модулот е 2000 и нешто денара за tundra green серијата.

Да попаметно е.

Исто таканпостојат и парапетни единици кои се ставаат ниско и примарно се за греење. Иако можат и да ладат.
Ако е ниско не треба ништо да има пред неа. Најчесто немаме таков слободен простор. (Ова е само мое размислување...)

Да околу 2м квадратни празен простор пред неа треба за парапетната. А најубаво да има чист поглед кон средината на собата.

Да околу 2м квадратни празен простор пред неа треба за парапетната. А најубаво да има чист поглед кон средината на собата.
A obicna vnatresna edinica mozi da se namesti dolu ili ke ima problemi ?

Да го извадиш. Цревото секако ќе замрзни.
Стави нешто под климата.
Нема црево на лулето, за ладење мие до терасата нее во тацната за тече преку луле. Како да е че го извадиме че ставам нешто долу за секој случај .

п.с Море не го вадам че го завртам накај комшивее да му моча (оти со дрва се греат)

Последно уредено:
Јас земав tundra green од енергија пред една недела и дојде со вградено wifi, но мислам дека тоа е нивна промоција затоа што во ценовникот стои дека wifi модулот е 2000 и нешто денара за tundra green серијата.
Jas pred nekoj den se javiv vo Energija i mi kazaa deka novata Haier Tundra Green na R32 freon po novo e so fabricko vgradeno WI-FI i site modeli na Haier Tundra Green se so WI-FI bez doplata.

Нема црево на лулето, за ладење мие до терасата нее во тацната за тече преку луле. Како да е че го извадиме че ставам нешто долу за секој случај .

п.с Море не го вадам че го завртам накај комшивее да му моча (оти со дрва се греат)
Извади го лулето и стави нешто. На пример пластична кутија од сладолед (голема)
Направи во неа отвор и спроведи со друго црево. На пример 1 цол црево. Лулето е тесно и ќе замрзни
Опасноста е да натрупа мраз и да ти скрши перка на пример.

Извади го лулето и стави нешто. На пример пластична кутија од сладолед (голема)
Направи во неа отвор и спроведи со друго црево. На пример 1 цол црево. Лулето е тесно и ќе замрзни
Опасноста е да натрупа мраз и да ти скрши перка на пример.
Обавезно ќе средам оваа работа пред да почне сезоната за греење. Таква пластична кутија видов негде по форумиме имаше некои направено ќе ја побарам сликата

U-crown e.
Za visinata neznam ne e montirana seuste ovaa slika ja najdov na net. Ko ke ja montiram ke pustam od kaj mene

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom