Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Moj prijatel saka da premine na greenje so klima.zivee vo kuca,izolirana so 10 fasada,pvc stolarija i izoliran krov.se raboti za dnevna i kujna otvoreno 50m2 i tri sobi na sprat,dve detski i edna spalna.skalite se otvoreni nagore nema pregradi.gore posto se pomali sobite vo plan e da ide so edna klima vo hodnik.sto bi preporacale?

Moj prijatel saka da premine na greenje so klima.zivee vo kuca,izolirana so 10 fasada,pvc stolarija i izoliran krov.se raboti za dnevna i kujna otvoreno 50m2 i tri sobi na sprat,dve detski i edna spalna.skalite se otvoreni nagore nema pregradi.gore posto se pomali sobite vo plan e da ide so edna klima vo hodnik.sto bi preporacale?
За 100 м2 најверојатно ќе му требаат 4 клими.
Доле 5.5 и 3.5, горе нека гледа распоредот.
Ходникот ќе си се грее од долните клими. Како и да е, малку сложена задача е без да го погледне стручно лице просторот.

Koj mu e maksimalniot budzet sto go ima za nabavka na klima inverter do kolku pari ?

Koj mu e maksimalniot budzet sto go ima za nabavka na klima inverter do kolku pari ?
Отворени скали кон 2 кат знаеш што значи? Уште ако и ходникот горе е отворен без преграда со скалите, кои идат одоздола.
До буџет не е стигнат човекот. Треба да знае дали воопшто ќе се згрее со клими при таков распоред.

Отворени скали кон 2 кат знаеш што значи? Уште ако и ходникот горе е отворен без преграда со скалите, кои идат одоздола.
До буџет не е стигнат човекот. Треба да знае дали воопшто ќе се згрее со клими при таков распоред.
Golem e prostorot se slozuvam so tebe no bidejki covekot ima dobra termo izolacija ne bi bilo problem greenjeto so inverter klima no samo treba da se obrne golemo vnimanie na moknosta na klimata-te i da se izabere dokazana Marka ( model ) na inverter klima.

Tocno.raspredot e toj i treba da se vidi ili vidi nekoe strucno lice dali će moze da se gree so klima ured.

50m2 no so promenliva visina (otvorena galerija) se kako 60m2 ili 70m2, prostor so mnogu kubici vozduh i visina na del od dnevnata pretpostavuvam 5metra.
Za greenje na dolniot sprat ke mu treba okolu 7kw ili najubavo 2konzolni zasto konzolnite usisot go zimaat od najladniot vozduh nisko dole.
A so edna klima gore vo hodnikot neznam sto bi resil za dolniot sprat edino ako misli samo na ladenje....ako mu e za ladenje prvo sto ke primeti letovo e deka taa klima poveke dolniot sprat ke go ladi otkolku gore spalnite, ladniot vozduh e potezok i ke mu bega nadole i poladno ke bide na dolniot kat.
So klimi moze i da ladi i da gree, a za dolgotrajno resenie ke mu treba pogolema investicija posebno na dolniot kat.
So taa edna gore (verovatno misli 3,5ka) nisto nema da resi, ke zavrsi premontirana vo nekoja spalna uste prvata godina.

Ist raspored imam i sum zgrean duri i toplinata od predsobljeto ide i vo spalnite gore i do 2-3stepeni se topli za spienje,e sega za ladenje e problem :cool: kako ladis dole toplinata odi gore i sobite ke bidat topli pa ke mora klimi vo spalnite.

@Strelec @GT1 i ostali gree botovi, daiseikai nemam doma mislam deka znaes sto imam, ama gree nikogas nema da imam samo poradi vas. i stvarno ne sakam da propadne gree, pa kako ke imame urnek za model na klima sto e precenet :))

@Strelec @GT1 i ostali gree botovi, daiseikai nemam doma mislam deka znaes sto imam, ama gree nikogas nema da imam samo poradi vas. i stvarno ne sakam da propadne gree, pa kako ke imame urnek za model na klima sto e precenet :))
Ajde ima vreme, ke si zemes edno GREE, kaj i da e.
Od inat nisto ne biduva, a tvojata taka mi lici.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ломото ЛЦ на промоција 19990 или евентуално 20990 би требало да е посилна од виваксот. Баш ако ја земеш пиши импресии
Едно не ми е јасно, како можеш да се надеваш на квалитет од клима што чини 300 евра?

Едно не ми е јасно, како можеш да се надеваш на квалитет од клима што чини 300 евра?
Споредбата е меѓу цени со слична цена. Слаб избор има за тие пари.

Ломото ЛЦ на промоција 19990 или евентуално 20990 би требало да е посилна од виваксот. Баш ако ја земеш пиши импресии

Овие денови ќе падне изборот.
Инаку ми треба за повремено ладење, нема да се користи за греење, па оттука и не ми треба многу скапа клима.
Кога ќе ставам и ќе помине некое време, ќе пишам импресии :) .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom