Ajde ima vreme, ke si zemes edno GREE, kaj i da e.
Od inat nisto ne biduva, a tvojata taka mi lici.
Ajde ima vreme, ke si zemes edno GREE, kaj i da e.
Ломото ЛЦ на промоција 19990 или евентуално 20990 би требало да е посилна од виваксот. Баш ако ја земеш пиши импресииПрепорака од познавачи:
Опција 1 - https://klimi.mk/product.php?id=310
VIVAX ACP-12CH35 AEMI R32
Oпција 2 - https://klimi.mk/product.php?id=351
Gree Lomo LC GWH12QB R32
Фала и поздрав,
Едно не ми е јасно, како можеш да се надеваш на квалитет од клима што чини 300 евра?Ломото ЛЦ на промоција 19990 или евентуално 20990 би требало да е посилна од виваксот. Баш ако ја земеш пиши импресии
Споредбата е меѓу цени со слична цена. Слаб избор има за тие пари.Едно не ми е јасно, како можеш да се надеваш на квалитет од клима што чини 300 евра?
Овие денови ќе падне изборот.Ломото ЛЦ на промоција 19990 или евентуално 20990 би требало да е посилна од виваксот. Баш ако ја земеш пиши импресии
Ќе земам кога ќе градам објект за во контејнерот да има ладење повремено. Инаку за греење ќе ставам друг систем. Ете толку имам високо мислење за твојов бренд. ај сеа гитла и отворај форум грее и таму со стрелчо модулирајте за климите.Ajde ima vreme, ke si zemes edno GREE, kaj i da e.
Od inat nisto ne biduva, a tvojata taka mi lici.
па кога е така купи ја нај ефтината он/офф што е 10-11К денари, за ладење сите се добри и ќе ти вршат работа, плус со разликата што ќе ја платиш помеѓу обична он/офф клима и инвертер за некоја година пак ќе си купиш иста таква и ќе имаш уште некоја година гаранција за истите пари.Овие денови ќе падне изборот.
Инаку ми треба за повремено ладење, нема да се користи за греење, па оттука и не ми треба многу скапа клима.
Кога ќе ставам и ќе помине некое време, ќе пишам импресии .
Не би рекол дека комфорот е ист на он-офф со инвертер, и вивакс/грее се 13-14к, не вреди ако имаш пари за 6к да кратиш комфор. Можам да направам споредба од он-офф кај моите и инвертер кај мене.па кога е така купи ја нај ефтината он/офф што е 10-11К денари, за ладење сите се добри и ќе ти вршат работа, плус со разликата што ќе ја платиш помеѓу обична он/офф клима и инвертер за некоја година пак ќе си купиш иста таква и ќе имаш уште некоја година гаранција за истите пари.
Ima GREE i za kontejneri klimi, za liftovi, za prikolki....duri i za specijalisti kako tebe.....bidi spokoen.Ќе земам кога ќе градам објект за во контејнерот да има ладење повремено. Инаку за греење ќе ставам друг систем. Ете толку имам високо мислење за твојов бренд. ај сеа гитла и отворај форум грее и таму со стрелчо модулирајте за климите.
Sekoja vtora klima sto se stava vo BT e GREE Ili rebrendirana Gree .
Филингот со топлотна пумпа е за неколку пати подобар од одделни клими. Минуси се што зависиш од една единица и цената.Se dvoumam megu toplotna pumpa i klima uredi, gream 130m2 so parno na drva. E sega edna opcija e dve klimi vo dve dnevni 35+45m2 i da si prodolzam so parnoto na drva ili toplotna pumpa na radijatorite? Mislenje iskustva za toplotnite pumpi, kw brend?
Sent from my motorola one using Tapatalk
Сто пати е подобро да се грееш со радијатори него ли клима што дува.Е сега за моќноста што ти треба,ти најубаво си знаеш,веќе се грееш на дрва па проста математика треба да имаш.Не е лошо и стручно лице пак да направи проценка.Se dvoumam megu toplotna pumpa i klima uredi, gream 130m2 so parno na drva. E sega edna opcija e dve klimi vo dve dnevni 35+45m2 i da si prodolzam so parnoto na drva ili toplotna pumpa na radijatorite? Mislenje iskustva za toplotnite pumpi, kw brend?
Sent from my motorola one using Tapatalk
малку ќе испорача на -7*С надворешна температура, (PdesignH) само -2,4.... но ако ти е за загревање 16m2 па до добро изолирани 25м2.... ова е ОК и многу економична клима. SCOP 4.6.... не доколку е поскапа од 30К!Што мислите за Midea климите? Дали се добри ? Позитивни негативни работи? Конкретно ме интересира овој модел
Midea MT-12N8D6-I / MT-12N8D6-O
Sent from my SM-G935F using Tapatalk