Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
P desing 4.8kw na -10
e50a89d8ea11a98c8c8e38c58727038e.jpg

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Sporedi ja tundrava 5.5 so hansol 3.5
Koj ima plus a koj minus karakteristiki isto cena sporedba?

Hansol12 SCOP=4,6 A++
Tundra18 SCOP=4.0 A+

Tundra Pdesign 4,8 ama do 4,8 ke stigne so grealka od 900w
mokjnosta na klimata e 3,9kw a ne 4,8
Razlika vo mokjnost e samo 400W, no vo SCOP e golema razlika

Attachments

• TundrGrealka.jpg
    TundrGrealka.jpg
    236,4 KB · Прегледи: 22
Последно уредено:
Za Kolku moze hansolot da se zeme najnisko? Cena moze I vo pp
Izduv kaj tundrata e 900,kaj hansolot Kolku e?
Maksimalna potrosuvacka koja moze da ja povlece kolku e kaj hansolot?
minimalna potrosuvacka?

Za Kolku moze hansolot da se zeme najnisko? Cena moze I vo pp
Izduv kaj tundrata e 900,kaj hansolot Kolku e?
Maksimalna potrosuvacka koja moze da ja povlece kolku e kaj hansolot?
minimalna potrosuvacka?
Po ona sto kazuvaat Hansolot do 1900W moze da povlece, a minimalno imase video ovde ama go izbrisal, do 110W spustase odlicna modulacija imase na videoto
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-1131#post-8320401
Za Tundrata slucajno ili namerno nikoj nepokaza minimum

Sta sam ja poceo , pa to svi znaju.Gree je klasa sa Midea,Haier i ostalim Kineskim proizvodjacima.Malo gore,malo dole,zavisi koji model .
Ja pisem ozbiljno i korisno.Trudim se da budem koristan a ti krenuo u trgovinu i marketing klima uredjaja Kineskog Gree.
Totalno si neozbiljan i pristrasan.To sto Gree NAPISE na PAPIRU da ima two--stage kompresor, meni to nista nije vazno i nije znacajno.
Kada Fujitsu i ostali renomirani proizvodjaci napisu oznaku kompresora, to ima znacaj i vrednost.

Потполно се слагам, @Strelec и остали гт1 свБ ботови од грее, земаат јаки маржи за секоја клима и никако верување на форумов. 1000 пати напишав отвори си бе дечко форум грее и прај си се јак колку си. има простор тука за рекламирање на кајгана ќе си платиш банерче и тоа е тоа. а ти тука да манипулираш со години да ми величаш некој кинез дека е space shuttler иди бре освежи се на чешма. и никао не сваќам сериозно ништо што ќе промовираат ваков компресор ваков опсег на работа. исто ко лада да ми пишува хибрид модел дека извадиле. соземи се и престани да манипулираш маржата земи ја на друг начин не со манипулации. и не скокај многу на секоја добра вест од сериозни производители (секако не мислам на грее). потполно се согласувам со @zzoranpetrovic .

Потполно се слагам, @Strelec и остали гт1 свБ ботови од грее, земаат јаки маржи за секоја клима и никако верување на форумов. 1000 пати напишав отвори си бе дечко форум грее и прај си се јак колку си. има простор тука за рекламирање на кајгана ќе си платиш банерче и тоа е тоа. а ти тука да манипулираш со години да ми величаш некој кинез дека е space shuttler иди бре освежи се на чешма. и никао не сваќам сериозно ништо што ќе промовираат ваков компресор ваков опсег на работа. исто ко лада да ми пишува хибрид модел дека извадиле. соземи се и престани да манипулираш маржата земи ја на друг начин не со манипулации. и не скокај многу на секоја добра вест од сериозни производители (секако не мислам на грее). потполно се согласувам со @zzoranpetrovic .
Baterija, nisto ne ti ostanuva osven da places....te razbiram.
Tvoite komentari se prazni muabeti, prodolzi taka i ponataka.

Hansol12 SCOP=4,6 A++
Tundra18 SCOP=4.0 A+

Tundra Pdesign 4,8 ama do 4,8 ke stigne so grealka od 900w
mokjnosta na klimata e 3,9kw a ne 4,8
Razlika vo mokjnost e samo 400W, no vo SCOP e golema razlika
3,9kW е на -15 степени кај тундрата. Колку дава хансолот на -15?
Исто ве прашав и за краунот и амберот, како се перформансите на минусни температури, за жал не добив одговор.

Инаку моментално тундрата е на акција во сетек за 33250, уште утре трае попустот.
Прашање до сите, има ли подобра понуда за тие пари на нашиов пазар?

Abe -15 stepeni se 2-7 dena od 150 do 180 dena grejna sezona ,eden panel za tie ladni denovi i zavrsena rabota.
Ние ваму долу Аласка Прилеп/Битола не би рекле дека неколку дена се над -10 :))) сепак имаш добра поента неколку дена се -15 во други градови

Ако ги занемариме тие 7дена со темп од -15 тогаш Тундрата18 во сите преостанати 180дена од грејната сезона по она што е покажано за двата модела ке работи многу поглупо од Хансолот12 или ке работи како Он/Офф клима.
Дефрости по часовник.... издув огромен....мислам дека е 18кава е погрешен избор за простор од 35 како што најчесто и ја ставаат.

Последно уредено:
Abe -15 stepeni se 2-7 dena od 150 do 180 dena grejna sezona ,eden panel za tie ladni denovi i zavrsena rabota.
Потполно се согласувам со тебе, но информацијата е полезна за да се добие сознание за реалниот капацитет на климата. Очигледно на климиве на грее ова им е слабата точка.
И за Скопје е така, често не се ни толку, но во добар дел од Македонија овие температури траат многу подолго.

Ако ги занемариме тие 7дена со темп од -15 тогаш Тундрата18 во сите преостанати 180дена од грејната сезона по она што е покажано за двата модела ке работи многу поглупо од Хансолот12 или ке работи како Он/Офф клима.
Дефрости по часовник.... издув огромен....мислам дека е 18кава е погрешен избор за простор од 35 како што најчесто и ја ставаат.
Ja stavaat bidejki nemaat izolacija pa mislat da nadpolnat toplotni zagubi so pogolem kapacitet.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom