Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dali nad prostorot sto sakas da se gree ima nekakva izolacija? Dali tavanot e ploca (pod) nad prostorot sto sakas da go grees? Dali tie 50m2 se mozebi na potkrovje, bideki vo sustina izolacijata na stranicnite zidovi mnogu malku pridonesuva vo vkupnata izolacija.
E sega ako tavanot na tie 50m2 e ploca bez nikakva izolacija i gorniot sprat ne se gree, togas smetaj deka na +7 ti trebaat okolu 5-7KW. Skoro nitu edna 3.5 klima ne isporacuva tolku toplina. I skoro sekoja 5.5 ili 6 bi trebalo da ja isporaca taa toplina taka da slobodno moze da gledas i poevtina 5.5. Samo isto taka smetaj deka pod 7 stepeni klimata nema da ima sposobnost da zadovoli.
Inace bilo sto da gledas od 5.5 ti e skoro isto dokolku nemas namera da investiras golema suma na pari (nad 50.000-60.000). Gledaj dokolku mozes da bide A++ klasa na greenje. Haier izgleda e povlecen od Eurovent pa od kineskite marki ostanuva samo Midea. I ocekuvaj smetki od okolku 5.000-6.000 koga nadvosesnata temperatura e +7.
Ako imas takov budzet togas odi na poznata kvalitetna marka 5.5kw LinkDa tavanot e ploca i planiram da sedam na vtoriot sprat 50 m2 otvoren prostor e sega dolniot sprat e hotel promaja ama toa e kako so kazav mi e za preodni meseci znaci ne planiram da ja koristam koga e mnogu ladno samo vo esen i prolet ,sekako 5 baram inaku ova midea od toshiba e ili ne ? Isto limitot za kupuvanje mi e do max 75.000 den i toa epten do kraj.
Пишува дека на ладење е A+ ама на греење едвај А (без плусче), а на тој линкот на најубавиот кај што мешаат и лажат за ознаки редно е инспектор Томе дa ги посети и да им залепи една казнаShashma mi se napraj mozokot i sega ova pluscinjava na linkot e edno A + ,a pogore nekoj napisa da bidi A+++ i sega ...so znam dali od sk bi dosle da namestat klima i jas sum za to da se zemi japonska zosto gledam site gi falat od niv ima vo tehnomarket kaj nas imase toshiba i mitsubishi ne kompresorot 7 god garancija na elektronika 3 samo to go znam

Нешто не ми штима тврдењево околу Јапанци и Кинези, нешто си читал ама не си дочиталAko imas takov budzet togas odi na poznata kvalitetna marka 5.5kw Link
Moj predlog so tolkav budzet ne kupuvaj Kinez
Imas budzet za japonaska marka na kvalitetna klima.

A+ e на ладење, на греење едвај А (без плусче), а башка и ДПИ треба да игра на тој линкот на најубавиот оти лажат за ознаките на моделите.
Ако си за Јапонцки клими глеј да ти дадат од тие што се со греачи оти Прилеп не е шала многу поладни се зимите таму, само очекувај доста поскапи цени ако се со греачи.[DOUBLEPOST=1555014400][/DOUBLEPOST]
Нешто не ми штима тврдењево околу Јапанци и Кинези, нешто си читал ама не си дочитал
Овде на ова Фуџитсу пишува "Made in P.R.C" или Пипл Републик оф Кина а тоа колку што знам е Кина, не ке да е Јапан.
Прегледај го приврзокот 207564
(се зафркавам за тајфунов).@Morenna
Ни Јапонцки ни Шпанцки.
Како што кажа 50м2 во куќа, подот плоча хотел промаја (не е ни затворен простор што не се грее), таван плоча не изолиран, надворешно немалтарена, се ежам уште кога ќе помислам како студот ќе поминува низ фугите помеѓу блоковите кои зјаат по 1см, а внатре само 2-3см малтер (нема да се трај на -15с). Да се надеваме дека под кошулицата на подот им текнало да стават барем 1см стиродур и тој што го монтирал парното добро пресметал.
Како и да е и со клима и со парно греењето ќе им биде премногу скапо, а башка тоа што пак нема да бидат стоплени. Летото е пред нив нека си изолираат (под,плафон,ѕидови) било што со буџетот што мислат да го дадат за клима, па со тоа наредново зимо ќе заштедат за клима. Ако нѐ во декември пак ќе полемизираме зошто климата што ја купиле не топли и сметките се високи.
Друго чаре нека си земат еден тајфун од 12kw и еден кабел подебел врзан директно на бандера(се зафркавам за тајфунов).
PRC ова,она..... не почнувај пак со манипулации. Не ти доликува.Пишува дека на ладење е A+ ама на греење едвај А (без плусче), а на тој линкот на најубавиот кај што мешаат и лажат за ознаки редно е инспектор Томе дa ги посети и да им залепи една казна
Ако си за Јапонцки клими глеј да ти дадат од тие што се со греачи оти Прилеп не е шала многу поладни се зимите таму, само очекувај доста поскапи цени ако се со греачи.[DOUBLEPOST=1555014400][/DOUBLEPOST]
Нешто не ми штима тврдењево околу Јапанци и Кинези, нешто си читал ама не си дочитал
Овде на ова Фуџитсу пишува "Made in P.R.C" или Пипл Републик оф Кина а тоа колку што знам е Кина, не ке да е Јапан ПРЦ
Прегледај го приврзокот 207564
Па ти имаш два комада ПРЦ Фуџицу, сликај ги да видиме дали се ПРЦ или се ШмрцPRC ова,она..... не почнувај пак со манипулации. Не ти доликува.

За Јапанците Nocria модели, и тоа цела абецеда ABCD..., со нивниот стандарт они можат и да ја платат.
https://www.fujitsu-general.com/jp/products/aircon/index.html
Прегледај го приврзокот 207578
Незнам колку е најефтината, ама под 1500евра неочекуам да се најде нешто и тоа со најмал капацитет....Кога оваа пример e као најслабата 2,2Kw и стар модел од 2018та, ама грее до -25C so максимални 6,2Кw...
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=https://ymall.jp/kaden/546802014/
Цена 194.000 јуани или 1500евра без ДДВ, со ДДВ 1660