Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Za deloven prostor odlicna ekonomicna inverter klima e ovaaЗдраво друштво! Ми треба совет за клима, главна намена: греење. За деловен простор од 35-40 м2, на приземје во зграда (просторот гледа на север), одлично изолиран и дури малку стоплен од околните дуќани, доле е подрум. Зградата е на парно греење. Претпоставувам дека 3.5-ка ќе заврши работа. Ограничен буџет. Би сакал да има и автоматика на насочувањето на воздух и по хоризонтала, како и да дува што е можно ПОМАЛКУ кога не грее/лади. Стварно, има ли клими кои гасат вентилатор кога не работи компресорот? Или бар да дуваат помалку од 100м3/ч или нешто слично?
Odlicen e toj model Haier Tundra strinami go koristi i e prezadovolna. So Mitsubishi compresor e.Да не е многу поскапа од оваа хаиер тундра, за која се мислам. Евентуално да има и хепа филтер.
http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=70292
Нема шанси да стоплиш дуќан со оваа клима од 40 квадрати плус доле подрум. Кажи и висина на таван, чим е дуќан сигурно не е 2.5м.Да не е многу поскапа од оваа хаиер тундра, за која се мислам. Евентуално да има и хепа филтер.
http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=70292
Cim klime veli mozi togas mozi .Нема шанси да стоплиш дуќан со оваа клима од 40 квадрати плус доле подрум. Кажи и висина на таван, чим е дуќан сигурно не е 2.5м.
А некој тука пиша иста ситуација кај што го изолирал таванот од подрумот, направи го и ти истото.
Дали грееш сега со нешто? Со 20.000 мислам дека нема автоматика на хоризонтала. Дај макс буџет.
едно нешто од спецификацијата да посочеше што е добро кај оваа клима!? Ова 09ка ли е или 12ка!?
Ovoj model e 12-ka 3.5kw https://klimi.mk/product.php?id=175едно нешто од спецификацијата да посочеше што е добро!? Ова 09ка ли е или 12ка!?
А првиот не е за никој. Ужас.Тој вториот е само за фанови на Адам Сендлер
Znaci i VIVAKS ima uslovna garancija samo.do.tri godini.Denovie ce mora da zemam uste edna klima.izborot mi se sveduva na gree lomo eco,vivax aeqi,vivax aesi+,ili vivax aemi.aesi+ imam popust i moze da go zemam po cena od 19990.skoro site modeli se so ista cena,samo sto lomo ima 10god garancija uslovna no i vivax ima tri no i tamu uslovna.sto da se zeme?
Vivax aesi+ e mnogu solidna klima.[DOUBLEPOST=1540482941][/DOUBLEPOST]Denovie ce mora da zemam uste edna klima.izborot mi se sveduva na gree lomo eco,vivax aeqi,vivax aesi+,ili vivax aemi.aesi+ imam popust i moze da go zemam po cena od 19990.skoro site modeli se so ista cena,samo sto lomo ima 10god garancija uslovna no i vivax ima tri no i tamu uslovna.sto da se zeme?
Jas ne sum trgovec kako tebe jas imam druga profesija.Znaci i VIVAKS ima uslovna garancija samo.do.tri godini.
Nikoj tuka nema zbor.progovereno za toa deka i za Vivaks se doplaka.
Samo za GREE se potencira.daval 10godini.so doplata.
Klime neka ti preporaca koj Vivaks i neka ti ostavi telefon za konsultacii.![]()