Se raboti za kukja od 120 m2 no 40m2 e prostorot vo koj ziveat staricive moi i mi treba za nivnata dnevna so kujna od 28m2 , inaku zidot e 25ka so vnatresna izolacija 3cm i nadvoresna +5 cm , a tavanot e 5 cm tervol + 3 cm tvrdo presuvan stiropor . 90% se gream na drva od alfa kamince povezano na parno i kaj niv , no ne mozam da im pustam topla voda povekje od 50stepeni poradi pregolemata toplina sto ja zraci kaminot kaj mene.inaku kaj niv imam klima fonko 2.5 starra povekje od 10 god. koja raboti no poradi pregolemata bucava ( koja starive ne ja trpat) sakam da im stavam nova , a sega se dogrevaat so konvektor no trosi mnogu struja. i kaj mene vo dnevna imam gree 3.5 inventer , lani ja staviv no na ponisko od -2 ne ja ukluciv , go palam kjumbeto, inaku sum zadovole n od greeto vo mesecite 09,10 ,11 kako i sega mart, april gree ubavo i ne mi trosi mnogu struja .[DOUBLEPOST=1547835155][/DOUBLEPOST]A setec mi odgovara zatoa sto imame pisma od rabota za na rati da ne misli nekoj deka go favoriziramjas samo za Haier 3,5kata mozam da kazam, i imam pushano nekolku pati. Od zena mi nejzinite ja imaat, 50m2 izoliran stan na prizemje so PVC prozori. Prezadovolni se. Klimata odlichno im raboti i vo najladnite denovi nemaa nikakvi problemi. Racunaj drvadzii bea do ovaa zima.
Za kakov prostor ti treba? Malce detali kazi za dnevnata, kukja, stan, izolacija i slichno.