Znaci kako so imase pishano dedoto tvoj zivee vi zgrada a toa znaci deka pod nego ima stan vo koj sigurno nekoj grej a mozda I grej na 28 °. Situacijata tvoja e podruga ti si vo kujka a isto I jas I kaj mene nemam nikoj pod mene da se grej plus I otvoren e prostorot. Samo da go sozidam jas bi dobil golem benefit a ne pak nekoj da gree pod mene. Tundrata ja pisav vo posledna recenica I ne bese vi konteks so jaka klima. Sporedbata mi bese deka cenata e negde 15 iljadarki poskapa tvojata wn od tundrata a sepak ne e pojaka naprotiv e poslaba nesto. E to mi bese muabeto.Eve da rechime deka si vo pravo, ama dedoto so taa Tundra koja ne e neshto preterano pojaka od WNot gree 46m2, ne se dishi kaj niv, snoshti bev na gosti. Ako e taka kako shto kazuvas, togas mnogu faleniot Hansol (na primer) e duplo poslab i od Tundrata zoshto eve dvajca vekje na forumov se zalat deka ne se zgreani so nea i toa vo 30m2 prostor. Pa i so Pdesign 2,4 ne smee taa klima da ima nikakov problem da zgree 21m2 soba ako e stavena vo normalen prostor.