- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 1.854
Ова е одлично! Сепак не си бил на дрва и на јагленSmetka za struja +2500 denari za greenje za kuka 100m2,se great sobite 85m2,a ne se great hodnicite,izolacija 5ka 25kg,pvc dograma. 1 inverter i dve on/off,site po 3.5kw. Pusteni 24 casa,preku den inverterot na 25 stepeni,navecer ostanatite 2 na 24 stepeni.
....Сметката 2500 над летните сметки за греење на 85м2... така!? Супер!.... Ме интересира само како се однесуваат он-оф климите на пониски температури од нула те на -5... и дали си ја следел само нивната потрошувачка (без инвертерот)? Прашувам затоа што покрај инвертер 12ка, имам и обична Он-Оф 09ка (2.5кW) Vivax, па ме интересира мислење, дали би можела како таква да загрева просторија 4Х4 на приземје со внатрешно изолиран ѕид (испод кнауф гк плоча 8цм новотерм) и со прозор дрвен (масив храст - словенски) со термопан (аргон полнето) стакло...!? При тоа тоа би била уклучена да речеме цел ден на помалку степени 17-18 да одржува а би ја користел појако на 24-25*С кога е време за ручек и кога е евтина тарифа 14-16 часот!? Всушност што би било подобро така или кога се надворешните над нула (пладне до кај 16часот) само да ја пуштам турбо! Верувам претпоставуваш само за време на ручек ми треба да ја користам! Како греалка би му дошло повеќе!