Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Целта на форумот е да се стигни до точни податоци без манипулации. Кога дојдов тука беше таков хаос, се лажеше дека со 200вати може да се греат 50м2, па бугарски форуми па вакви такви. Реално ми беше многу тешко да се одлучам каква клима да земам. Особено што преминот од дрва на клима е незамислив за многу луѓе па не смееше со ништо да се ризикува. Па така се решив за повеќе топлина наспроти штедење. Еве сега забележувам дека сите тие идили на топлење со 200 вати дека биле голема глупост. Се навредуваа луѓе со нивниот избор на клима како тоа да е крај на свет.

Но многу ме нервира кога ќе се земе една лоша карактеристика за некоја клима, со тоа ќе се направи ѓубре за да се промовира одреден друг бренд. Затоа само вака со доказ дека се си функционира како што треба.. Кога сите би го правеле тоа би добиле пореална претстава за сите брендови. Но ретко кој се осудува да сними на која температура колку му троши климата.

.
За последнава година форумот почна да се враќа на нормала, дури може да се забележи извесен напредок, благодарение на вас неколкумина кои дојдовте покасно и враќањето на неколку стари членови.
Главната болка си останува ама папсува кланот пополека. Додуша јас ги имам сијамците на игнор, па може тоа ми е привидно:D.
Може нема да се сложите ама појавувањето на Климе исто допринесе да се смали притисокот врз обичните членови на форумот. Не е секој издржлив, цела утакмица да вика УА СУДИЈА;), Климе тоа го можеше.
Тука сме во основа да си помогнеме, поефтино и поеколошки да се грееме! Се друго, плукање , препукување и омаловажување нема да помогне, дури во некои случаи има контраефект.
Како и да е, одиме напред.

Здраво.
Би сакал да прашам, доколку некој знае, дали овие клими што се продаваат во SETEC со ознаки
ST GAC-ХХ INV се всушност OEM те ребрендирани GREE Bora ?
Прегледај го приврзокот 201406

Прегледај го приврзокот 201407

imam razbrano deka se so gree kompresor...
zboram za novite st klimi vo setek...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Klime ke da e ban ama mi mirisa ke da ima dupli user;)
Се лажеш, за оваа недела дена, додека е баниран никој не напиша дека Гри е тезгере:cenzura:, што е сигурен доказ дека нема двојник(y), за разлика од некои твои пријателчиња(n)

imam razbrano deka se so gree kompresor...
zboram za novite st klimi vo setek...

Изгледа дека е така : ST GAC-18INV, Superior Technology, 18000 BTU ИНВЕРТЕР Климатизер, Ладење 4.60KW и Греење 5.20KW, Скриен Дисплеј, LANDA КОМПРЕСОР....

Изгледа дека е така : ST GAC-18INV, Superior Technology, 18000 BTU ИНВЕРТЕР Климатизер, Ладење 4.60KW и Греење 5.20KW, Скриен Дисплеј, LANDA КОМПРЕСОР....

iskreno da ti kazam ne ni znam shto e landa kompresor:)

Епа тоа е едно те исто

https://landacompressor.en.ecplaza.net/ :
In 2004, Zhuhai Landa Compressor Co., Ltd. became a subsidiary company of Zhuhai Gree Electric Appliances Inc. At present, the company is wholly owned by Zhuhai Gree Electric Appliances Inc.

gotovo reseno :)
aj strucnjacive od gree neka dadat mislenje za klimava cim e takva rabotata, dali vredi,
zasto ubava e cenata:)

gotovo reseno :)
aj strucnjacive od gree neka dadat mislenje za klimava cim e takva rabotata, dali vredi,
zasto ubava e cenata:)

kolku shto gleam po st klimive kje da se nekoj celosno gree samo smeneto ime i cena edno 40% poevtini :)

Се лажеш, за оваа недела дена, додека е баниран никој не напиша дека Гри е тезгере:cenzura:, што е сигурен доказ дека нема двојник(y), за разлика од некои твои пријателчиња(n)
Koj e toj clen klima ured zosto e blokiran baniran

Neka kazat adminite @Branchez

Zosto ne go odbaniraat ako tolku go falite ?

kako da zakacam klip? odma da ti pokazam kako raboti na zadadena 24?

https://streamable.com/bfanr
eve go povelete:)
inace e zadadena 24 od pred 4 saati, pred toa bese 23 cel den
obratno e svrten meracot:)

Moze malce da podobjasnis dali e 23 ili 24 zadadena i vo koja Fan brzina e ?
Na Displejot od vnatresnata pokazuva 23 a na daljinskoto 24c:unsure:
4ta Fan crta e maksimalen Fan ili ima uste crticki ?

Ona sto go gledam od videoto spored mene e ova:
Imas 23C zadadena (ne 24C) i pusten maximum Fan 900m3 za da trosi i pokaze pomalce na meracot, daljinskoto go pokazuvas so 24C a realno zadadena ti e 23C, so 4ti crti znaci Fan=900m3.
Nomojte so vakvi eftini Finti, dajte video na Fan=1 crta modulacija da vidime i zadadena 24C ;)

Последно уредено:
Едно блиц прашање. Ме интересира што се треба да се треба да се запази при монтажа на клима?
Конкретно ме интересира за Даикин Сенсира 5.5кб.
-Колку треба да биде спуштена внатрешната единица од плафон според некој стандард.
-Колку време треба да се вакумира после монтажата?
И ме интересира што игра улогата дали ке ставиш 3м или 5м цефки?
Баш се распрашував за монтажа и сите монтери бараат 90 евра за монтажа со 3 метра цефки и дека било доволно доколку стигаат до надворешната единица, а на еуровент пишува 5м цефки дека треба.

Едно блиц прашање. Ме интересира што се треба да се треба да се запази при монтажа на клима?
Конкретно ме интересира за Даикин Сенсира 5.5кб.
-Колку треба да биде спуштена внатрешната единица од плафон според некој стандард.
-Колку време треба да се вакумира после монтажата?
И ме интересира што игра улогата дали ке ставиш 3м или 5м цефки?
Баш се распрашував за монтажа и сите монтери бараат 90 евра за монтажа со 3 метра цефки и дека било доволно доколку стигаат до надворешната единица, а на еуровент пишува 5м цефки дека треба.
Најмалку 15цм од плафон, и 3 метри цевки, али види во сервисното за конкретната клима колку препорачуваат, има доста корисни информации

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom