- Член од
- 28 февруари 2017
- Мислења
- 2.770
- Поени од реакции
- 2.682
Мислам дека го држат со главата у кофа вода т.е баниран е од форумов.каде е клима уред ми фалат неговите предлози?
Мислам дека го држат со главата у кофа вода т.е баниран е од форумов.каде е клима уред ми фалат неговите предлози?
100-130m2Koja kvadratura sakas da grees najekonomicnano greenje e so inverter klima.
Ферари во прва брзина цело време како да го возишBi rekol deka ima previsok minimum...Eve edno video or vcera od Tundra 18ka:
https://streamable.com/78lgw
Nemam prilika da ja posmatram cesto vo zivo (zasto ja ima kaj dedoto vo dnevna) edino online ja gledam pocesto preku e-Control zasto e ustekana u SPS3 i rano e za kompleten zaklucok ama od ona sto go vidov dosega bi rekol deka e dosta tivka so mokjen izduv ama so slabo reguluran i neartikulisan autofan. Na videoto pogore odrzava zadadena T 20C a vo prostorijata na 1.5m analog termometar pokazuva 22C. Dobra mazga za greenje so on-off modulacija bi rekol ama toa e nesto sto se ocekuvase taka da zadovolni sme so izborot..
Rabotno e angaziran ovde:каде е клима уред ми фалат неговите предлози?
Ako imas termo izolacija i soliden budzet stavi si toplotna pumpa vozduz voda ( ako imas dovolno budzet )100-130m2
100-130 kvadrati shto? Daj malku podetalni informacii za prostorot, stan, kukja, izolacija ima li, kakva dograma? Daj detalji i ke dobies najsoodveten predlog.100-130m2
Целта на форумот е да се стигни до точни податоци без манипулации. Кога дојдов тука беше таков хаос, се лажеше дека со 200вати може да се греат 50м2, па бугарски форуми па вакви такви. Реално ми беше многу тешко да се одлучам каква клима да земам. Особено што преминот од дрва на клима е незамислив за многу луѓе па не смееше со ништо да се ризикува. Па така се решив за повеќе топлина наспроти штедење. Еве сега забележувам дека сите тие идили на топлење со 200 вати дека биле голема глупост. Се навредуваа луѓе со нивниот избор на клима како тоа да е крај на свет.Ovde problem sme imale so lesno resenje za postiranje videa dosega izglea ama sega ke go blokirate streamable vie ponovite orni za dokazuvanje so sto videa dnevno Se salam sekako sto poveke korisnicki iskustva se baraat i toa e najvazniot faktor pri izbor na nov inverter. Vtor e odnosot vrednost za parite i momentalen best baj vo ponuda.
Za da ne bidam pogresno razbran deka sum kontra Tundra ili Haier so toa sto go podbucnav Nekoj ke pojasnam deka klimite kaj Dedoto se kupija po moja sugestija za izbor i vo kujna se namesti Lomo eko 12ka a vo dnevna Tundra 18ka. Lomo eko so 18000den cena bese bestbaj togas a i seuste e za taa cena ako zborime spored mene. Za Tundrata cenev deka treba da se poceka ama mi bese strav da ne se premisli slucajno Dedoto pa da si ostane na peleti i se izreagira brzo i se iscenka so energija za cena 37000den (togas se prodavase za 39000den a od gree nemase aber da namaluvaat 18kite a i dedovo pretendirase od dva razlicni brenda da se zeme). Ako citate nanazad za mojata GV ke vidite deka bogato imam spodeluvano iskustva od site aspekti na funkcioniranjeto na modelot, kako za pozitivnite taka i za negativnite. Bi dodal deka za pozdrav e rodendenskiot poteg na setek da pusti edna mazga za greenje vo kategorijata 18ki ili 5.5ki za momentalno 32899den i da usreki i zgree ekonomicno i ekoloski lugje so pomal budzet. Da ne zaboravime deka do sega samo gree toa go pravese so akcii so zdravo popusti. I koga vise pozdravuvam togas i da stegnam edno UAAAA do supcine so gi prodavaat po cena za bubreg posakuvanite ni za pristapna cena od site nas Fujitsu..
Ne postoi greenje so 200w, barem od toa jas shto go sledam na moite klimi, a mnogu gi sledam. Toa "greenje" so 200w beshe cista izmishljotina na nekoi clenovi tuka, za da napravat lazni sliki za nivnite klimi/brendovi. Jas mislam deka ako zamine nekoja od moite klimi na 200w potroshnja, ke me smrzne. Na 250 w potroshnja, mene mi duvaat neprijatno klimite koga se na greenje, svez vozduh duvaat. Srekja, mnogu, mnogu retko sum gi videl ispod 275w da odat, ne pamtam posledno koga sum gi videl, ni FHto ni WNite.Целта на форумот е да се стигни до точни податоци без манипулации. Кога дојдов тука беше таков хаос, се лажеше дека со 200вати може да се греат 50м2, па бугарски форуми па вакви такви. Реално ми беше многу тешко да се одлучам каква клима да земам. Особено што преминот од дрва на клима е незамислив за многу луѓе па не смееше со ништо да се ризикува. Па така се решив за повеќе топлина наспроти штедење. Еве сега забележувам дека сите тие идили на топлење со 200 вати дека биле голема глупост. Се навредуваа луѓе со нивниот избор на клима како тоа да е крај на свет.
Но многу ме нервира кога ќе се земе една лоша карактеристика за некоја клима, со тоа ќе се направи ѓубре за да се промовира одреден друг бренд. Затоа само вака со доказ дека се си функционира како што треба.. Кога сите би го правеле тоа би добиле пореална претстава за сите брендови. Но ретко кој се осудува да сними на која температура колку му троши климата.
Еве и за тебе еден совет, оваа клима сите знаеме дека има минимум од 400вати. Доколку прави он офф наместена на 20 и достигнува 22 значи тој минимум е преголем за просторијата. Подобро намести ја на 22 и прва брзина, ќе видиш дека ќе работи на минимум и нема да исклучува. Со тоа ќе имаш подобар ЦОП, затоа што кога ќе се вклучи, работи минимум 5 минути, достигнува потрошувачка од 1500 - 2000 и ја прегрева просторијата. Вака доколку постојано работи на минимум ќе работи со поголем ЦОП и ќе платиш помалку пари за истата температура.
За последнава година форумот почна да се враќа на нормала, дури може да се забележи извесен напредок, благодарение на вас неколкумина кои дојдовте покасно и враќањето на неколку стари членови.Целта на форумот е да се стигни до точни податоци без манипулации. Кога дојдов тука беше таков хаос, се лажеше дека со 200вати може да се греат 50м2, па бугарски форуми па вакви такви. Реално ми беше многу тешко да се одлучам каква клима да земам. Особено што преминот од дрва на клима е незамислив за многу луѓе па не смееше со ништо да се ризикува. Па така се решив за повеќе топлина наспроти штедење. Еве сега забележувам дека сите тие идили на топлење со 200 вати дека биле голема глупост. Се навредуваа луѓе со нивниот избор на клима како тоа да е крај на свет.
Но многу ме нервира кога ќе се земе една лоша карактеристика за некоја клима, со тоа ќе се направи ѓубре за да се промовира одреден друг бренд. Затоа само вака со доказ дека се си функционира како што треба.. Кога сите би го правеле тоа би добиле пореална претстава за сите брендови. Но ретко кој се осудува да сними на која температура колку му троши климата.
.
imam razbrano deka se so gree kompresor...Здраво.
Би сакал да прашам, доколку некој знае, дали овие клими што се продаваат во SETEC со ознаки
ST GAC-ХХ INV се всушност OEM те ребрендирани GREE Bora ?
Прегледај го приврзокот 201406
Прегледај го приврзокот 201407
Се лажеш, за оваа недела дена, додека е баниран никој не напиша дека Гри е тезгере, што е сигурен доказ дека нема двојник, за разлика од некои твои пријателчињаKlime ke da e ban ama mi mirisa ke da ima dupli user
Изгледа дека е така : ST GAC-18INV, Superior Technology, 18000 BTU ИНВЕРТЕР Климатизер, Ладење 4.60KW и Греење 5.20KW, Скриен Дисплеј, LANDA КОМПРЕСОР....imam razbrano deka se so gree kompresor...
zboram za novite st klimi vo setek...
Sent from my iPhone using Tapatalk