Да изолација, значи и дихтување како основно,кога се мисли на изолација јас мислам на комплет,пвц,надворешна инизолација на таван..Кој неможе да си дозволи мора хотел промаја да среди прво..Дихтување е пред изолација. Изолацијата нема ефект кога има микро промаја 24 часа секој ден.
Затоа и спомнувам дека прв и основен чекор е силикон и дихт траки. Вкупен тришок 2000 денари. Сите куќи муќи и цело лисиче вака да се испосредат ќе се стокми загадувањето. Ем они стоплени.
А кого да споменам ти си најголемиот штетник на темата 100% од постојните членови го знаат тоа..@ante1
Neznam sto me spomnuvas vo skoro sekoj post
Sega okolu izolacijata normalno deka i najskapa Klima da imas nema da te zgree ako si bez izolacija
Jas licno imam sendvic dzit so tervol izmegu a od nadvor imam 5cm stiropor fasada i vivax-ot AEZI 18 BTU odlicno si zagreva 55m2
KOLKU PODOBRA IZOLACIJA TOLKU PODOBRO.
A komsijata sto go prodade tezgereto Gree LCLH imase i izolacija na tavan i nov krov PVC stolarija i dzabe se ne mozese da stopli 38m2 izoliran prostor no od koga god prodade tezgereto si kupi Haier Tundra i e odlicno stoplen
Taka da kolku sto e bitna Izolacijata na eden prostor isto i biten faktor e i Markata na inverter klima ne e sekoja marka na klima za greenje.
Немаш две чисти во областа на која зборуваш....Имаш изолација странична и пвц,а на таван немаш ништо..Зато бе пријателе имаш мувла по ѕидовите...Земи опитај малку тој шо знае ќе ти каже,ама не ти си Сезнајко...
Комшијта имал 12ка Ломо зел 18ка Хајер и сега Грее нечини така...Па ако земеше и 18ка Ломо сигурно ќе беше задоволен и од неа...