Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Normalno deka e do izolacija,ama na kogo da mu objasnis...Site baraat nesto da gi zgree i da e poeftino ili pak da e brend pa makar i vlezen model...E potoa nesto ne biva,pa uste ako e Gree sigurno e do klimata, ako e brend togas e poradi toa sto e osnoven t.e. poslab model...Eve temperatura 3 stepeni nadvor i 0 nokeska cel prostor okolu 75 m2 samo so 1 klima teram(Suzumi 16000 btu)so toa sto dnevnata e 24 spalnite 22.5 stepeni .
Se e do izolacija posebno tavan ,taka da ako sakate da ste zgreani vo kuka prvo tavan izolirajte ubavo a ne cist beton.
Za potrosuvacka zdravje boze od 01.12 se uste ne zemav merac.
Shto izolacija inas na tavan?Eve temperatura 3 stepeni nadvor i 0 nokeska cel prostor okolu 75 m2 samo so 1 klima teram(Suzumi 16000 btu)so toa sto dnevnata e 24 spalnite 22.5 stepeni .
Se e do izolacija posebno tavan ,taka da ako sakate da ste zgreani vo kuka prvo tavan izolirajte ubavo a ne cist beton.
Za potrosuvacka zdravje boze od 01.12 se uste ne zemav merac.
20 cm kamena volna ,do lani imav necelosna 10 cm ,ja pojacav lani ,no imam i vnatresna 10 cm i delumno nadvoresna na 2 zida 5 cm stiropor.Shto izolacija inas na tavan?

Дихтување е пред изолација. Изолацијата нема ефект кога има микро промаја 24 часа секој ден.Normalno deka e do izolacija,ama na kogo da mu objasnis...Site baraat nesto da gi zgree i da e poeftino ili pak da e brend pa makar i vlezen model...E potoa nesto ne biva,pa uste ako e Gree sigurno e do klimata, ako e brend togas e poradi toa sto e osnoven t.e. poslab model...
Vo dobro izoliran prostor koj ima minimalni zagubi ke pomines i so Gree lomo Eko ili Vivax Aesi...
Ke dojdes na forumot i ke gi falis ili kritikuvas klimite koi gi imas, pa odma tuka ima clenovi koi vleguvaat vo Star Wars, koj e jaci da vidime...
So dobivaat novite koi prasuvaat??Link od nekoja klima koja vo poskeden noment ja otkril Klime,@Klima ured ili kavgi nemoj ne zemaj ova zemi Brend japanec,zemi kinez poevtin e podobro gree,vivax e podobar, ne gree e podobar i ojdovme vo nepovrat...
Ke si se trueme uste dolgo nie vo zima...
Да изолација, значи и дихтување како основно,кога се мисли на изолација јас мислам на комплет,пвц,надворешна инизолација на таван..Кој неможе да си дозволи мора хотел промаја да среди прво..Дихтување е пред изолација. Изолацијата нема ефект кога има микро промаја 24 часа секој ден.
Затоа и спомнувам дека прв и основен чекор е силикон и дихт траки. Вкупен тришок 2000 денари. Сите куќи муќи и цело лисиче вака да се испосредат ќе се стокми загадувањето. Ем они стоплени.
А кого да споменам ти си најголемиот штетник на темата 100% од постојните членови го знаат тоа..@ante1
Neznam sto me spomnuvas vo skoro sekoj post
Sega okolu izolacijata normalno deka i najskapa Klima da imas nema da te zgree ako si bez izolacija
Jas licno imam sendvic dzit so tervol izmegu a od nadvor imam 5cm stiropor fasada i vivax-ot AEZI 18 BTU odlicno si zagreva 55m2
KOLKU PODOBRA IZOLACIJA TOLKU PODOBRO.
A komsijata sto go prodade tezgereto Gree LCLH imase i izolacija na tavan i nov krov PVC stolarija i dzabe se ne mozese da stopli 38m2 izoliran prostor no od koga god prodade tezgereto si kupi Haier Tundra i e odlicno stoplen
Taka da kolku sto e bitna Izolacijata na eden prostor isto i biten faktor e i Markata na inverter klima ne e sekoja marka na klima za greenje.
Jas imam i PVC stolarija i izolacija na dzidovite a na tavan na tavanot e ploca i gore e 1-ot sprat a za muvlata go smeniv olukot sto mi kapese vo dzidot i sega nema muvla.А кого да споменам ти си најголемиот штетник на темата 100% од постојните членови го знаат тоа..
Немаш две чисти во областа на која зборуваш....Имаш изолација странична и пвц,а на таван немаш ништо..Зато бе пријателе имаш мувла по ѕидовите...Земи опитај малку тој шо знае ќе ти каже,ама не ти си Сезнајко...
Комшијта имал 12ка Ломо зел 18ка Хајер и сега Грее нечини така...Па ако земеше и 18ка Ломо сигурно ќе беше задоволен и од неа...
одлична реклама од задоволен корисник на почеток на грејна сезона
Namesto da kazat sekoja cest za podrskata i reakcijata od Gree, oni uste mjaukaat.