Mene klimata vo spalnata mi pravi defrost na saat vreme nekade. Kako shto gledav, otprilika 5-10 minuti traat.
Imam mal problem vo spalnata. Zidot na koj shto e zakacen klimata e 20 cm, 5 cm poslab od drugite zidovi, i nema nadvkreshna izolacija (toa ke go sredam vednas shtom popushti vremevo). Pokraj toa, dupkata od cevkite od klimata mi ostana nepopolneta, pa pred polovina cas sam so tatko mi ja popolnavme. Klimata raboti, ama bidejki e na potenok zid, i bidejki i vleguvase direktno vozduh od nadvor kaj sondata, klimata ne dobivase realna temperatura tuku celo vreme se odnesuvase kako da e temperaturata vo sobata pod 17 stepeni iako tempersturata beshe po termometar 21 stepen. Pokraj toa, snoshti ja imav staveno na 26 stepeni na dalinskoto, klimata mi duvashe laden vozduh, shto mnogu me zacudi i temperaturata vo sobata nakaj 1 po polnok beshe 13-16 stepeni.
Se nadevam deka barem so toa shto ja zatvorivme dupkata od cevkite, malku ke pomogne da se vrati rabotava vo normala. Vo prilog imate tri sliki, pred i potoa da vidite kakva beshe ostavena dupkata.
Vaka beshe pred:
Прегледај го приврзокот 186384
Vaka ja popolnavme dupkava so stiropor:
Прегледај го приврзокот 186385
I na kraj stavivme Fugenfiler:
Прегледај го приврзокот 186386
A vaka e zakacena klimata; malku povisoko ama nemase kako poinaku, podolu nemozese deka od pozadi ina edna greda pa ne ke mozevme da bushime, a ushte podolu beshe nosac so armatura, pa morase vaka povisoko.
Прегледај го приврзокот 186388