- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
Dali so uklucuvanje na turbo opcija kaj inverter klimite klimata trosi 2.5kw ili 1.5kw ili se zavisi od zadadenata temperatura a ne od turbo opcijata ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Znaci kolku sto te svativ kolku ke trosi so turbo zavisi i od vnatresna i od nadvoresna temperatura kako sto se priblizuva temperaturata kon zadadenata taka se namaluva potrosuvackata znaci ne e fiksna potrosuvackata vo turbo rezim.Зависи. Троши максимум ЗА ТИЕ УСЛОВИ.
може и 600w да е тој максимум рецимо ако е надвор 10 степени. Може и 900w да е ако е ладно. Може и 2100w да е.
Онолку колку што е потребно за температурата на изменувачот во внатрешната единица да е на највисока температура пред да почне да намалува сензорот.
Еве вака.
Ако надвор е 0, внатре 25ц. Стандардна некоја темература за МК зима. Ставена ти е на најјак вентилатор климата рецимо. И сетинг на климата на 25ц.
И сега стискаш турбо. Мојата ќе крене 1700-2100w минута-две за да ја крене температурата на изменувачот. Кога ќе стигне до издувна температура од 58Ц почнува да намалува за да ја одржи температурата на изменувачот. На 1200 минута-две, па потоа на 900w рецимо. Значи првите 5 минути варира на максимум и после се намалува зависно од условите. Може на 600, на 900 може и на 1200 или 1400.
Незнаат да ти одговорат, затоа не ти пишува никој.Moze nekoj da mi odgovori na ova?
Sekoj inverter ima minimalna, nominalna i maksimalna vlezna mok, izrazena vo watti ili amperi. Tie 800 w kaj FH se nominalni, grubo kazano sredna mok pri koja isporacuva 4kw toplina. Podeleni dvete vrednosi davaat COP na klimata, koja vo ovoj slucaj bi bila 5. Kaj WN na nominalni 975w imas isporacano 3.6kw toplina i vo ovoj slucaj COP bi bil 3.7.Moze nekoj da mi odgovori na ova?
Steta sto nema poddrska za tarifiНарачај си од али едно вакво ITEAD Sonoff Pow и во секое време и во каков сакаш моде ке си имаш информација колку ти троши
Да не те мафтаат со "груби податоци" шалабајзери што све им е мутно у животов па и ова.Baj d vej, dali nekoj znae shto znaci stavkata kaj klimite "vlezna moknost greenje"? Kaj FH35 pishuva " vlezna moknost greenje 800W", a kaj WN35 pisuva 900W. Shto znaci ova?
Треба да знаеш што бараш....дали бараш за 50м2 клима што ке даде 5kw и на -10 или бараш клима што +7 даваат 5Кw ама на -10 едвај се 2,5Кw...секакви модели има ама и цените им се драстично различни....но подобро е да купиш еднаш саглам него двапати и да нечини.извини што ви се мешам у муабет не сум експерт за клими
@Strelec значи ако сакам климата да ми е исплатлива, да не троши премногу би требало да земам клима со повисоко СОР или клима за 50кв ако сакам да отоплувам 40кб итн.
нешто така да те разберам?
Guys, кој е martin_14 на LB?