Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nesto pomalku od vreka na den za 45-6 kvadrati so parno vo zgrada so dobra izolacija.SE gree li nekoj na peleti I kolkava e potrosuvackata Po kvadratura so sto izolacija e?
Бајаги поскапо од квалитетен инвертер испаѓа ако мериш на цела цезона. Повеќе од дупло поскапо.
Рајан Рејнолдс е фејк кул ко барок фасада на скопје 2014
Рајан Рејнолдс е фејк кул ко барок фасада на скопје 2014
Ja imam istata pecka koj 400stepeni drug da lazisДа, али и квалитетот на топлење е дупло подобар, мојата 6кв на издув во втора брзина вади 400 степени, а има 5 брзини. Тоа за климата е мисловна именка со три па и четири непознати.
Ja imam istata pecka koj 400stepeni drug da lazis![]()
Peckite na peleti se priblizuvaat na klimite samo pod -5c nadvoresna temperatura. Pri ovakvi temperaturi klimata i toplotnite se e izmisleni za peletite. Na ovie mlaki temperaturi trosis po 100e mesecno za peleti a pri istive temperaturi dobra 5.5kw klima nema poise od 2000den mesecno da potrosi struja pri 23-24c na istata kvadratura 24/7 uklucena pa posle praj matematika kade e maltretiranjeto so logistika na peletite i cistenjeto na peckata. E sega ako bi poeftinile peletite na 100den vrekicka onda mozebi bi se jadelo nekako a so ovie ceni treba lud da si i da pomislis na peleti. [DOUBLEPOST=1518014114][/DOUBLEPOST]Nesto pomalku od vreka na den za 45-6 kvadrati so parno vo zgrada so dobra izolacija.
Vo odrzuvanje na plamen (modulacija) 1kg/saat.
Od druga perspektiva, 1kg peleti = 4.5kwh. Od toa korisna energija grubo 4kwh (zemeno vo predvid efikasnost na kamin, zaguba po cevki od hodnici ili prostori so ne sakas da gi grees - sho zavisi od postavenost na rabotite)
170/15=11.3 za 1kg
11.3/4 = 2.8
Znaci, kolku kosta greenje na peleti = 2.8mkd/kwh ili COP: 2.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
na mene mi e idealno 23-24 konstantni. Sve preku toa e maltretiranje i potenje bezveze. peckite pa taka, ili se potis ili mrznes nema sredina.Ајде ќе ти снимам клипче, па ќе ти поставам овде за да докажувам на клима лобито, и после тоа што ќе биде твојот одговор кога ќе видиш 400 степени издув ?
Ете снимав два клипа, рУкава ми ја изгоре, у прва иде на моменти преку 300 степени, во втора на моменти преку 400 степени, само ме интересира кој ќе ти биде одговорот, за да знам дали вреди да се замарам.