Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Интересна Мидеа 24ка за тие што планираат да згреат една поголема просторија или 2-3 помали поврзани од вкупно 40-60м2 зависи од изолацијата и прозорите...
Гледам кај нас цената е дури и најповолна, во секој случај слична со цената во соседството, како и цените на Хаиер што се слични, за разлика од цените на Дајкин, Фуџитсу, Тошиби итн кои кај нас се поскапи од 20-50% односно имаат крајно нереална цена ! Сите видовме на претходните страници линк од форум од соседството дека Daikin FTX50GV кошта само 750 ЕУР а кај нас е цели 64.000 ден ! Да не ги спомнувам тек Фуџитсата LFC, LTC...
Вака од прва ако не 100% тогаш тука некаде личи дека оваа Midea е основата за Vivax Z Design (AEZI), но гледам една разлика ! Овој Вивакс за разлика од R design (AERI) НЕМА грејачи а Мидеава ИМА !

upload_2018-2-1_15-14-31.png

upload_2018-2-1_15-14-54.png

upload_2018-2-1_15-15-4.png

upload_2018-2-1_15-15-25.png

Еве ги спецификациите !
https://www.midea.bg/en/midea-air-c...2fu-24hrfn1-fairwind-inverter-air-conditioner

upload_2018-2-1_15-16-10.png

И еве споредба со Виваксот кој кошта на рамно 46.490 ден !

upload_2018-2-1_15-16-33.png

за кој никаде не пишува дека има грејачи (за разлика од АЕРИ) иако сите други спецификации, тежини, димензии, моќност изгледаат исти со Мидеата
...
https://www.vivax.com/hr/vivax-z-design-serija-762kw-acp-24ch70aezi.aspx?q=1-110-0-1

Последно уредено:
Posluzi meze i rakija ce dojdam pa natenane ce ti objasnam .....
Кас давам ракија, може и некоја собиранка да се направи од форумов ама ме стра да не се испотепате.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Интересна Мидеа 24ка за тие што планираат да згреат една поголема просторија или 2-3 помали поврзани од вкупно 40-60м2 зависи од изолацијата и прозорите...
Гледам кај нас цената е дури и најповолна, во секој случај слична со цената во соседството, како и цените на Хаиер што се слични, за разлика од цените на Дајкин, Фуџитсу, Тошиби итн кои кај нас се поскапи од 20-50% односно имаат крајно нереална цена ! Сите видовме на претходните страници линк од форум од соседството дека Daikin FTX50GV кошта само 750 ЕУР а кај нас е цели 64.000 ден ! Да не ги спомнувам тек Фуџитсата LFC, LTC...
Вака од прва ако не 100% тогаш тука некаде личи дека оваа Midea е основата за Vivax Z Design (AEZI), но гледам една разлика ! Овој Вивакс за разлика од R design (AERI) НЕМА грејачи а Мидеава ИМА !

Прегледај го приврзокот 184897

Прегледај го приврзокот 184898

Прегледај го приврзокот 184899

Прегледај го приврзокот 184900

Еве ги спецификациите !

Прегледај го приврзокот 184901

Прегледај го приврзокот 184902

за кој никаде не пишува дека има грејачи (за разлика од АЕРИ) иако сите други спецификации, тежини, димензии, моќност изгледаат исти со Мидеата
...
https://www.vivax.com/hr/vivax-z-design-serija-762kw-acp-24ch70aezi.aspx?q=1-110-0-1
Zosto ako e so greaci e deklarirana samo do -15 stepeni.-ne e logicno deka odma ke se pofalat deka e do -20 do -25stepeni.
Isto i za vivaks aeri mi e cudno ima greaci a do -15srepeni e deklarirano .Ne e malku cudno.
Jas kolku sto znam site klimi bez greaci deklarirani sto se do -15 stepeni kompresirite im se great od namotkite.

@tzlatko vidi kaj mideava koja najverojatno e na kapilara stoi minimum imput 240-260w na ladenje greenje .Mozno e da ima tolkav min ako e so kapilara. Kaj site vivkasi se povtoruva ovaj slucaj

Последно уредено:

Прегледај го приврзокот 184897

Прегледај го приврзокот 184898

Прегледај го приврзокот 184899

Прегледај го приврзокот 184900

Еве ги спецификациите !

Прегледај го приврзокот 184901

Прегледај го приврзокот 184902

...
Dali ovaa MIDEA ima EUROVENT sertifikat?

@tzlatko vidi kaj mideava koja najverojatno e na kapilara stoi minimum imput 240-260w na ladenje greenje .Mozno e da ima tolkav min ako e so kapilara. Kaj site vivkasi se povtoruva ovaj slucaj
Mozno e da e ujdurma, kinezite i ne se za veruvanje. Ima edno cudo audio uredi made in PRC so deklarirana snaga of 1000W , em slusas muzika em se grees.,....

Posle komentarive i poplakite tuka na forumov za gree ke pocnat bez pari da gi davaat ili plati 1 zemi 2.:))
Стварно мислиш(мислите) дека поради Какгана ги намилија климте во Грее?! Па ако е така од кога требаше да ги намалат цените во Хидросет?! Жалам пријател ама најверојатно форумот нема врска со намлувањето, мислиш(мислите) ли дека со тоа што @Forall ја откри Тундрата и нејзиниот еуровент (како Колимбо кога ја откри Америка)од Греемак се замислија и рекоа дај да продадеме се што имаме на залиха оти отидовме Јабана..Па видете ги само првите постиви на Форал човекот ги има сите можни електрични грејни тела дома од маслени радијатори до Тајфун, вика дека клими не се решение во преодниот период, има две клими кои ги користи на максимум и затоа вика дека трошат многу и мисли на сите клими а не само на неговите, уште тогаш влегува во кавга со одредени членови сакајки да го каже тоа што тој мисли дека е точно, нема ни збор од Грее дека не чинеле..Потоа открива некоја лоби група за Грее влегува во расправија со истата, а кога ја открива Тундрата станува многу поодбивен од тие што сака да ги нападне - навреди..Во исто време ги надминува со навреди тие истите за кои вика дека имале еден профил, неговиот профил вреди за сите три...
Ти исто така ја немаш купено климата читајки го форумут во спротивно немаше да бараше совет со првиот пост..Што мислиш и мојата клима има греачи на тацна иста е како твојата само што е 12ка Вивакс Аеци(сегашна аери) и се отепа од дефрости правење зошто го прави, да го викнам Златко дома и јас на ракичр и да ми објасни?! Тоа за дефростот најмалку трипати е постирано на темата од истиот тој, а сега ти бараш објаснување од него??? Или ќе му веруваш на монтерот твојот пријател(пошто немало монтери на темата)...Тој што сака да купи уред благодарние на оваа тема ќе ги исфилтрира ситр корисни постови кои постојат на неа (пред да се роди Климе на истата) и ќе одбере уред според своите потреби...Новите сезнајковци само може да збунат...едини кок "продава" (намерно во наводници не продава нуди дели совети)клими на темава остана Климе кој за секој нов член што ќе побара совет за клима Климе одма му шитка со линкови од кај да земе (секако не Грее ради комшиите)... Темата ни е каша попара..ако имало попуст и тоа не чинело..

Од се што пиша вреди само едно да ти одговарам aeci нема врска со aeri е па ако кај тебе се утепувала од дефрости кај мене кај мене не сака ни да чуе не само сега туку и на влажно време. А за навредите има само еден член со навредува кога и да напише коментар (далисе тоа дилда ,дали љунфери ) ама јас не замерувам тоа е одлика на карактер и интелигенција. Има и корисни работи форумов(нели форум е да прашаш, споделиш корисничко искуство итн.) ама тука јок а кажеш нешто ке те нападнат па ке те цитираат што си прашал.

Финецот Марко93 со 9 поста. Ако не си ти тоа или твојов помал ретартиран брат што краде вифи глава давам.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Пак ја згреши работава....не е тој брат ми (кој го немам) баба ми е таа на Финскиот форум со 120г....да те биваше за математика и 2+2 немаше да ја преградуваш дневната на првата поладна зима., и ја смалиш од 40 на 30м2 :P
Skvizmi.jpg
Ако се сеќавам прва слика после монтирањето на климата (од страна на твојот монтер-другар напишано овде) ти и женати по тарзанки дома се шетавте имаше и слика ставено so tarzankata....ама таа зима беше исто така топла како оваа...Но во ланската зима куршлус, кочан ладно и Даикинчето твое се мачело кутрото па место тарзанките џемперите работеле (што не се сликавте ланската зима со џемперите и јамболиите? :icon_lol:)....по што следи преградување на дневната од 40м2 на 30м2....гипс-картонот изгледа е поефтин од нова клима а ? :)
Монтерчето што ти даде попуст и ти ја избра климва сеа шо праи, помагаше со преградувањето?...или се спукавте и немате муабет оти те заебал?....нема друго :D
И ти ала некој тука со 5парачки постови тазе регистрирани најдовте мене да ме исмејавате ?:pos:....ама изгледа IQtто ви е мининмалац....Совет.за вас...прво у својот двор погледнете си што глупости претходно имате пишувано пред да се насанкате и испаднете глупи за све паре :D
40м2 ги смалил во 30м2 со преграден зид.....поголема глупост ни Климе нема напишано....и ти си нашол за себе спорт-самопразнење мене да ми реплицираш и ме критикуваш, демек ми се ругаш ?
Си се захебал...тој спорт е на мојa страна и секогаш победувам :)
.....Марко сум бил, и фински сум знаел.....бог да чува од вакви Пациенти-Гипсари

Последно уредено:
Од се што пиша вреди само едно да ти одговарам aeci нема врска со aeri е па ако кај тебе се утепувала од дефрости кај мене кај мене не сака ни да чуе не само сега туку и на влажно време. А за навредите има само еден член со навредува кога и да напише коментар (далисе тоа дилда ,дали љунфери ) ама јас не замерувам тоа е одлика на карактер и интелигенција. Има и корисни работи форумов(нели форум е да прашаш, споделиш корисничко искуство итн.) ама тука јок а кажеш нешто ке те нападнат па ке те цитираат што си прашал.
Пред лаички да одговориш(во што наликуваш на Климе) кажи ми како заклучи дека аеци не е исто со аери..Се потруди да побараш на интернет?? Аеци го нема веќе беше пред три години сега истиот модел е оломнанската година е заменет со аери..Кажи ми во што не се исти?? Сега покрај белиот внатрешен панел (кој е ист со аеци) има и златен панел??Па изгледа во бојата не се исти :)...или по тоа што сега е поевтин моделот Аери? Прашај го монтерот па сигурно и тој ќе ти каже дека се исти..
Не е јок да прашаш.. Јок е кога не веруваш на никој, удираш со главата во ѕид мислејки дека се знаеш..

Последно уредено:
Пред лаички да одговориш(во што наликуваш на Климе) кажи ми како заклучи дека аеци не е исто со аери..Се потруди да побараш на интернет?? Аеци го нема веќе беше пред три години сега истиот модел е оломнанската година е заменет со аери..Кажи ми во што не се исти?? Сега покрај белиот внатрешен панел (кој е ист со аеци) има и златен панел??Па изгледа во бојата не се исти :)...или по тоа што сега е поевтин моделот Аери? Прашај го монтерот па сигурно и тој ќе ти каже дека се исти..
Не е јок да прашаш.. Јок е кога не веруваш на никој, удираш со главата во ѕид мислејки дека се знаеш..
Лаик хмммм а ти ми наликуваш на во изразувањето на некој друг тука може да ти е alter ego. Е од кај позна дека го прашав монтерот алал да ти е па низ прсти гледаш :)). Он ако незнаи со да правам 'само' 20 год мести клими со разбира он :facepalm:

Пак ја згреши работава....не е тој брат ми (кој го немам) баба ми е таа на Финскиот форум со 120г....да те биваше за математика и 2+2 немаше да ја преградуваш дневната на првата поладна зима., и ја смалиш од 40 на 30м2 [emoji14]
Прегледај го приврзокот 184932
Ако се сеќавам прва слика после монтирањето на климата (од страна на твојот монтер-другар напишано овде) ти и женати по тарзанки дома се шетавте имаше и слика ставено so tarzankata....ама таа зима беше исто така топла како оваа...Но во ланската зима куршлус, кочан ладно и Даикинчето твое се мачело кутрото па место тарзанките џемперите работеле (што не се сликавте ланската зима со џемперите и јамболиите? :icon_lol:)....по што следи преградување на дневната од 40м2 на 30м2....гипс-картонот изгледа е поефтин од нова клима а ? :)
Монтерчето што ти даде попуст и ти ја избра климва сеа шо праи, помагаше со преградувањето?...или се спукавте и немате муабет оти те заебал?....нема друго :D
И ти ала некој тука со 5парачки постови тазе регистрирани најдовте мене да ме исмејавате ?:pos:....ама изгледа IQtто ви е мининмалац....Совет.за вас...прво у својот двор погледнете си што глупости претходно имате пишувано пред да се насанкате и испаднете глупи за све паре :D
40м2 ги смалил во 30м2 со преграден зид.....поголема глупост ни Климе нема напишано....и ти си нашол за себе спорт-самопразнење мене да ми реплицираш и ме критикуваш, демек ми се ругаш ?
Си се захебал...тој спорт е на мојa страна и секогаш победувам :)
.....Марко сум бил, и фински сум знаел.....бог да чува од вакви Пациенти-Гипсари
Одма ме провали зашто сум преградувал, тебе иван исцелител може вода да ти носи. Прошлата зима уклучував и терморка неколку дена што е за мене поприфатливо него да фрлам пари за клима над 1000 евра.
Сега со 30 квадрати топ е, пак шетаме со тарзанки.
На приземје сум, направив два стана од еден, затоа е преградено.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Dali nekoj ima iskustvo so C&H inverteri i koja od ovie bi bila podobar izbor
http://www.krusel.mk/greenje-i-lade...inverter-ch-s18ftxq-5-5-kw-split-tip-inverter
ili VIVAX AERI 5kw
i koja e razlikata megju niv

Ја зимава купив C&H ама не Веритас, туку Артктик серија. Вредат за сите пари, една од најдобрите инвестиции што сум ги направил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom