@GT1 , во врска со сувиот дефрост, кај мене трепка сонцето, трае 3-6 минути и крева 600-1000W. Сега за сега не е преголем проблем (5-10 на ден, под нула кога е), затоа што досега немавме зима. Но во мисла ме става како ќе се однесува при нормални (ладни зими) наредните години когс просечните температури се со 10-15 степени помали. Ако и на -10 до -15 прави 6-10 дефрости на ден, би било ок, но да не почни на 30 минути да оди во дефрост. Здрави били па видели.
Свети бан, немој да лажеш, никого не сте обештетиле. Другарот на никола2004, кој на хансолот измерил цоп од 1.5 цели 2 години пробувал да ве добие, сте го откачувале со изговор дека немате време да се заебавате со поправки и се откажал, се грее на дрва веќе второ зимо, она ломото во ординација што не можеше да загрее не го обештетивте, другото ломо од пред 3 месеци што дуваше 40 степени на издуви не креваше на 18 не го поправивте и тој се вратил на ќумбе, на влавот хамберот што прави дефрости на 30 минути од нов, дојдоа од сервис рекоа се е во ред иако мрзнат двете цевки, што е дефинитивно знак за проблем. Ова само јас што знам а сум тука 2-3 месеци.
Од Греево не сум толку незадоволен, како што сум непријатно изненаден од грее продавачиве на форумот. Маркава ми стана грда затоа што тие се ноторни лажачи кои си ви вреѓаат муштериите и не верувам пак да земам грее. Целиов форум е инфестиран од ип клонови кои пишуваат лаги и навреди и си се лајкаат еден со друг. Пример шиткачот пак лаже, овај пат дека хаиерот 12 немал еуровент, еве го истиот. 12ката тундра е со Б, намерно предизвикува конфузија, ако проџе проџе, сака да створи конфузија дека има фалсификат на хаиери на пазарот:
Прегледај го приврзокот 184562
на ова слика може да се види и друго, а тоа е дека се што продава Енергија е со Еуровент. Еве ја понудата на Енергија:
Прегледај го приврзокот 184563
Интересно е што териростичко-индискиот-навредувачки-лажен маркетинг на ип клоновите има спротивен ефект, па сите овде почнаа да наоѓаат подобри понуди со еуровент и да рекламираат Хаиери. Сега цел форум испаѓа дека работи за Енергија и Енергија си доби бесплатна реклама, на сметка на ип клоновите и нашето скапоцено време.