Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Точно време коа заврши првиот дифрост, и на видеото час во кој почнува 2-иот дифрост.
3e2f990f842ea0a218a09e14c4623d0a.jpg

Ај зирни на 0:21 и на 0:33 и кажи ми шо е?

https://youtu.be/IH_LuSceogE

Sent from my iPhone using Tapatalk
Galven inzineru, te molam ti objasni ni sto sakas da pokazes.
Pravis nekoi eksperimenti so klimata, nikoj neznae kakvi....pojansni sto sakas da kazes.
Doagas vo nekoja prazna prostorija po 5 min na den i sakas da ja zagrees.
Od videoto samo toa mozam da vidam. Ostavi ja klimata da raboti nekolku dena, pa da vidime.
I ti isto ko onoj "jajceno na oko", kazuvate nekoi prikaski poluvistiniti. Ima GREE servis, javi se, snimaj koga ke dojdat, kazi sto ti kazale, pa posle mjaukaj tuka.
Defrost...defrost....defrost. Sekoja klima ke pravi defrost koga ke ja forsiras da zagree prazna...ladna prostorija. Ne mi e jasno sto pagas tolku vo nesvest.
Se sami strucnjaci, ama nikako da viknat ovlasten servis da im dojde....strasna rabota. Po seto toa iskaca deka ste samo GOLEMI MANIPULANTI NA KOJ GREE IM E TRN VO OKO.[DOUBLEPOST=1517068399][/DOUBLEPOST]
Не ви проаѓаат смешните манипулации веќе. За тој никаков Еуровент вие да не кажам што би дале, ама го немет ! Грее немет Еуровент и никад нема да имет :D.
Ги лажеш луѓево Еуровент не бил стандард за квалитет не го барале за увоз !? Па нормално, пошто Еуровент е тест за перформанси на еден уред при одредени услови ! Гаранција дека лади толку и топли онолку ! Кој ненормален би го барал тоа као услов за увоз ! Можеш слободно да увезуваш и најдолен крш ! Токму затоа Грее и смее да се продава слободно. А Грее нема Еуровент оти од 10 клими 3 ќе работат супер а другите 7 ќе бидат тешко ѓубре ! Нема стандарден квалитет ! Затоа нема Еуровент ! Simple as that ;)
Eve i na tebe da ti odgovoram na tvoeto mjaukanje....EUROVENT....EUROVENT.
Zemi uvezi klima uredi i prezentiraj im go na carina golemiot EUROVENT, kako dokument za kvalitet i dokaz deka E po EU regulativa klimata sto ja uvezuvas.
Ke ti kazat da odis da se slikas so nego na plostad, i da si doneses dokument od proizvoditelot so koj se potvrduva baranoto.
USTE EDNAS, ZAPOMNI, TOJ EUROVENT E EDEN GOLEM TERZGAROSKI DOKUMENT, PO TVOE KAZANO "TEZGERE".

Последно уредено:
А Амбер од 50.000 со надворешна 50 кила, шо прави суви дифрости на пола час до час, со времетраење од 5-15 минути. При што 1:30 секунди коа почнува дифростот дува мраз ладно со полна снага.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Како тоа... па јас го имам Амберот и ова што си го напишал нема везе со вистината ...

Што ви е луѓе дај да бидеме конструктивни .. па јас да бев газда на грее мак на вакви озјави на сите тужби ке ви лупнев и ич не ми чуе

Ako e tezgaroski dokument sto togas ja falite toplotnata pumpa gree versati deka ima eurovent?deka e tezgaroska ili deka e reper za standardiziran kvalitet t.e potvrdeni specifikacii .;)
Eve i na tebe "NAUCNIKU" da ti odgovoram. GREE ima "TEZGERE" EUROVENT dokument za komercijalni uredi ( ako me razberes sto znaci toa), za da moze da konkurira na "TEZGAROSKI TENDERI" protezirani samo za brendovi. Koi se tie, sam ke si dades zaklucok.[DOUBLEPOST=1517072963][/DOUBLEPOST]EUROVENT E IZMISLENA ASOCIJACIJA, FORMIRANA 1996 ZA PROTEZIRANJE NA EU KOMPANII ILI KOMPANII KOI SAKAT DA PRODAVAT OPREMA VO EU....NISTO POVEKE. PLATI ZA DA TI DADEME DOKUMENT...KLASICEN REKET.[DOUBLEPOST=1517073317][/DOUBLEPOST]ZA USTE POJASNO DA TI STANE, PORANO JADESE MAKEDONSKI JABUCAR PATLIDZAN...E NEMA DA JADES VEKE. KE TREBA DA KUPIS SEME OD EU PA KE JADES PATLIDZAN, NASIOT SOCEN MAKEDONSKI NECINI ZATOA STO NE MU CINI NA NEKOJ. SEGA BI TREBALO DA SI ME RAZBRAL.

Последно уредено:
Значи глупости се изначитав, за увоз треба фактура а не доказ за квалитет. Ова е манипулација од тебе ти можеш и најголемо ѓубре да увезеш според фактура . Инаку за тужби можеш да му плукниш под прозор затоа што на форум можеш да пишуваш што сакаш а и преку суд можеш да добиеш едно "извини" бидејќи клеветата и навредата се декриминализирани. Ако беше така овие што пцујат се и сешто и што пишуваат невистини на социјалните мрежи ќе требаше од пари да се извадат. Секој е паметен да види што е манипулација а што не е, ако му солиш памет на некој значи дека сметаш дека е глуп па тој не знае а ти си тука да го просветлиш со наводни факти. И на крај секој да си пишува што мисли а неуталните сами ќе си извлечат заклучок не треба многу да ги просветлувате!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sega so mali bukvi, placele,kukale,mjaukale....GREE e No.1 vo proizvodstvo na rezidencijalni uredi. Nemozes da bides No.1 vo svet so los kvalitet.....ZAPOMNETE GO TOA.[DOUBLEPOST=1517073613][/DOUBLEPOST]
Значи глупости се изначитав, за увоз треба фактура а не доказ за квалитет. Ова е манипулација од тебе ти можеш и најголемо ѓубре да увезеш според фактура . Инаку за тужби можеш да му плукниш под прозор затоа што на форум можеш да пишуваш што сакаш а и преку суд можеш да добиеш едно "извини" бидејќи клеветата и навредата се декриминализирани. Ако беше така овие што пцујат се и сешто и што пишуваат невистини на социјалните мрежи ќе требаше од пари да се извадат. Секој е паметен да види што е манипулација а што не е, ако му солиш памет на некој значи дека сметаш дека е глуп па тој не знае а ти си тука да го просветлиш со наводни факти. И на крај секој да си пишува што мисли а неуталните сами ќе си извлечат заклучок не треба многу да ги просветлувате!

Kostovden, ne pisuvaj nebulozi....samo so faktura nemozes da uvezes klima uredi. Daj ne tresete zeleni.[DOUBLEPOST=1517073749][/DOUBLEPOST]Izvini, mozes....vo gepek od Grcija....hahahahahah.

Барем јас додека работев на граница така беше, сега може и фитопатолог да ви бараат вас (ако се јадат климите)
Можеш и да не просветлиш сите тука што документи треба за увоз на клима од производителот (не за транспорт и царина)

Барем јас додека работев на граница така беше, сега може и фитопатолог да ви бараат вас (ако се јадат климите)

Zatoa ne rabotis veke na granica,i dobro e sto ne rabotis....zatoa sto neznaes. Mislis deka klimi se jadat pa barase fitopatolog da dade dozvola za uvoz na klimi.

А ти не кажа ништо, ај паметен си ти и наброј ги документите што се бараат од производителот?
Ај сеа право на гугл, барај царински закон и читај, па да ме демантираш со факти.

I dosta veke so tie nekonstruktivni diskusii, kazete nesto realno...prestanete da kazuvate nevistini.
Ste kupile klima ured, javete se vo firmata kade ste go kupile ili servis, ako ne ste zadovolni, kaztete go toa javno ako ne ste usluzeni...kako sto imase primer od eden clen.
Ne manipulirajte veke, sramota e va veke.
Na forumov ima nekolku koi mjaukaat kontra GREE:
1. "Jajceto na oko", toplo mu e ama mu trosela ili neznam sto, nesaka da vikne servis, nesaka da se zali, testira.
2. Vlavot......neke ist da se javi vo servis...klimata duvala strasno mnogu toplo...ama imalo defrosti.
3. Nekoj si Forall, "imal Hansol" ama nebil zadovolen i ja prodal na pola cena. Sega ima nesto....nikoj neznae sto, zatoa sto neke da kaze.
Zaednicko za site, sto NIKOJ OD NIV NE SE POZALIL NA PRODAVACOT ILI SERVISOT, SAMITE SE GOLEMI STRUCNJACI I ZNAAT SE. KATASTROFA[DOUBLEPOST=1517074836][/DOUBLEPOST]
А ти не кажа ништо, ај паметен си ти и наброј ги документите што се бараат од производителот?
Ај сеа право на гугл, барај царински закон и читај, па да ме демантираш со факти.
Mnogu dobro znam, nemam potreba da guglam. Ti zemi prasaj si na carina, si rabotel tamu i odkoga ke prasas pisi sto ti kazale.

@Sv B
Eurovent za klimi e nesto slicno ko krash test za koli,imaat site proizvoditeli svoi testovi se falat airbag 6 ili 12 no se tresat na krash ako ne pominat kupuvacite citaat i posle slaba prodazba.Taka i za klimi sekoj proizvoditel se fali sto e normalno no treba nezavisen sto ke go potvrdi ili otfrli istoto.[DOUBLEPOST=1517075424][/DOUBLEPOST]Ne sum protiv gree megu toshiba mirai i hansol bi zemal hansol od mirai ima poplaki no megu suzumi i hansol se znae sto bi odbral bidejki se ista cena:D

@Sv B
Eurovent za klimi e nesto slicno ko krash test za koli,imaat site proizvoditeli svoi testovi se falat airbag 6 ili 12 no se tresat na krash ako ne pominat kupuvacite citaat i posle slaba prodazba.Taka i za klimi sekoj proizvoditel se fali sto e normalno no treba nezavisen sto ke go potvrdi ili otfrli istoto.
Краш тест немаа ни тико ни шкода фелиција па беа најпродавани во мк.
Тој што има пари чита ADAC .
Тој што нема гледа што е поефтино.

@Sv B
Eurovent za klimi e nesto slicno ko krash test za koli,imaat site proizvoditeli svoi testovi se falat airbag 6 ili 12 no se tresat na krash ako ne pominat kupuvacite citaat i posle slaba prodazba.Taka i za klimi sekoj proizvoditel se fali sto e normalno no treba nezavisen sto ke go potvrdi ili otfrli istoto.[DOUBLEPOST=1517075424][/DOUBLEPOST]Ne sum protiv gree megu toshiba mirai i hansol bi zemal hansol od mirai ima poplaki no megu suzumi i hansol se znae sto bi odbral bidejki se ista cena:D
@Sv B
Za "TEZGERETO" ti odgovoriv i ti imas pravo da si mislis sto sakas.

Za klimata koja bi ja izbral, super, toa e muabet. Ne samo lajkovi na kontrasi za seir da ima.

@GT1 , во врска со сувиот дефрост, кај мене трепка сонцето, трае 3-6 минути и крева 600-1000W. Сега за сега не е преголем проблем (5-10 на ден, под нула кога е), затоа што досега немавме зима. Но во мисла ме става како ќе се однесува при нормални (ладни зими) наредните години когс просечните температури се со 10-15 степени помали. Ако и на -10 до -15 прави 6-10 дефрости на ден, би било ок, но да не почни на 30 минути да оди во дефрост. Здрави били па видели.

Свети бан, немој да лажеш, никого не сте обештетиле. Другарот на никола2004, кој на хансолот измерил цоп од 1.5 цели 2 години пробувал да ве добие, сте го откачувале со изговор дека немате време да се заебавате со поправки и се откажал, се грее на дрва веќе второ зимо, она ломото во ординација што не можеше да загрее не го обештетивте, другото ломо од пред 3 месеци што дуваше 40 степени на издуви не креваше на 18 не го поправивте и тој се вратил на ќумбе, на влавот хамберот што прави дефрости на 30 минути од нов, дојдоа од сервис рекоа се е во ред иако мрзнат двете цевки, што е дефинитивно знак за проблем. Ова само јас што знам а сум тука 2-3 месеци.

Од Греево не сум толку незадоволен, како што сум непријатно изненаден од грее продавачиве на форумот. Маркава ми стана грда затоа што тие се ноторни лажачи кои си ви вреѓаат муштериите и не верувам пак да земам грее. Целиов форум е инфестиран од ип клонови кои пишуваат лаги и навреди и си се лајкаат еден со друг. Пример шиткачот пак лаже, овај пат дека хаиерот 12 немал еуровент, еве го истиот. 12ката тундра е со Б, намерно предизвикува конфузија, ако проџе проџе, сака да створи конфузија дека има фалсификат на хаиери на пазарот:

upload_2018-1-27_19-6-41.png

на ова слика може да се види и друго, а тоа е дека се што продава Енергија е со Еуровент. Еве ја понудата на Енергија:

upload_2018-1-27_19-8-36.png

Интересно е што териростичко-индискиот-навредувачки-лажен-тролски маркетинг на ип клоновите има спротивен ефект, па сите овде почнаа да наоѓаат подобри понуди со еуровент и да рекламираат Хаиери. Сега цел форум испаѓа дека работи за Енергија и Енергија си доби бесплатна реклама, на сметка на ип клоновите и нашето скапоцено време.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom