Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@omlet13m

Vo.vrska so kratkiot defrost na suv izmenuvac kaj
Hansol trae nekade 3 minuti kreva do 400w i na vnatresnata ne sveti sonceto deka pravi defrost . Nema nikakvo duvanje ladno ili.nesto slicno.So ke ti kazvam ja imas doma.
Lg to kreva do 700w na suv defrost.

upload_2018-1-26_17-39-34.png
Ај кога е актуелна....
Haier Tundra 3.5 1U12BE8ERA
... загревам 22м2 неизолиран простор стара столарија, во зграда ориент југ-југозапад... приземје, долу подземни подруми (прилично ладен под)!... летните ф-ри, те оние вон грејна сезона 900 до 1,100,- (бела тех А+ или А++ LED светилки)
...Периодов греено е 24/7 без исклучување на инвертерот, дење сет ретко на 23*Ц (кога не сум дома или, периоди кога беше надворешна над или околу +10), најчесто е на 24*С ... преку ноќ е на 22*Ц (програмиран е така па цело време дува на најмал издув)... и сето задоволство за мес. трошок помалку од 900 банки!
Фактура за 12.12.2017 - 12.01.2018
висока тарифа ........... 178.9
ниска тарифа ........... 198.8
Вкупно ............................... 377.7
Вкупно за плаќање .........1,900,- Ден
Ниту мерам ниту имам намера да мерам дневна потрошувачка или на час... единствено што измерив е температура на издув... па еве (малку над 50*С толку мери термометарот) мерено на околу нула надворешна сет на 26*Ц на една брзина под најголем издув... па кој сака нека верува кој не, немора....сега дали е БЕЕЕ или МЕЕ помалиот брат на онаа за која се дискутира, купена за 22,5 карти на попуст од СЕТЕК (не е нешто екстра по еуровентот) но за парите е сосема ОК ... ем убо топли, ем е тивка 22DB, eм економична!
upload_2018-1-26_17-56-59.png

Последно уредено:
Odnovo, EUROVENT ne e nikakov relevanten dokaz za kvalitet, ZAPOMNI GO TOA VEKE EDNAS.
EUROVENT e eden " potreben" dokument koj go koristat kompanii za proteziranje na proizvoditel, za odredeni proekti vo EU.
Sekoj klima ured ima Energy label, EU sertifikat, sto e zadolzitelno za uvoz na klima ured vo EU. Toa e dosta seriozen dokument za koj proizvoditelot odgovara i garantira.

Davenik za slamka se faka, vaka mi izgleda LOBITO vo diskusijata za Haierot.
Dali e B ili e E, ednata ima, drugata nema eurovent. Odgovorot e mnogu prost izgleda, a toa e deka ne postoi B verzija. Bidejki 9-kata i 12-kata se B, nekoi sajtovi po inercija stavaat B i na 18-kata koja vsusnost nosi oznaka E. Mnogu prosto.
PDF od Energija za HAIER TUNDRA, neka otvori koj saka da proveri na nivnata strana
Прегледај го приврзокот 184495
Barav i strana koja prodava takov model so B vo oznakata i eve primer eden romanski sajt
Прегледај го приврзокот 184496
dole ima data sheed za download i otvoriv da vidam sto ima podatoci za toj B model
Прегледај го приврзокот 184497
Izleze deka nema B model tuku e pak so E za 18-kata
Okolu cenata dali e evtina ili skapa kaj nas eve kolku e vo bugarija 1200 leva sto e okolu 36.500 den.
Прегледај го приврзокот 184498
Korisen holandski sajt na koj moze da se proveri koi modeli na Haier se prodavaat i kolku da barate TUNDRA SO OZNAKA B za 18-kata, nema da najdete, a ke najdete eurovent za site modeli
http://www.ecr-nederland.nl/nl/page/downloads/documentatie/haier
Прегледај го приврзокот 184499
http://www.ecr-nederland.nl/files/eurovent_haier_tundra_AS18TD2HRA1U18EE8ERA.pdf
E пријателе да си здрав и жив ! Не верував дека ќе бидат до толку бедни , дека ќе паднат до толку ниско за да мора да докажуваме дека 2+2 се 4.
Мислиш дека тие не ја знаат таа инфорамација ? Ја знаат, многу добро, затоа ги боли :D
Но на форумов сме јас и ти и уште неколку добронамерни. Потоа ги имаш креатурите на ГрееМКД за кои секој потрошен збор е зијан и остануваат уште рамнодушните и опортунистите кои само сакаат на тацна најдобри и најточни информации без да се помачат самите и најлошите сеирџиите кои се полоши и од Грее клоновите оти тие барем тролаат за пари, имаат некоја материјална цел, а овие само за да може да бараат влакно во јајце, ако не го најдат ќе го измислат, ќе се фатат за него и со некое чудно задоволство ќе те линчуваат и ќе фрлаат камења против тебе. Чудно некое племе сме ние. Не заслужуваме ништо добро ! Кај нас ниедно добро дело не минува неказнето ! Добро запаметете го тоа !

Vnatresna temperatura na spratot so go pravam mereno 11stepeni kostantno bez greenje.nad gipsot tervol 15 izolacija +sperploci polrieno.nadvoresno samo mackana nema stiropol.mereno vo salonot 39m2. Dali e dobra sobnata temperatura?

Едно прашање до сопствениците на Gree клими кои имаат успешно проработено Wifi :
1. Која апликација на playstore ја користите? (линк)
2. Дали сте успеале да ја поврзите климата online преку рутерот и да пристапите до неа онлине со телефонот (не локално на мрежа)?
Koristam Gree+ od PlayStore. Redovno ja koristam za vo 14 casot od rabota ja pokacam temperaturata.
Malce sporo reagira ali za sega e uspesna

Немојте така за ЕУРОВЕНТ. Не е тоа било каков документ кој не мораш да го имаш затоашто не вреди, туку тоа е потврда дека по однапред поставени критериуми, одреден уред ќе се однесува на одреден начин.
Не може корисник да ги купи сите можни клими, ќе разгледа еуровент и според него ќе види колку троши, колку грее, итн.
ГРЕЕ немаат таков документ, така да остај што не знаеш што купуваш, туку и не знаеш што да очекуваш - климата може да грее ама и не мора.

Ако можете да препорачате нешто за стан, први спрат 54м2, два надворешни зида северо-запад, комшии од една страна се греат со што ќе втасат, другиот дел е ходник со скали, баш дневната кај што е. Другарот може да даде до кај 40К
@Klima ured ако можеш дај некој совет, да помогнеме на другарот
@Лапчоо по твое хаер тундра е појака од аери 18-ка, само затоа што има шљвент, абе прост народ силна држава[DOUBLEPOST=1517003592][/DOUBLEPOST]
Da ne mu treba na nekoj merac za potrosena elektricna energija kako na slikava 800 denari
mu treba na @Klima ured[DOUBLEPOST=1517003968][/DOUBLEPOST]
Jas ja koristam vo stan vo dnevna so trpezarija i kujna okoku 40 kv. Za greenje bombona kolku sakas da ti bidi vo sobata tolku jabpostiga za brzo vreme. defrost neznae sto e dosega za okolu nepolni 2 meseci ja nacekav samo nelolku pati na defrost. E sea ima ednabrab so mene ne mi se dopaga e toa sto koga ke postigne temp se podiga prekata na vnatresnata edinica i prodolzuva da vrti minimalno ventilatorot ne se oseka ama moze da bide dosadno zavisi za kogo kako. Vazno za greenje e top gi ima tie grecite sto se uklucuvaat koga e poladno i nema prekini za defrost i razni gluposti sto tuka gi citam vo forumov drugite klimi gi pravat
штом не исклучува вентилаторот кога постигнува Т, знај дека ептен е квалитетна, тоа го прави за да не те фати дамла( да не се испотиш) затоа ти пирка ладен воздух да се освежиш малку :D[DOUBLEPOST=1517004303][/DOUBLEPOST]
Koga veke diskutirate okolu Haier klima uredive moze li nekoj da mi kaze Haier tide 18 btu inverter modelot sto marka na kompredor ima znaci Haier tide 18 btu https://www.google.com/search?q=Hai...hXIaVAKHYR7DMgQ_AUIESgB&biw=360&bih=514&dpr=2
јас колку што знам носи Ричи компресор[DOUBLEPOST=1517004817][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 184490
Ај кога е актуелна....
Haier Tundra 3.5 1U12BE8ERA
од тоа подобро здравје, честито нека е со здравје и убаво да се топлиш

Последно уредено:
Животот е чудна ствар гледате во еден момент сите седат со вас слават,пијат,смееат но само за дел од секундата- за дел од секундата некој успеал да каже нешто за вас и целиот брод тоне целата ваша филмска кариера е титаник и толку е од вас вашето име и презиме е насекаде вие сте најголемиот негативец на интернетот во тој даден момент луѓето пишуват се за вас се само да се докопат до моментот наречен clickbait сакат views,popularity ваков интернет нокаут мислам дека е прв во низата која почна као да е нижење тутун но мислам дека и не последен во иднина луѓето ќе треба да се навистина внимателни како постапуват бидејќи this shit is just going viral денеска секој секого обвинува за сексуален напад не се бират средства за да се обвини некој(без разлика дали се тие вистинити или не) all we need is just mass popularity толку се зачестени овие случајеви на напади што веќе и не се новост наеднаш цела нација се крена како силувана,ама тоа е интернетот- забава некој ја креиера за да се пишува,да се отварат теми,нови безвезални хоризонти дали се тоа земјата е рамна,дали е тоа расизам,дали е тоа Трумп или Стојко од трбушница не е битно да се задржиме на глупоста како main priority за пишување знаете што би рекле our daily obsessions.Ова требаше да го терам ова многу подолго многу посликовито и многу подлабоко али извинете ќе останам на Кевин спејси и да ќе заборавев ќе си се цитирам самиот од летербокс ''I wish Louie to jerk off in front of me that will be Amazing Fucking Amazing''
Ако овој човек дрка пред вас стварно ќе се жалите хе ис а ливинг леџенд :pos:
mTca0yX.gif

Слушајте го што има да каже Лиам Нисон

И да не заборавиме You know, history is a passion for me. In ancient Egypt, if you were speaking under oath, you were required to say, "If I'm lying, take me to the quarries." That mean anything to you?

Имаме судови обидете се таму не на твитер со хаштаг -.-

Немојте така за ЕУРОВЕНТ. Не е тоа било каков документ кој не мораш да го имаш затоашто не вреди, туку тоа е потврда дека по однапред поставени критериуми, одреден уред ќе се однесува на одреден начин.
Не може корисник да ги купи сите можни клими, ќе разгледа еуровент и според него ќе види колку троши, колку грее, итн.
ГРЕЕ немаат таков документ, така да остај што не знаеш што купуваш, туку и не знаеш што да очекуваш - климата може да грее ама и не мора.
Taka e doktore za Eurovent, zakon e Eurovent....Hajerov od 38.000 ili Suzumi16 e podobar?..po tie brojki Hajerot e mnoogu podobar od Suzumito16 od 60.000den.....sami kapace si stavate.

Taka e doktore za Eurovent, zakon e Eurovent....Hajerov od 38.000 ili Suzumi16 e podobar?..po tie brojki Hajerot e mnoogu podobar od Suzumito16 od 60.000den.....sami kapace si stavate.
Не можеме да споредиме докторе без еуровент затоашто втората НЕМА еуровент.
Можеме да споредиме само ако во исти услови ги пуштиме двете да работат и мериме потрошувачка, греење, квалитет на греење... Знаеш, како што прават од ЕУРОВЕНТ.

Не можеме да споредиме докторе без еуровент затоашто втората НЕМА еуровент.
Можеме да споредиме само ако во исти услови ги пуштиме двете да работат и мериме потрошувачка, греење, квалитет на греење... Знаеш, како што прават од ЕУРОВЕНТ.
Ајде докторе тебе ке те послушаме.....за ситниш разлика од 30.000 ден (за тебе)ти би ја зденал првата или втората.....која од двете ?
Првта е Тхундрата 38.000, втората Сузјумито18 od 71.000
EVthundra.jpg
ev Suzumi16.jpg
Еве ја и третата за "само " 20.000" поефтина 16кта Сузуми 16 (Алексо ја вика 16кава 5,5ка :) )
EVentSuzumi16.jpg

Последно уредено:
само затоа што има шљвент, абе прост народ силна држава
Se cudam samo koj e prost vo prikaznata.
Malce filozofija vo koja veruvam deka ke se pronajdat mnogumina na forumot, koi po nekoja nesrekna okolnost stanale del od stadoto.

Vo eden kafez ima staveno 5 majmuni. Na sredina na kafezot se stava skala i nad nea se zakacuva banana. Po nekoe vreme nekoj od majmunite ke trgne po skalata da ja fati bananata. Togas se polivaat so ladna voda site majmuni. Sledniot sto ke trgne po bananata povtorno laden tus za site majmuni. Tretiot pat koga nekoj ke trgne kon bananata veke ne ti treba ladnata voda, site drugi majmuni ke go soprat ovoj vo namerata.
Ako sega se izvadi eden od prvicnite 5 i se stavi nov majmun vo kafezot, normalno toj ke trgne kon bananata no drugite 4 nema da mu dozvolat. I ovoj nov stanuva del od niv i gi prifaka novite pravila na stadoto. Koga na kraj eden po eden gi zamenite site prvicni 5 majmuni so novi 5, site gi prifakaat pravilata deka treba taka i taka da pravat iako nemaat pojma zosto e toa taka.
Vo pocetokot prvicnite majmuni bile prskani so ladna voda pa moze da se kaze deka znaat zosto ne smeat da odat po bananata, no ovie novi 5 koi se zamena, nemaat pojma zosto ne smeat no go prifakaat toa.
Zalosno no vistinito.
Prikaznata e samo simbolicen nacin da se opise kako nekoi NORMI se prifakaat bez prasanje i somnez od STADOTO, pa duri i bez nikakvo znaenje za toa sto znacat, kolku vredat i taka natamu.........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom