Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Tvojot predlog odamna go realiziraat par clenovi ovde. Stom nekoj kaze pozitivno mislenje za svojot ured koj patem ne e gree, odma imas grafikoni i razno razni trakatanci se so cel da se dokaze kolku ednive se "podobri" od site ostanati. A protiv tvojot amber nemam ama bas nisto protiv, ic muva ne me lazi, a ne kamoli da doagam i da meram nesto. Ima koj meri oficijalno (citaj eurovent) ama vas tamo ve nema.
Кој е тој Еуровент да не ти е жена или некој Роднина, што си се запнал јас ти викам ела види ја пробај ја рибава ти ми викаш рибата на интернет некој си фраери биле најдобрите познавачи рекле не е добра гадна е.

Ajde da diskutirame. Sto se gleda kaj omlet od 15 sekundi? Shto? Ne e biten srbinot. Izmerivte li vie kaj Prilepcanecov temperatura pred da pocnete da merite so sondata (nadvoresna vnatresna) na kolkav izduv se ovie rezultati postignati, kolku vlece struja vo momentot? Ili nemavte vreme za toa A? Drugo. Ako ne te interesira kolku trosi, ubavo ti kaza @gigovit zemisi eden tajfun ke bidis taka najstoplen. Te prasav i togas koga merese na amberot tvoj famozni 60C na 4C nadvoresna, kolkav ke bide COPot vo toj slucaj na povleceni nad 2kwh.

Видеото е gypsy magic. Не е ништо измерено, а и официјално немам документ дека нешто е мерено. Она што е направено е на граница на кривично дело, дрзок однос од некои ликови кои не сакаат да се претстават на форумот, не одговараат на прашања и вреѓаат. И пак не знаеме со кој си имаме работа, се или не се официјални претставници на грее?

Јас пак некни се растрчував по Амц, Нептун, Сетек, барав дополнителни мерачи да допринесам за добра дискусија, но не најдов. Еден солидарен член на форумот вчера ми понуди мерач со сонда, но решив да не ја земам. Ако може сомнителните ликови кои се и не се официјални дистрибутери на грее да не се претставуваат јавно, тогаш и јас може да почекам на сондите да стасаат. А потоа ќе има многу видеа, ќе излегуваат кога што ќе имам време. 10 години има гаранција климава, кој сака да се информира ќе има прилика. Ќе имаме долга дружба. Имам доста пријатели со други клими. Ќе има делба на знаење.

Последно уредено:
Кој е тој Еуровент да не ти е жена или некој Роднина, што си се запнал јас ти викам ела види ја пробај ја рибава ти ми викаш рибата на интернет некој си фраери биле најдобрите познавачи рекле не е добра гадна е.
Pak ke ti naglasam Nemam nisto protiv tvojot amber. Me iritira sto potcenuvate se sto e druga marka. Jas ovde ne gledam nisto drugo tuku klasicna manipulacija so edna cel PROFIT.

Pak ke ti naglasam Nemam nisto protiv tvojot amber. Me iritira sto potcenuvate se sto e druga marka. Jas ovde ne gledam nisto drugo tuku klasicna manipulacija so edna cel PROFIT.
Јас не сум од Тие како што можеш и уназад да прочиташ имам и Даикин, Тошиба, Мидеа и Грее.

Од сите сум задоволен освен што Тошибата ми е у гаража спакувана и чека боља времена за Надворешна Електроника.

Така да ако барем малце сме објективни треба да допринесеме на форумов со објективни извештаи од нас корисниците а Еуровент си е Еуровент од кај да знам дека истиот за големи пари не штампа сертификати кој немаат везе со реалноста и штитат определен бренд или брендови...

Видеото е gypsy magic. Не е ништо измерено, а и официјално немам документ дека нешто е мерено. Она што е направено е на граница на кривично дело, дрзок однос од некои ликови кои не сакаат да се претстават на форумот, не одговараат на прашања и вреѓаат. И пак не знаеме со кој си имаме работа, се или не се официјални претставници на грее?
Premnogu e ova tainstveno za moj vkus, makar sto ne me interesira ama voopsto dali nekoja tamu klima raboti taka ili vaka. Jas za sebe koga ce mi treba da kupuvam ce znaam da odberam i ne ni sakam da davam nikakvi soveti za kupuvanje. Mene cisto me interesiraat samo korisnicki iskustva za koi se trudam (normalno za sebe) da gi odvojam vistinitite od naucno-fantasticnite. Mislam deka sum epten sposoben da odvojam edno od drugo.....
Elem @omlet13m tvoevo iskustvo ne znam kade da go smestam. Na momenti izgleda realisticno, makar sto von pamet mi e nekoj da gree soba na 25-26 C , pa jas vo leto koga e 26C vo sobata pustam ladenje, no za vkusovite ne ni treba da raspravame...Ajde se toa mozam da goltnam (ogromna potrosuvacka, mal kompresor, mnogu gubitoci itn) ama ova so ekipava od GREE ne mozam nikako.
Ne mi e jasno kako vlegle kaj tebe doma i merele/snimale ( ne ni pogledav sto snimale). Ispadja nekoj gi pustil bez tvoe znaenje a ne kazuvas koj. Potoa ispadja po tvoe kako da bile i kako da ne bile i nie sega treba da gatame vo grav sto navistina se slucilo.
Ako bile, ubavo od niv sto se grizat za korisnicite, no ne vo red da ne ostavat pismen dokaz za toa. Ako ne bile neka im sluzi na cest. Istoto vazi i za tebe ako zboruvas poluvistini. Ajde sega jasno i glasno objasni ja situacijava inace vo sprotivno ce me izgubis kako podrzavatel, a jas tebe kako nekoj koj ete saka iskreno da pomogne za podobar izbor pri kupuvanje na klima.

Јас не сум од Тие како што можеш и уназад да прочиташ имам и Даикин, Тошиба, Мидеа и Грее.

Од сите сум задоволен освен што Тошибата ми е у гаража спакувана и чека боља времена за Надворешна Електроника.

Така да ако барем малце сме објективни треба да допринесеме на форумов со објективни извештаи од нас корисниците а Еуровент си е Еуровент од кај да знам дека истиот за големи пари не штампа сертификати кој немаат везе со реалноста и штитат определен бренд или брендови...
predpostavuvam deka ne si kako niv no se namesti kako topka na penaltik zatoa i ti replicirav. Ubavo e da se spodeli iskustvo, no ovde retko koj spodeluva a da ne bide ismean.

predpostavuvam deka ne si kako niv no se namesti kako topka na penaltik zatoa i ti replicirav. Ubavo e da se spodeli iskustvo, no ovde retko koj spodeluva a da ne bide ismean.
Јас незнам за каква топка праиме муабет. Со тоа што јавно повикувам на групно мерење јас не се кријам од никого ниту па што сум и што работам а гледаш и каде живеам за разлика од тебе и останатите што избегнувате соочување со вистината....

Да не случајно испадне мојата Мидеа или Амбер да се подобри од Скапо платените па да се изнасмееме онака заеднички ама некој ке плаче :)

Јас незнам за каква топка праиме муабет. Со тоа што јавно повикувам на групно мерење јас не се кријам од никого ниту па што сум и што работам а гледаш и каде живеам за разлика од тебе и останатите што избегнувате соочување со вистината....

Да не случајно испадне мојата Мидеа или Амбер да се подобри од Скапо платените па да се изнасмееме онака заеднички ама некој ке плаче :)
Значи рецептот е : Купи ефтина клима, ако се погоди да е над очекувањата, супер сум ги зае** овие што купиле скапа!
Ако пак и не е нешто особено: Епа и ефтина си беше, не е страшно!

Значи рецептот е : Купи ефтина клима, ако се погоди да е над очекувањата, супер сум ги зае** овие што купиле скапа!
Ако пак и не е нешто особено: Епа и ефтина си беше, не е страшно!
Друже немој со муабети за мали деца ако се погоди така тие по дома да ги учиш... јас имам и скапа клима т.е 2 и не мислам дека сум се заеб.... само сакам тука да има објективност во сите ваши субјективни постови очигледно нема такви на форумов :(

Ocigledno ne go pratis forumov dolgo i izvlekuvas mnogu gresni zaklucoci.
Vecinata na forumov se najobicni korisnici na najrazlicni modeli i samo spodeluvaat subjektivni impresii za svoite klimi. Najnormalno e da si go falat svojot izbor no problemot nastana koga clenovi povrzani so odreden brend (najdirektno vo prodazbata i distribucijata) pocnaa da gi omalovazuvaat i vregat clenovite koi eve ke go pofalat svojot ured. Em sto vregat sirat i dezinformacii i plasiraat nevistini na sekoj mozen nacin, samo i samo da gi ostvarat svoite bedni nameri.

http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=70438
Што мислите за греење на 40 квадратна просторија?
Има некој искуство ? Позитивности/негативности?
Јас имам на работа 3,5 ка , малку постар модел од овој ама во таа класа!
27 квадрати со 12-14 м2 фронтален излог , останатите три страни и таванот мање више греени , ги грееше ок со гасења во 5 попладне и палење 7,30 насабајле.
Сега е во 20 м2 , гајле си нема.
Ако ти работи постојано мислам дека ќе нема проблеми ама сепак зависи колку загуби имаш.
Генерално, многу задоволен од климата.

За дома ми е.Си опремував соба која што е +/- 40м2.Имам една тарасна врата со пенџере.Таванска соба.Само доколку купам ваква очекувам стварно да затопли,не колку ради реда и да треба да сум наоблечен цело време.
Колку денари на сат би трошела?Ептен појма немам од цена на КВ и колку би трошела.
@Che59

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom