- Член од
- 19 декември 2014
- Мислења
- 566
- Поени од реакции
- 735
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vo dnevna 5.5kw 18btu vo detskite sobi 2.5kw klimi predog za vo dnevna DAIKIN ili PANASONIC a za vo detskite sobi HAIER 2.5kw 9btunadvoresnite zidovi se so 20blok i 10cm stiropol,a zidovite pomegju stanovite se so 10+5+10(blok+tervol+blok),a stanot e vaka eden hodnik od kade se delat 2 detski sobi, 1 spalna i dnevna so trpezarija i kujna
Ајде дилерчиња на Тошиба/КАриера/Мидеа/Вивкас и остали, каде е коментарот....Мукла, кјутите....
А бре 35 Дефроста за 48саата на 20Ц зададена се 1,3дефроста на саат.
Замисли на 25 или 30 зададена колку дефроста ке направи, уствари се прашувам и дали климата повеќе ќе работи или повеќето од времето ке биде во дефрост
Ако еден Даисекаи прави Дефрости на 45мин, замислете колку често дефрости прави Сузуми или Виваксo на Климе
А на Климе еве ја ке му купам Термометар со Сонда за атер на темава и МАКвент, 200ден нека идат у ветар ама да се расчистиме колку степени вади фалениот Вивакс на Климе што на секоја страна од темава го спомиња и фали
Климе пиши адреса у ПП кај да ти го достават термометарот со сонда.
Прегледај го приврзокот 182339
Ne znam tie novite tosibi so tezgerinja se, ama eve mojov praistoriski inverter toshiba 12ka so r22 na 23c ko so veke kazav ne sum go cul defrost da napravi, na 30c da kazeme ednas na saat a mozebi i na podolg period i toa samo sabajle, denta ne pravi. E pa edna rabota, na nego pisuva made in japan, ne e prc malezija i sl.Ајде дилерчиња на Тошиба/КАриера/Мидеа/Вивкас и остали, каде е коментарот....Мукла, кјутите....
Замисли на 25 или 30 зададена колку дефроста ке направи, уствари се прашувам и дали климата повеќе ќе работи или повеќето од времето ке биде во дефрост
Ако еден Даисекаи прави Дефрости на 45мин, замислете колку често дефрости прави Сузуми или Виваксo на Климе
А на Климе еве ја ке му купам Термометар со Сонда за атер на темава и МАКвент, 200ден нека идат у ветар ама да се расчистиме колку степени вади фалениот Вивакс на Климе што на секоја страна од темава го спомиња и фали
Neznam od kaj ti e zaklucokov.Bidi siguren deka imas totalno pogresna inforamcija. KLIMITE NA VIVAX ODKOGA SE PROIZVEDUVAAT VO MIDEA, IMAAT STRASNO MNOGU POPLAKI ZA KVALITETOT. DALI TI IMAS NEKOJ BENEFIT OD TOA DA IM GO OPRAVIS IMIDZOT, SIGURNO E DEKA E A TAKA, DILERITE....SERVISERITE GO POTVRDUVAAT TOA.Vidi ja ne rekov deka gree ne se kvalitetni kvalitetnise kako site drugi kineski klimi ( a ne kako sto gi favoriziraat odredeni clenovi na forumov deka gree se pokvalitetni i od Toshiba i sl )
Za razlika od gree vivax ima mnogu pomalku defekti fabricki greski i slicno citajki gi forumov ke voocis deka sekoja 4 ta klima od gree e so nekoj defekt fabricki greski i slicno
Za razlika od gree za vivax klimite ima mnogu pomalku poplaki vo odnos na slab kompresor defekti kalo sto se kaj gree
Eve mojot primer imam aezi vivax da receme najslabiot model neli i naevtin e sega iako e prilicno evtin rabotata si ja vrsi odlicno retko pravi defrosti gree odlicno ( nemam termometar so sonda za da uzmeram izduv ) ama odluco si gree a primer Hansolot iako e prilicno skapa i ( prefalena ) klima ima barem 5 poplaki na forumov za toj model taka da neznaci nesto ako e poskapo deka e i pokvalitetno jas za 31.500den od aezi-vo sum ptezadovolen poveke ne ni mozam da ocekuvam[DOUBLEPOST=1514117657][/DOUBLEPOST]
Fala na uslugapozz i dolgo da sluzi klimava
![]()
Jas nisto ne tvrdam monterot koj mi ja montirase aezi mi kaza deka vivax se odlicni i koga bile so gree i sega koga se so midea i od moevo 2 godisno iskustvo se uveriv deka stvarno e ok klima za dadenite pariNeznam od kaj ti e zaklucokov.Bidi siguren deka imas totalno pogresna inforamcija. KLIMITE NA VIVAX ODKOGA SE PROIZVEDUVAAT VO MIDEA, IMAAT STRASNO MNOGU POPLAKI ZA KVALITETOT. DALI TI IMAS NEKOJ BENEFIT OD TOA DA IM GO OPRAVIS IMIDZOT, SIGURNO E DEKA E A TAKA, DILERITE....SERVISERITE GO POTVRDUVAAT TOA.
Ајде дилерчиња на Тошиба/КАриера/Мидеа/Вивкас и остали, каде е коментарот....Мукла, кјутите....
Ova ne e ok. So 3 klimi prostor od 65m2 ......? Nesto ne e ok, u uste zadovoen. Jas gream 70m2 + , so edna klima, temperatura koja sakam mozam da ja postiganam. Tvoeto ne e ic za falenje...za sramota e.Прв пресек на греење со инвертери од 17.12 до 24.12 , каде падна и најладниот период од оваа сезона.
За 7 дена потрошени се 351 киловат вкупно 179 евтина 172 скапа струја.
Греани се вкупно 63м2 во куќа со 11 пвц прозори, со фасада .
Две клими Daikin 3,5 ка и Mitsubishi SF 50 плус во една мала соба маслен радијатор кој се вклучува при ефтина тарифа повремено, мерач имав само на првиот пошто приклучокот на вториот е на лошо место за мерач т.е. би бил невидлив за контроли.
Мерачот покажуваше дека Daikin от работи просечно со 0,5 до 0,6 кв/ч.
Не е битно тоа многу, целосно излегува дека за месец сметката би била 6850-7000 денари, минус 2500-2800 денари на останатите потрошувачи, за греење би било 4200-4500 денари.
Му доаѓа нешто повеќе од 1 м3 дрва што реално и ги трошев до лани.
Сума сумарум , јас сум задоволен, дури и презадоволен! Нема цепење, носење, складирање, труење и ред други ње за иста цена.
Очекувам во преодните периоди и да е поисплатливо, чисто ради факторот што можеш да си ја регулираш температурата, што со дрва е малку потешко.
Naucniku....na izduv 47C so salotejp....nema potreba da doaga servis od GREE....kimata raboti TOP. Bidi sreken sto ja imas taa klima. Mislam deka dodeka ne gi dobies sondite naracani od Kina da ne se javuvas veke. Uzivaj i grej se so GREE.[DOUBLEPOST=1514143841][/DOUBLEPOST]Edno sto e mnogu interseno vo poslednivava godina, site zborat samo za GREE. Podobra reklama nema...dali e ``loso`` ili dobro. Veke site stanavte dileri na GREE...sakala ili nekele. Stom se zbori za nekoj toklu mnogu....sigurno ima nesto.@Strelec што имаш толку многу против селотејпот? Без гајле, ќе направам деновиве тестови без селотејп. Не сум лаик, не донесувам избрзани одлуки, иако досега резултатите не се сјајни, ќе почекам на мерачите без селотејп. Општото мислење на форумов е дека сум многу трпелив и требаше 100 пати да викнам сервис да ја видат климата. Но не викам сервис без повеќе направени тестови. Веќе не верувам на туѓи 'мерења' на интернет што нит сме ги виделе а којзнае кој ги финансирал. Имаме мерачи за мерење температура, можеме да измериме максимален издув, температурна разлика и потрошена енергија, можеме да пресметаме COP. Ние корисниците сме еурвент на форумот.
Голем проблем во нашава средина е што монтерите инсталираат, уклучуваат клима, работи, чао пријатно. Треба продажба тоа поинаку да го среди. Сервисниот тим треба при инсталација да поседи 2-3 часа и да направи некакви мерења. Тоа во МКД не се случува.
Ovaa od 5,5Kw bese tvojava ili kolku KW e ? Na VTT nemaat mereno 5,5kiSkoro isto odnesuvanje ima i kaj mene toshibata suzumi ras 16 do sega denes vcera zavcera koga e cisto vremeto na zadadeni 24 stepeni ima samo eden defrost nautro kako programiran i tolku.
Koga bese maglata pred edna nedela imase defrosti na otprlika 2 h znaci 10 defrosti ne 35.Ova e vo Mkd Skopje Lisice ne vo Finska ili u Tunguzija.
Читај батка, 2 клими не 3!Ova ne e ok. So 3 klimi prostor od 65m2 ......? Nesto ne e ok, u uste zadovoen. Jas gream 70m2 + , so edna klima, temperatura koja sakam mozam da ja postiganam. Tvoeto ne e ic za falenje...za sramota e.