Malce ne sme se razbrale dva Haiera za 53 kvadrati.Poslabiot za sega sum go nacekal dva-tri pati da pravi defrost,a pojakiot samo pri forsiranje.Me iritira sto poslabata i e bekap na pojakata ama ke sredam se nadevam.Kako sto kazav 5.5 Haier ja montirav na 12.11 i do 23.11 koga e citan strujomerot smetkata za Noemvri e 3300 den.Na 11.12 okolu pladne procitav strujomer okolu 2900 den taka da dokaj 25.12 ima vreme.Kako sto pisav vo dnevna ne e padnata temp. pod 23C a vo spalna 21 C.Toplo e ne vikam ne, moze ako namalam stepen-dva i ke zastedam ama ne mi se sedi po dzemper i vlecki po doma.Pozdrav.@Klima ured neveliko ja preporacuvase i Thundrata 5,5ka so navodno jakiot Mitsubishi kompresor, pa sega skoro se javi clen so iskustvo od 2 Haiera vo edna soba (edna od 5,5Kw + edna 3,5Kw) ili vkupno so 2 Haiera na hartija 9w nemoze da zgreee 30m2 so dvete.....da baram li linkovi kaj sto ja velicase Thundrata ? Ma i Tide ja velicase pa ti pustav sliki od prasokot, ne pa Thundrata
P.S. Naj dobronamerno bev zagrean za Amber-Nordik ama izleguvase so montaza 55,a Haierot 36.Pusta matematika
) отворајки ја оваа тема, на која од 14,000 поста сигурно стотици и стотици имаат добиено квалитетна информација и се одлучиле да го променат греењето на цврсти и да преминат на инвертери.