Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Сушење алишта зимно време прави одлично навлажнување на воздухот. И ароматизација истовремено. Комбинирано со клима уред за економично загревање и карбонски филтер за прочистување на воздухот е совршена комбинација за свеж и топол дом.
Не се сложувам за сушењето, како што пишав погоре.

Како климата го суши воздухот во зима, нели во лето кондензира внатрешната а во зимо надворешната единица? Или нешто не сум доразбрал до крај.
Не ми се верува што се стручњаци пишуваат на форумов. Демек кондензирала наворешната и како може да има влага во просторијата зимно време.
Слушајте ги експертиве и далеку ке стигнете....ова е само за добар виц, мислењето на стрчњаков.[DOUBLEPOST=1511286991][/DOUBLEPOST]
Mene mi trrba za 35 m2
Земи си Амбер 12к и уживај. Малце е поскапа, али вреди.

Не ми се верува што се стручњаци пишуваат на форумов. Демек кондензирала наворешната и како може да има влага во просторијата зимно време.
Слушајте ги експертиве и далеку ке стигнете....ова е само за добар виц, мислењето на стрчњаков.
добро што не е во ред со тебе и дали со поставеното прашање нешто и некого на нешто го наведов или му сугеритав нешто дури и не сум се прогласил никогаш за стручњак.
поставив прашање како климата го суши воздухот? ако знаеш објасни ми мене а и другите што незнаат на начин да разбереме а не вака со напади,
ако сакаш да ми вратиш зарди тоа што ги нарекувам промотерите на една многу ценета марка и бренд со недолични но заслужени изрази во ред, се друго ти е без веза.
дополнително ајде стручно објасни кде оди водата од просторијата со користење клима во зимо , во лето постапката ја знам перфектно

добро што не е во ред со тебе и дали со поставеното прашање нешто и некого на нешто го наведов или му сугеритав нешто дури и не сум се прогласил никогаш за стручњак.
поставив прашање како климата го суши воздухот? ако знаеш објасни ми мене а и другите што незнаат на начин да разбереме а не вака со напади,
ако сакаш да ми вратиш зарди тоа што ги нарекувам промотерите на една многу ценета марка и бренд со недолични но заслужени изрази во ред, се друго ти е без веза.
дополнително ајде стручно објасни кде оди водата од просторијата со користење клима во зимо , во лето постапката ја знам перфектно
.
Досега имаш само едно искоментирано како што треба “ една ценета марка'........
Благодарам за истото.
За другото....земи учи....нели си стручњак.

Слушајте ги експертиве и далеку ке стигнете....ова е само за добар виц, мислењето на стрчњаков.[DOUBLEPOST=1511286991][/DOUBLEPOST]
Земи си Амбер 12к и уживај. Малце е поскапа, али вреди.
А бе не сум стучњак како тебе за клими,ама да земи Амбер,а не фх 35? Чудно ми е ова. Инаку јас се греам со фх 35,(по препорака од Стрелец),и сум презадоволен. Поекономично греење-здравје. Инаку се греев со дрва,и ми беа потребни од 8 до 10 м3. Поздрав

А бе не сум стучњак како тебе за клими,ама да земи Амбер,а не фх 35? Чудно ми е ова. Инаку јас се греам со фх 35,(по препорака од Стрелец),и сум презадоволен. Поекономично греење-здравје. Инаку се греев со дрва,и ми беа потребни од 8 до 10 м3. Поздрав
Тоа е ОК, и многу ми е мило што премина од дрва на ФХ 35. Полека ќе преминеш и од ФХ 35 на Амбер. Полека полека...за се треба време.

Zdravo
Zaintetesiran sum za inverter za 35 m2 za Bitola se mislam pomegu gree amber i mitsu fh 35. Ve molam za preporaki. Moze i nekoja treta. Budzet 1000-1100 eur
Јас се греам со фх35,и сум презадоволен. Кујка,2 спрат 36м2. Поздрав

дополнително ајде стручно објасни кде оди водата од просторијата со користење клима во зимо

Водата/влагата дел бега низ објектот низ проветрување а дел останува во објектот само не се забележува.

Во зависност на температурата на воздухот неговата способност за абсорбиција на влага е разична. Пример, воздух на температура од 20 степени може да абсорбира околку 11 грама вода на 1м3. Во ваков случај влагата би била 100%. Меѓутоа кога температурата се подкрени на 25 степени, воздухот може да абсорбира околку 15 грама вода и во тој случај овие 11 грама вода не се повеќе 100% туку влагата се намалила на пример 70%.

Заради тоа како што греете така се намалува релативната влага во воздухот и потребно е да се додава влага за влажноста да остане иста.

Е сега бидеќи објектите не се херметички затворени, има размена на воздух, топлиот бега од објектот а ладниот со помала количина на вода во него влегува и ова е еден од причините за намалување на влагата.
Друга причина е абсорбцијата во самиот објект. Пример, ѕидовите поспоро ја впиваат влагата но и поспоро ја испуштаат. И ова е уште една причина, ако ѕидот ја впивал влагата цел ден, наредниот ден кога ќе се почне со греење, водухот побрзо се загрева и се намалува релативната влажност побрзо од способноста на ѕидот да ја врати влагата во воздухот.

Gree Amber nordic 5.5 kw montirana vo kujka od 50 m2 dnevna so trpezarija I kujna so izolacija od 8 sm I pvc dograma. Prostorot e so 3 nadvoresni zida na 2 sprat pri sto dolniot sprat ne se gree, a tavan samo plocha bez izolacija. Zasega na ovie momentalni temperaturi zadovolen od potrosuvacka I toplina, pa da vidime I na poniski temperaturi kako ke se pokazi.IMG_20171121_204317.jpg Screenshot_2017-11-21-20-46-50.png

Ajde edno prasanje vie sto imate pvc prozori dali vi se javuva konsetacija na stakloto od pvc prozorite ?

Sakav da spodelam pozitivno iskustvo so klimata amber a za da ne ispadni deka I e minimum na slednata slika se gleda kako I opajga potrosuvackata koga ke ja postigni posakuvanata temperatura.

Attachments

• IMG_20171121_212853.jpg
    IMG_20171121_212853.jpg
    2,9 MB · Прегледи: 71
Ретко има кондензација со клима затоа што го движи влажниот воздух.

А со парно од внатрешната страна се јавува кондензација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom